Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nemrznoučka do e36 328i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
marecekoi
Klubové ID: 3174

#1 Příspěvek od marecekoi »

Blbá otázka,ale prosím poraďte jako nemrznoučku do mýho auta???
marecekoi

#2 Příspěvek od marecekoi »

Koupil jsem Starline K11 která odpovídá normě VW TL 774 C.Můžu jí nalejt do mého chladiče????
Dacud
Klubové ID: 2937
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dacud »

osobne si myslim ze to tam muzes nalit i kdyz je to starline... normu to splnuje ;-) takze bych se toho nebal... mozna bych zkusil zmerit do jake teploty to je... a podle toho tam nalil... pokud si neredis koncentrat.
marecekoi

#4 Příspěvek od marecekoi »

Já si taky myslim,jediný co jsem se dočetl tak prej nelejt růžovou nemrznoučku,jelikož to prej ničí těsnění a hadice.Tedka přes léto jsem tam měl jen destilku,takže nevim co tam bylo předtim.Jinak měrku na teplotu mám takže by to měla být pohoda :wink:
pragdejf

#5 Příspěvek od pragdejf »

koupils dobre, lej a neres;-)
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

Destila do chladiče je taky přežitek komunismu a vcelku blbost.
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od _peper »

libovka píše:Destila do chladiče je taky přežitek komunismu a vcelku blbost.
Jo? Já jsem teda taky všude četl, že se může lít voda + nemrzka, ale když jsem šel v Tescu a viděl jsem destilku 2l za 12kč tak jsem jí tam nalil :)
shade741

#8 Příspěvek od shade741 »

Jak říká libovka, ta destilka je i dle mýho nanic do starších aut. Ono si stačí uvědomit kolik tak asi vodního kamene může bejt v těch pár litrech :D To prostě není jak pračka kde protečou tuny vody) Navíc ta troška "kamene" zacelí mikrodírky atd tak to pak nikde neteče. Jednou sem nalil do forda destilku kam se driv lila normál voda a začal mi kapat chladič(asi tam rozpustila nákej bordel) :lol: Jinak ohledně žravé červené kapaliny- možná tak fridex ve škodárnách před Xlety ano. Já mám připravenu červenou do Td, obě ty od starline jsou na bázi etylenglykolu takže to bude na jedno brdo :wink:
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

Možná přežitek, přesto v technických listech většiny nemrzek je uvedeno ředit destilovanou vodou. Při ceně destilované vody bych to neřešil a namíchal směs z ní.
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Dnest ti nemrznoucí směsz si tu vodu upravý.Ta destilka je průser v tom že je to destilka. :) Což znamená že je zbavená minerálů a kovů.Takže když ji naleješ do motoru tak na sebe začne ty kovy vázat a tím rozežířá chladící motor,atd.
MartinCoupe
Klubové ID: 2818

#11 Příspěvek od MartinCoupe »

To, ze destilka vaze nejaky kovy a ze neco rozezira a normalni voda ne je blbost. K dalsimu studiu doporucuju ucebnici chemie a kapitolu nasyceny / nenasyceny roztok. :-)
Jestli mate svy auta radi, lejte tam presne to, co doporucuje vyrobce auta.
Ja bych do svyho mazla vodu z kohoutku nelil. Vodni kamen, to je previt. :-)
Presne tohle je duvod, proc jsou nejlepsi ojeta auta z Nemecka. :-) Tam by nikdo vodu z kohoutku nelil.
pragdejf

#12 Příspěvek od pragdejf »

je to stejne jedno, pri smesi voda/nemrzka 1:1 se tam fakt nic neusadi a pokud nekdo dava na leto jenom destilku, tak je no nevim, treba pako. a pokud se nekomu ztraci chladici kapalina a v lete doleva jenom vodu, tak jediny doporuceni je opravit misto, kde to tece. jinak nemrzka je taky putna, jenom zelena a modra obsahujou anorganicky soli, ktery zpasivujou celej chladici system a pak se to nekurvi, zatimco ruzova a fialova obsahujou inhibitory koroze. ja osobne sem do E34 (M50) nalil ruzovou a rozhodne se nebojim, ze bych tim neco znicil. pokud se nekomu stalo, ze po naliti nemrzky to zacalo prochcavat, tak jenom pro to, ze ten problem tam byl uz predtim.

a teda k tematu, destilka nedestilka, je to jedno, ale uz sem svymu autu udelal i vetsi radost, nez za 50korun 5 litru destilky, takze pro ten pocit proc ne;-)
mequi

#13 Příspěvek od mequi »

Já do M50 leju modrou. Z předcházejícího příspěvku nejsem moc moudrej. Dělám dobře s tou modrou nebo ne?
martas11
Klubové ID: 2434

#14 Příspěvek od martas11 »

mequi píše:Já do M50 leju modrou. Z předcházejícího příspěvku nejsem moc moudrej. Dělám dobře s tou modrou nebo ne?
Děláš.Ta modrá tam má být :)
mequi

#15 Příspěvek od mequi »

Ok, dík.
libovka

#16 Příspěvek od libovka »

MartinCoupe píše:To, ze destilka vaze nejaky kovy a ze neco rozezira a normalni voda ne je blbost. K dalsimu studiu doporucuju ucebnici chemie a kapitolu nasyceny / nenasyceny roztok. :-)
Jestli mate svy auta radi, lejte tam presne to, co doporucuje vyrobce auta.
Ja bych do svyho mazla vodu z kohoutku nelil. Vodni kamen, to je previt. :-)
Presne tohle je duvod, proc jsou nejlepsi ojeta auta z Nemecka. :-) Tam by nikdo vodu z kohoutku nelil.
No blbost to rozhodně není.Třeba vodovod kterým je destilka rozvedená(např.v nemocnicích)se dělá z plastu a to včetně kohoutků právě proto aby to něco vydrželo.

Jinak do BMW opravdu patří modrá kapalina.Jinak dnes už dokonce výrobci na obaly píšou že se má ředit pitnou vodou.
MartinCoupe
Klubové ID: 2818

#17 Příspěvek od MartinCoupe »

Zeby ta destilka byla takovahle zrava potvora?
No, mozny je vsecho. :D
Jinak ja mam ve svy E36 taky modrou chladicku.
8O
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od _peper »

Mě v BMW prodali chladící směs zelenou, v origo litrových bandách. Když jsem kupoval 3 roky zpět tak byla taky zelená jen jí měly sáčenou, tak nevím, že bych byl barvoslepý? :) A psalo se tam taky o ředění vodou.
libovka

#19 Příspěvek od libovka »

je pravda že je taková modrozelená.Ale v době kdy jsem ještě pracoval v BMW tak jsme tam dávali modrou.
Odpovědět