povedlo se mi vyndat čidlo a zašel jsem s tím do krámu...chvíli si hrál...prohlásil nemám ledničku. Je to termostat, musíš do auto dílů a bylo...
ještě dodal, že v mém případě by to šlo nahradit min. 10A vypínačem. Popřál hodně zdaru a já odešel s opět o něco málo moudřejší hlavou.
...po 3hodinách googlení problém problém....sehnat 12V termostat 10A sepnutí od +2 do - (nekonečna) a odepnutí +3 a víš...problém. Máte někdo nápad kam se otočit? Já se hodně snažil, ale na nic jsem nenarazil...
tak odber je max 10A, kedže to ide cez 10A poistku...
ale nie je jednoduchšie zohnať to origo? asi to nebude len taká nejaká súčiastka za pár korún ako čidlo teploty pe BC
díl číslo 24 je ten termostat na vyhřejvany trisky a stojí cca 300kč v BMW (přepočet z éček + něco málo navíc) myslim že se ani nevyplatí shánět nejakou náhradu u ktery neni fuknčnost zaručená
krom toho pokud máš ten díl origo vyndanej tak je na něm číslo podle kteryho ti v BMW objednaj naprosto ten samej díl tak vubec neřeš nejaky blby náhrady
Jamall píše:povedlo se mi vyndat čidlo a zašel jsem s tím do krámu...chvíli si hrál...prohlásil nemám ledničku. Je to termostat, musíš do auto dílů a bylo...
ještě dodal, že v mém případě by to šlo nahradit min. 10A vypínačem. Popřál hodně zdaru a já odešel s opět o něco málo moudřejší hlavou.
...po 3hodinách googlení problém problém....sehnat 12V termostat 10A sepnutí od +2 do - (nekonečna) a odepnutí +3 a víš...problém. Máte někdo nápad kam se otočit? Já se hodně snažil, ale na nic jsem nenarazil...
Taky mi nejely výhřevy ostřiků, tak jsem to vykutal ven a po troše bádání rozebral ikdyž je to nerozebiratelné (je to přihnuté jak plechovka, ale dá se to odehnout). Otevřel jsem to, vyčistil zase zakonzervoval + pro sychr objel silikonem a funguje jak má. Vevnitř je bimetal který se spíná při asi -3°C. Dělal jsem to v zimě, takže nebyl problém s navozením stavu. Tím jak je to v podstatě mechanika tak nevím, co by se v tom mohlo zkazit kromě zlomení bimetalového pásku.
Celá oprava trvala asi hodinu. Jen těch "ku*ev" bylo poněkud hodně, když jsem se snažil do toho dostat
No když už jsme u toho ... mám výhřev ostřiků, zámku a co jsem se dočetl tak s tímhle by měly být i zrcátka, ale zrcátka mi nevyhřívají. Nevíte někdo jak vyndat sklíčko z originál M3 zrcátek abych kouknul, jestli mají výhřev nebo ne ??
ta tých obrázkoch môžeš vidieť tie kontakty na sklíčkach - tie sú na vyhrievanie..
inak zrkadlo vyhrieva stále, bez nejakého spínania. moje je tiež jedno KO.
No na klasické e 36 to funguje tak že obalíš šroubováček elektrikářskou páskou a sklo normálně vypáčíš o kryt zrcátka. Díval jsem se do Bentleyho a nepíše tam nic o tom že by to u M3 mělo fungovat jinak.
ta tých obrázkoch môžeš vidieť tie kontakty na sklíčkach - tie sú na vyhrievanie..
inak zrkadlo vyhrieva stále, bez nejakého spínania. moje je tiež jedno KO.
No něco podobného jsem našel i já, jen nevím jestli to mají ty eMkové stejné nebo ne. Nerad bych kupoval nové sklíčka ... uff
Divné je, že mi nejede ani jedno, takže nevím jestli to tam je. nebo není ...
Kalasnikov píše:No na klasické e 36 to funguje tak že obalíš šroubováček elektrikářskou páskou a sklo normálně vypáčíš o kryt zrcátka. Díval jsem se do Bentleyho a nepíše tam nic o tom že by to u M3 mělo fungovat jinak.
no nové origo nie sú moc lacné
ale princíp uchytenia je rovnaký. dokonca to vnútro späťáku (motorček) je také isté ako má sériovka.
no tak buď tam nemáš kabeláž pre výhrev (málo pravdepodobné) alebo tam máš nejaké repliky sklíčka aleboo máš proste na oboch sklíčkach výhrev KO.
u nás to už chalani skúšali fušovať http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/ ... 39453.html
btw mám pocit,že všetky M3 späťáky a teda aj sklíčka boli s výhrevom takže to vidím asi na tú poslednú možnosť ale treba to pozrieť
kazdopadne bych to zkousel radeji po tom co auto stoji delsi cas ve vyhrate garazi - nebo na slunicku... proste na mrezu ty plasty radi krehnou a praskaj...
Grrr ... tak jsem to včera rozebral (nebylo to tak složité) a výhřevy teda mám. Bohužel jsem měl jen debilní multimetr který neměří odpor, takže jsem jen proměřil kable a +12V tam jde. Nicméně srovnám-li obrázky s tím odkazem DIY tak mi tam něco přebývá. Je tam jakýsi odpor či co v té části která točí zrcátkem a ve "sklíčku" je uprostřed díra (lepivá).
Že by regulace podle zahřátí zrcátek ??
Jaký by tam měl být ten odpor na tom sklíčku (změřím-li ty kontakty). Někde jsem se dopídil, že na nových je 7,5 Ohm. Je to reálné ? Tomuhle moc nerozumím, tak se raději ptám.
a jsou teda zapojeny do konektoru nebo se slučujou ještě před tim ? mohl bys to prosím prosím vyfotit jak to tam vypadá kde se to spojuje a s jakym drátem ?