V nedávné době jsem někde narazil na slide ohledně čehosi na budíkách. Bohužel jsem byl už moc unavený, na to abych si stránku uložil, moje blbost. Zajímalo mě k čemu tento prvek slouží a jak ověřím jeho funkčnost...
zde fotka budíků s čimsi, omlouvám se za tuning, lepší fotku jsem po chvilce hledání na googlu nenašel.
100%? Ja myslel, že tuhle funkci označuje nějaká tečka na display, když nesedí údaj motoru s budíkama (km).
Na tom slidu někdo psal, že se to rozsvítí při aktivaci omezovače, ale to mu někdo vyvrátil, že je to blbost. Ja dneska na to svítil, zakrýval a nic...ale říkal jsem si, že by to mohla bít dobrá vychytávka, třeba když se začne stmívat, nebo vjedeš do tunelu
Není to třeba zakončení světlovodu, který přes den dovolí projít slunečnímu svitu, do zbytku svetlovodu a tím jsou přes den lépe viditelné čísla budíků?
Ještě jsem je nikdy rozebrané neměl, tak nevím jak to vypadá vevnitř, ale podle zbytku použité technológie u e36, bych typoval, že budíky té světlovody budou mít taky
weNTyll píše:Zkus na to nekdy po tme s rozsvicenyma svetlama posvit a sleduj intenzitu podsviceni, anebo za denniho svetla zakryt.
co se má dít? Já to dneska zkoušel, ale nic se nedělo....zakrýt to moc dobře nejde...přece jen, je tam plexi..zkoušel jsem to i ve tmě v garáži, svítit s rozsvícenýma světlama...zhasnout a svítit..nic prostě nic se nedělo
Za svetla se rozsajni podsvetleni budiku vic a ve tme stahne intenzitu aby to nepalilo do oci a vnimal jsi to porad stejne vuci okolnimu svetlu. Nekuchal jsem to, ale je tam nejaky fototranzistor za matnym plastem a da se to kontrolovat i na diagnostice jak to vnima intenzitu okolniho svetla. Pokud si pamatuju tak na E34 to bylo taky.
Je to přesně jak píše weNTyll. Je to vidět dobře vidět když jsou rozsvícené světla a najednou se vyjede ze stínu do světla ... někdy je to až nepříjemné ...
Budu muset ty budiky rozebrat az na to prijde cas, jsem byl fakt presvedceny ze se mi tam kdysi rozsvitila tecka pri vymene za jine. Ale ted si teda jisty nejsem...
matiz píše:Budu muset ty budiky rozebrat az na to prijde cas, jsem byl fakt presvedceny ze se mi tam kdysi rozsvitila tecka pri vymene za jine. Ale ted si teda jisty nejsem...
To je nesmysl, tam není co by svítilo ... Pokud jsi měnil budíky tak se ti rozsvítila pravděpodobně ta tečka na displayi kde to ukazuje najeté kilometry, protože ti neseděly údaje mezi chipem v budících a řídící jednotkou ...
No zrovna ty mas co mluvit -))) Uz je to dost davno co jsem takoveto budiky mel a podarilo se mi to splest. Vzhledem k tomu ze jsem stale na bmw klubu to s tim hnujdajem asi nebude tak horke... Mam co mam a nestezuju si.