Zdravím Vás všichni baworáci,chtěl bych se zeptat zda tuhle přestavbu zde někdo prováděl. Byl bych rád kdyby mi k tomu někdo napsal pár vět těch nejtěžších problémů,přibližné finance atd. moc by mi to pomohlo kdyby někdo napsal např. s čím je největší problém,co se předělává atd.. Pište buď sem nebo do SZ. Klidně i nějaký fotoseriál. Ještě bych se chtěl optat těch co jezdí s m44 na spotřebu? moje 316 žere i 10 l/100km tak jak je daleko is? Případně příjmu i nabídky od těch co by kompletní motor m44 prodali. Děkuju moc všem.
no nejlepší je 316i prodat a pořídit to IS, ale jestli jsi ten Hotty z e30 klubu, tak stav tvé 1.6 stojí za to ji překopat musíš na to mít: motor, elektriku, zadní kotoučové ramená, přední kotouče přeměnit za větrané + brzdiče no a potom už si jen pohrát s EWS. Nebo třeba snadnější by bylo tam dát M42 bez imo Převodovka, kardan a difer u těchto modelu je myslím stejný. Jinak co se spotřeby tyče tak možná ten litr, dva půjde dolu, pokud teda budeš jezdit s lehčí nohou
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Ahoj jo jsem to já no už nevím co kromě kol už je tak nějak auto uvnitř a zvenku jak jsem si přál ( teda krom líza či m nárazníku) podvozek a koroze cajk a auto vypadá pořád stejně. už nevím co roupama a rozhodl sem se že bych tam chtěl is když už to pěkně vypadá ať se taky trochu i svezu ( tím není myšlenou denodení gumování a točeníse na letišti !)
Potřeboval bych si promluvit či popsat z člověkem co to už dělal. Dílna,vybavení i zkušených lidi na tuto akci je dost. jde mi o to aby nás nezastavila nějaká totální kravina o které každej kdo to dělal ví ,ale mi by to nevěděli víš jak to myslím
Ahoj kluci jo je to rok 94 jak říka icecold.
Díky Fxovi ze přípomínku z toho plyne ,že musím sehnat motor is bez EWS,nebo motor s EWS ,ale komplet? Jen pokračujte kluci potřebuju vědět cokoiv (nejlépe vše potřebné) a věřím ,že to zde ví hodně nadšenců ,tak jen pokračujte. Všem moc děkuju za cokoliv
Aha tak soudruzi udělali chybu omlouvám se
Takže další otázka do pranice je jaký je rozdíl mezi m42 a m44 a který je pro me výhodnější. Děkuji všem za radu
a co je za motor m43b19 ?
HottyE36 píše:Aha tak soudruzi udělali chybu omlouvám se
Takže další otázka do pranice je jaký je rozdíl mezi m42 a m44 a který je pro me výhodnější. Děkuji všem za radu
a co je za motor m43b19 ?
M43B19 se dával až do E46 a posledních kompaktů, tam už je to vůbec nesmysl s elektrikou do E36 (podomácku, i když i to se dá).
M42 = motor, který se (s určitými změnami - např. vana) dával do E30 a E36, je to 1.8 16V
M44 se dával jen do E36 a je to 1.9 16V
Pokud jde o EWS, je pro tebe nejjednodušší cesta jít do M42, pokud bude jednotka do 12/94 (s M44 se podle ETK kryly do 3/96).
A rozdíl spotřebytypu motorů m44 a m42 ví někdo? mněl jsem e30 is s m42jkou to je úplně samý motor jako má E36?
Případně napojit motor m44 do mojeho auta by byl velkej lament s eklektrikou atd.
myslím, že by bylo pro tebe vhodný se zkusit projet v M42 i M44
nebo si alespoň sehnat křivky krouťáku.
Max. výkon maj oba motory sice stejnej, ale u M44 je max. krouťák posazenej níž a od spodu je taky větší.
Navíc je M44 novější typ, takže máš vetší šanci, že nenarazíš na nějakej vylítanej kousek.
Mám M42 a když se potřebuju rychle rozjet, tak musím dát vysoké rpm a trápit spojku.
A jelikož jezdím převážně ve městě, tak můžu říct. že pro tento provoz není ten motor ideální,
nicméně bych neměnil, jelikož mám rád sportovní styl jízdy a časté řazení a vytáčení motoru mi problém nedělá, spíš naopak.
Ty máš zatím možnost volby, tak to ve vlastním zájmu nepodceň.
Zdravím kluci mám výhodnou nabídku na koupi m44 1,9 is a chci se zeptat jestli to zde už někdo někdy dával do auta co mám já. M43 1,6i rok 94
Kdyžtak mi napište prosím
Zda to vůbec jde nebo. už se to tu řešilo,ale rád bych věděl co se přesně musí atd. děkuju moc každému !