Zdravím pánové.
Potřeboval bych poradit. Mám 325i vyrobenou před 09/91 s kostma stabilizátoru přední nápravy uchycenýma přímo v tlumiči. Teď bych potřeboval vyměnit tlumiče a ať prolejzám net jak chci, nemůžu se dostat k ničemu slušnýmu. Auto mám už jen jako hračku na zimu a nechci na něj dávat low end. Přední náprava je snížená o cca 30mm.
Varianty:
1. Nezbude než koupit OEM ekvivalent, které jsou k dispozici (něco od KYB, Monroe Reflex, můj mechanik tvrdí, že se dodává Bilstein B4, ale nenašel jsem v katalogu)
2. Koupit OEM BMW. Není v tom problém, jen mě napadla varianta koupit tlumiče z M-paket podvozku, ale když jsem procházel BMW parts katalog zjistil jsem, že u M podvozku se k 09/91 nic neměnilo a kódy jsou stejný před i po tomto datu, na rozdíl od normal podvozku. Takže otázky znějí: "Měly M tlumiče uchycení kostí nebo ne? Byla změna jindy? Atd?"
3. Konverze na pozdější variantu. Krátký kosti uchycený v ramenech. Tady nevím co všechno se musí vyměnit, takže to beru spíš jako havarijní scénář.
Když to shrnu potřebuju vědět kdo všechno ještě vyrábí přední tlumiče pro tuhle variantu, případně zda M podvozek z odpovídajícího roku má uchycení kostí na tlumičích.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Přední tlumiče e36 do r.v. 09/91
Takže pomalu se začínám zabývat konverzí na mladší model. Ramena jsou dle OEM shodná pro obě varianty, takže když si prohlížím následující obrázek, vyplývá mi z něj, že koupím akorát kosti (položka č. 7) a jejich uchycení do ramen (položka č.
plus nějaký spojovací materiál a mělo by vše sednout. Nebo ne?
Ještě je asi potřeba dodat, že nemám teď přístup ke svýmu autu ani k jiný e36, takže si nemohu nic překontrolovat na autě.

Ještě je asi potřeba dodat, že nemám teď přístup ke svýmu autu ani k jiný e36, takže si nemohu nic překontrolovat na autě.

Mělo by to být přesně takhle. Dodáš díl 8 a použiješ tyčky pro "novější" variantu.dali_b píše:Ramena jsou dle OEM shodná pro obě varianty, takže když si prohlížím následující obrázek, vyplývá mi z něj, že koupím akorát kosti (položka č. 7) a jejich uchycení do ramen (položka č.plus nějaký spojovací materiál a mělo by vše sednout. Nebo ne?
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...