Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
jaký mám setrvačník?
-
PavelJandak
- Klubové ID: 2044
- Kontaktovat uživatele:
-
Kalasnikov
- Klubové ID: 2343
-
PavelJandak
- Kontaktovat uživatele:
hele, nevím jestli jsi to někdy slyšel, ale dvouhmoťák se nemusí pokaždý měnit...záleží na stavu. pokud je v pohodě tak přece není důvod...
Rachotí ti nějak při chcípání? Klepe autem? Oklepe se auto při chcípání?
Několikrát po sobě to zkus a uvidíš jestli je to v pohodě.
Já budu spojku měnit taky a na setrvák teď seru. je to zbytečný.
Rachotí ti nějak při chcípání? Klepe autem? Oklepe se auto při chcípání?
Několikrát po sobě to zkus a uvidíš jestli je to v pohodě.
Já budu spojku měnit taky a na setrvák teď seru. je to zbytečný.
-
PavelJandak
- Kontaktovat uživatele:
Moje příznaky jsou asi takové.Auto má najeto cca 197000 km.Pokud jedu delší trasu, tak když chcípnu auto, tak se jakoby oklepe motor.Takové tupé rány jsou slyšet.Při rozjezdu se auto lehce třese a občas když se rozjíždím, tak jako kdyby klouzala spojka.Auto se nechce rozjet a pak najednou zabere.Ten poslední problém bych sváděl na lamelu, ale to klepání bude asi setrvák. 
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
A já si zase dovolím tvrdit, že to zbytečný není. Pokud je již jisté podezření, že není úplně OK (navíc při 200tis km) tak bych neváhal a vyměnil jej. Stojí to nějaký prachy, ale pokud chce mít člověk auto v dobrém stavu a těšit se z něj tak to bere jako provozní investici. Tím, že to teď vymění si ušetří budoucí další peníze za práci a další spojkovou sadu až se setrvák skutečně ozve. Nemusel by se ozvat dalších 50tis km ale taky se může vysrat 5 tis km po výměně spojky tak jako mě. Čili pokud není nějak napjatá finanční situace a plánuješ výměnu spojky, vem to jednoznačně jedním vrzem.espejc píše:Já budu spojku měnit taky a na setrvák teď seru. je to zbytečný.
Brody: Pokud dáš pevnej setrvák, musíš dát odpruženou lamelu, čili koupit celou sadu, kterou myslím dělalo Valeo, ale v době, kdy jsem to řešil vycházela dráž jak novej dvouhmoťák se spojkovou sadou LUK. Slyšel sem o bláznovi, co si na Transporteru svouhmoťák zkolíkoval, ale co pak dělalo to auto při přeřazování si asi dokážeš představit.