Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Smrad z topení e36
(hledal jsem a odpověď jsem nenašel)
Mám problém s topením v e36, jde z něho smrad, kámoš tomu smradu říká "magi" (jak se dává do polívky), nejhorší to je když zaprší. Zajímavý je, že když pustím klimu tak z toho žádnej smrad nejde, jen standardní slabej zápach, kterým je cítit i novej kabinovej filtr, ten tam mám asi 3 tis. km. Občas mám problém odmlžit okno za deště bez klimy. Vím, že existuje sprej na čištění nebo dezinfekci klimy, mohlo by to fungovat i na topení?
EDIT: poslední dotaz dole
Mám problém s topením v e36, jde z něho smrad, kámoš tomu smradu říká "magi" (jak se dává do polívky), nejhorší to je když zaprší. Zajímavý je, že když pustím klimu tak z toho žádnej smrad nejde, jen standardní slabej zápach, kterým je cítit i novej kabinovej filtr, ten tam mám asi 3 tis. km. Občas mám problém odmlžit okno za deště bez klimy. Vím, že existuje sprej na čištění nebo dezinfekci klimy, mohlo by to fungovat i na topení?
EDIT: poslední dotaz dole
Tak voda v interieru nikde nekape, nejhorší je ten smrad při dešti. Zrovna mám sundanou přepážku mezi topením a motorovým prostorem, víc toho kolem topení nevyndám bez rozebrání tisíce věcí okolo, tak vyčistím co se dá a uvídí seTompo píše:no a nebo máš dúru v topení, nekape Ti náhodu voda na nohy, resp u spolujezdce?
Nejprve by se měli trubky topení ohřát min. na 24 stupně, potom zapnout klimu na nejnižší stupeň a vdechnout tam tu patronu desinfekce, pustit vnitřní okruh a počkat 15 minut.. To mám aspoň takhle od autor. prodejce těchto vymoženin.. Ale pokud chceš celé, ale opravdu celé autí od výparníku po výdechy vyčistit.., postup je následující..
Nejdřívě vyměnit pylové filtry..
Autí muší na hever.. Do otvoru v podvozku, kde vykapává voda z klimy z vozidla, vložit cca 0,5 metru hadičky a nasolit to v plné palbě dovnitř toho zahumuseného otvoru a to se dostane až k výparníku a je po problému..
Majinko složitější, ale účinné...
Všecen sajrajt v řiti, viť?
Autí muší na hever.. Do otvoru v podvozku, kde vykapává voda z klimy z vozidla, vložit cca 0,5 metru hadičky a nasolit to v plné palbě dovnitř toho zahumuseného otvoru a to se dostane až k výparníku a je po problému..
Majinko složitější, ale účinné...
-
Player1
- Klubové ID: 754
- Kontaktovat uživatele:
Maxiczech píše:Nejprve by se měli trubky topení ohřát min. na 24 stupně, potom zapnout klimu na nejnižší stupeň a vdechnout tam tu patronu desinfekce, pustit vnitřní okruh a počkat 15 minut.. To mám aspoň takhle od autor. prodejce těchto vymoženin.. Ale pokud chceš celé, ale opravdu celé autí od výparníku po výdechy vyčistit.., postup je následující..
Majinko složitější, ale účinné...![]()
Tohle vidím poprvé, ale příjde mi to logicky... Je to teda asi lepší způsob než vrtat dírku do plastu kolem výparníku, tak jak je uvedeno v TIS. Dělals to někdy osobně? Jde mi o to, jestli to má fakt efekt a jestli se podaří tou hadicí to tam prorazit. Ty spreje, který se vyfoukaj jen pod pylový filtry jsou jen na chvilku, protože to nedojde až k výparníku, to je jasny.
Jo dělám to tak po dohodě se zákazníkem a každému to doporučuji. Je to osvědčený, nejúčinější způsob, jak se zbavit toho zápachu a hlavně bakterií v celém topení .. Ty patrony jsou levnější a nemusí autí na hever a v podstatě si to každý může udělat sám v garáži nebo i venku na parkovišti. Ale je to jak píšeš, takové nouzové rychlé řešení.. Patrona ti vyčistí bakterie v interieru topení, ale výparník ti začne kvést po pár dnech zase, tudíž to budeš mít opět v celém systému topení.. 
-
coupe_core518
- Klubové ID: 3108