Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M52 (e36 328i) nechce do otáček - prosím o pomoc
Zdravím. Má 36ka (328i) jde špatně do otáček. Projevuje se to tak, že když šlápnu rychleji na plyn, chvilku motoru trvá než začne zabírat...pak už jde do otáček plynule. Kamarád říkal, že to muže být např. nějakym špatnym čidlem, svíčkama, nebo paliv. čerpadlem. Než půjdu na diagnostiku - co si o tom myslíte vy?
-
vibrace - to nevím. Jestli to je zezadu, tak zkouknout vůli v kardanu, diferu, poloosách, s tím teda válčím pořád já třeba
ASC - pokud ho tam máš, tak bys měl mít tlačítko ASC před řadící pákou na vypínání
a tu lištu koupíš tady v bazaru poměrně snadno, proč kupovat nějakou druhovýrobu, když koupíš ještě levnějc originál
ASC - pokud ho tam máš, tak bys měl mít tlačítko ASC před řadící pákou na vypínání
a tu lištu koupíš tady v bazaru poměrně snadno, proč kupovat nějakou druhovýrobu, když koupíš ještě levnějc originál
-
Pokud to jde jakoby špatně do otáček a právě takhle to cuká ve vyšších otáčkách, tak to mi dělal snímač otáček klik. hřídele, tak mi to vyhodila i diagnostika. Po výměně OK. Je to poměrně běžný problém, ale těžko říct, jestli to u tebe bude stejné. Nebyly to vibrace zezadu, ale fakt takové cukání. Možná zkus taky někoho v okolí s diagnostikou
Pod ridicem je filtr, takze se podivej jak vypada, plus hadice a sponky kolem. Byt to tim muze, neni dostatecny tlak benzinu, neni v otackach co zrat. Chudnouci smes se zvysujicima se otackama je spatne, naopak pri plnem seslapnuti musi byt mirne obohacena az do omezovace.
Toto je taky vec, ktera se da celkem jednoduse vycist pri monitorovani lambdasond, kdyz uz ne na osciloskopu tak alespon "pomalu" na diagnostice.
Toto je taky vec, ktera se da celkem jednoduse vycist pri monitorovani lambdasond, kdyz uz ne na osciloskopu tak alespon "pomalu" na diagnostice.