Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

325tds E36 nestartuje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC
Klubové ID: 870

#1 Příspěvek od KamilAC »

Nastal malý zádrhel. Auto z ničeho nic při jízdě přestalo reagovat na plynový pedál,když jsem zastavil a vyřadil, motor zhasnul úplně. Na třetí pokus se mi auto podařilo nastartovat, jelo opět normálně, a po 1km stejný problém. Od té doby se už nepovedlo ho natočit.

- podávací čerpadlo v nádrži běží
- palivový filtr jsem vyměnil pro jistotu za nový

Auto pokaždé nastartuju, naskočí,a když dosáhne volnoběžných otáček, nereaguje na plyn a okamžitě zhasne.
Občas se otáčky udrží,reaguje na plynový pedál,a zhasne ca.po minutě.
Ještě dodám,že než se závada vyskytla,motor jezdil skvěle a měl pravidelný chod.
Když rozdělám palivák, je napůl prázdný a hadice směrem k čerpadlu je prázdná,jakoby dopravní čerpadlo nedotlačilo naftu,příp.čerpadlo nevytvořilo dostatečný podtlak,a naftu z nádrže nevytáhla.

Mohl by být problém přímo ve vstřikovacím čerpadle? Zatím jsem ho nevymontoval, vzhledem k tomu,že když motor naskočí,tak auto jede a motor běží pěkně pravidelně.
Napadá mě i problém s imobilizérem, ale to by auto nechytlo vůbec (?)

Prosím poraďte. K diagnostice mám bohužel hodně daleko. :(

- jedná se o 325tds r.v.1996, motor M51
shade741

#2 Příspěvek od shade741 »

nacpat na hadici k čerpadlu třeba sklenici s naftou pokud myslíš že tam nejde a pak se hned uvidí :wink: . spíš si myslím že ti to tam někde přisává vzduch a podavačka může mít svá nejlepší léta zasebou :) Tudíž podavačka nenatlačí a vstřikovací má tendenci nasát si ale díky netěsnosti saje třebas jen vzduch a nafta pak "spadne". A ještě takový dotaz, ač to zní blbě přece jen se zeptám, kolik litrů nafty je v nádrži???
suchos

#3 Příspěvek od suchos »

to vypada na podavaci cerpadlo v nadrzi, to ze bezi jeste neznamena, ze uz neni v haji. Me taky bezelo, ale uz bylo spatny.
KamilAC
Klubové ID: 870

#4 Příspěvek od KamilAC »

Záhaha opravena. Předchozí majitel do toho nalejval naftu z traktorů,bagrů atd, bylo ucpané sítko na čerpadle v nádrži,tj.jedna nádrž byla uplně plná,do druhé to nepřepouštělo,a když se vycucla uplně,přisával se z ní vzduch. Stačilo vše vyčistit. :wink:
Odpovědět