Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě e36 318tds
Dobrý den, sháním narychlou nouzovku na jeden rok. Do oka mi padla jedna 318tds stojící v místním bazaru. Mám pár dotazů co se týče koupě.
Na co si dát pozor? Zatím jsem neměl moc času zjišťovat více info, ale pokud se nepletu jak motor by měl být dimenzován řetězem, jaká je přibližně jeho životnost?
Jaký kabel je třeba použít na výčet chyb u diagnostiky?
Celkově můžete připojit čemu by jste věnovali zvýšenou pozornost.
Omlouvám se pokud zde takové téma již je, bohužel jsem na něj nerazil.
Předem díky všem za vaše odpovědi.
Na co si dát pozor? Zatím jsem neměl moc času zjišťovat více info, ale pokud se nepletu jak motor by měl být dimenzován řetězem, jaká je přibližně jeho životnost?
Jaký kabel je třeba použít na výčet chyb u diagnostiky?
Celkově můžete připojit čemu by jste věnovali zvýšenou pozornost.
Omlouvám se pokud zde takové téma již je, bohužel jsem na něj nerazil.
Předem díky všem za vaše odpovědi.
No jedni rikaji to same jini chvali. Osobne disly nesnasim, ale muj benzin umrel a ja potrebuju co nejrychleji neco sehnat. Osobne si myslim ze nejhorsi je z hlediska dynmiky a kultivanosti. Otazku je jestli i spolehlivost je tak spatna. Pokud ten motor bude ok tak rok vydrzi. Jde oto at ho koupim v poradku (relativnim)
icecold píše:libovka: měl jsi někdy 318tds? já ho měl, to, že není to žádný závodník je pravda, ale co se tyče spolehlivosti tak mě nikde nenechál... aji spotřeba byla pěkná...
Neměl a ani ho nechci.Já ty auta opravuju takže vím jakej je 318tds průser.Nikde na to nic nekoupíš a nové to stojí nesmysl.Jo taky znám lidi co jsou s ním spokojený.Ale v tom procentu co jich na silnicích jezdí je těch spokojených lidí fakt málo.

-
- Kontaktovat uživatele:
vcera jsem mel tu cest to ridit a muzu rict ze na zavodeni to neni ale na delsi trasy taky ne... co rikal majitel tak me z toho vyplnynulo ze je s tim nejlepsi jezdit od baraku 2km abys to nemusel tak moc daleko tlacit nebo platit odtah.
si kup raci na rok feldu a pak s ni nebudes mit za rok problem pri prodeji... protoze toto neprodas...
si kup raci na rok feldu a pak s ni nebudes mit za rok problem pri prodeji... protoze toto neprodas...
Dacud píše:vcera jsem mel tu cest to ridit a muzu rict ze na zavodeni to neni ale na delsi trasy taky ne... co rikal majitel tak me z toho vyplnynulo ze je s tim nejlepsi jezdit od baraku 2km abys to nemusel tak moc daleko tlacit nebo platit odtah.
Moje řeč.
Největší sázkou do loterie je hlavně to,jaký prase to předtím honilo.Ten motor skutečně není závodník i když se dokáže taky slušně rozkuckat.Tohle auto si kupuje dost kluků,co nemají na pojistku a velkou spotřebu,hlavně na to nalepí mraky pí..vin,udělají M-paket,dozadu namontujou cedulku 330d a pak se s tím snaží před rošťěnkama jezdit,jako by v tom fakt byl třílitr.Tohle je bohužel většina 318TDS.Já osobně jsem svoje 318TDS kupovall jako fungl nový v roce 97 a mám ho mimo jiné auta doteď,jezdím s ním jen já a teď začína dcera a na motor jsem prakticky nešáhl,jede uplně super doteď a nalítáno má skoro 450tis km.
Nakonec to je pasé z více důvodů.
Nějak mě prostě vůně benzínu nedovolila jezdit ropou.
Auto nebylo v takovém stavu jako jsem očekával, motor ještě půl bídy, ale hučeloto nejeloto.
Stará trojka v díslu mi přijde skutečně jako auto pro blbečky(většina jich už naštěstí jezdí v audi) co chcou dělat, hele holky mám bmw. Navíc tenhle kousek byl snížený, lízatko atd.
Nakonec bude pěkný atmo benzín, bohužel né R6, ale co se dá dělat. Díky za odpovědi.
Nějak mě prostě vůně benzínu nedovolila jezdit ropou.
Auto nebylo v takovém stavu jako jsem očekával, motor ještě půl bídy, ale hučeloto nejeloto.
Stará trojka v díslu mi přijde skutečně jako auto pro blbečky(většina jich už naštěstí jezdí v audi) co chcou dělat, hele holky mám bmw. Navíc tenhle kousek byl snížený, lízatko atd.
Nakonec bude pěkný atmo benzín, bohužel né R6, ale co se dá dělat. Díky za odpovědi.
Ahoj. Na rok urcite!!!! 156 ve sve dobe porazila v renomovanem 14tideniku v DE v roce 97 BMW 3er!!!! Napr 1.6 v benalu dava 90kW vykon coz je celkem pekne. Obecne benziny braly olej u dieselu zatuhly sem tam lopatky turba. Perfektni je i strme rizeni mezi rejdy 2 otacky volantem (u E36 takrka 4!!!!!) Ale na druhou stranu 156 je velmi suprove auto,ale malo odolne!!!!!!! Na nasich cestach malo odolna naprava trpi!!!! Ale za ty ceny v bazarech je to spotrebni zbozi.Dallen píše:Nejde ani o bmw. Ale o vcelku hezký kousek 156tky. V úterý se jedu povozit tak uvidíme, na ten rok by to melo vydržet.