Nastavitelné funkce u E46 (přehled + kdo a co umí nastavit)
-
Cello
- Výkonná rada
- Klubové ID: 1681
-
justinbiker
-
mentuli
- Klubové ID: 3102
-
fanda1
- Klubové ID: 2367
-
Tehu
- Klubové ID: 1770
-
pejan
-
T.o.m.
- Klubové ID: 202
-
autorobert840
-
Miguel
- Klubové ID: 1507
Carsoftem nenakoduješ ani prd (krom pár drobností), i diagnostika s nim je k prdu.
Použít nástroje přímo na kodování a podle toho jaký auto chceš nakodovat a hlavně co. Neexistuje jedno zařízení na všechno a co je nejduležitější tak když něco na autě koduješ tak bys taky měl vědět co a hlavně jak to případně vrátit zpět. To si většina lidí co to chce/ ale i dělá (nebo se o to pokouší) neuvědomuje.
Stejně tak se nedá říct co všechno na daném typu nastavit jde, protože každé auto je rozdílné výbavou a verzí jednotky kterou má v sobě. Tím je každé auto individuální a je potřeba s tím počítat.
----------------------------------------------------------------------------------------
Použít nástroje přímo na kodování a podle toho jaký auto chceš nakodovat a hlavně co. Neexistuje jedno zařízení na všechno a co je nejduležitější tak když něco na autě koduješ tak bys taky měl vědět co a hlavně jak to případně vrátit zpět. To si většina lidí co to chce/ ale i dělá (nebo se o to pokouší) neuvědomuje.
Stejně tak se nedá říct co všechno na daném typu nastavit jde, protože každé auto je rozdílné výbavou a verzí jednotky kterou má v sobě. Tím je každé auto individuální a je potřeba s tím počítat.
----------------------------------------------------------------------------------------
-
mentuli
- Klubové ID: 3102
Boční blinkry jako denní svícení nastavit jde.. ale pouze u jednotek s coding index 30 a vyšší (produkce od 9/2001 většinou). Dřívejší lichtmoduly to umí tak nějak taky, ale je to podstatně komplikovanější to nastavit a neručím, že potom vše funguje jak má ...T.o.m. píše:nepřišlo se na ty boční blinkry?mentuli píše:Já jsem přímo z Brna.. kdyžtak se ozvi klidně! Můžeš SZ nebo rovnou telefon 739786878. Zatím ...justinbiker píše:Nevíte je tu někdo z brna a okolí kdo to umí naprogramovat měl bych zájem o pár úprav
-
Miguel
Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.
-
T.o.m.
Nepředpokládám, že US verze BMW má jiné patice žárovek. Tam je svícení blinkry nastaveno jako klasické svícení místo obrysovek.Miguel píše:Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.
-
T.o.m.
Můžeš prosím poslat návod, jak na to? Umíme jenom přednímentuli píše:Boční blinkry jako denní svícení nastavit jde.. ale pouze u jednotek s coding index 30 a vyšší (produkce od 9/2001 většinou). Dřívejší lichtmoduly to umí tak nějak taky, ale je to podstatně komplikovanější to nastavit a neručím, že potom vše funguje jak má ...T.o.m. píše:nepřišlo se na ty boční blinkry?mentuli píše: Já jsem přímo z Brna.. kdyžtak se ozvi klidně! Můžeš SZ nebo rovnou telefon 739786878. Zatím ...
-
Miguel
Já řikám, jaká je praxe v provozu.T.o.m. píše:Nepředpokládám, že US verze BMW má jiné patice žárovek. Tam je svícení blinkry nastaveno jako klasické svícení místo obrysovek.Miguel píše:Svícení klasickejma blinkarama je super, hlavně když na to ty patice a žárovky nejsou stavěný, takže se často vypalujou (svícení a blikání do toho) a když ti jedna zhasne za jízdy tak si ostatní auta myslej že odbočuješ a pošlou ti to tam, nehledně na to, že ty pak neblikáš když chceš opravdu odbočit.
-
T.o.m.
-
Miguel
-
Selix
- Klubové ID: 2474
-
T.o.m.
-
MadMaxII
- Klubové ID: 1711
mentuli píše:Zdarec...MartyH píše:ahoj, tak když tak rád programuješ, nezkoušel jsi někdy naprogramovat, aby se při zaření zpátečky upravil sklop pravého zrcátka?
V BMW mi řekli že to nejde, resp. jen kdybych měl sedačky v elektrice nebo automatickou převodovku. No ale že v brněnském BMW řeknou že to nejde, tak to neznamená, že to opravdu nejde.
diky
asi tě zklamu, protože v brněnském BMW měli pravdu. Sice tak nějak poloviční pravdu, ale měli.
Se sedačkama v elektrice (nejsem si ale jistý, co mysleli tou automatickou převodovkou) přišla funkce ukládání pozic do pamětí. To zahrnovalo i pozice bočních zrcátek.. takže nejenom sedadla byla schopna si zapamatovat svoji pozici, ale dokonce i boční zrcátka. Bohužel asi chápeš, že to nefunguje jen tak a je potřeba řídící modul. Konkrétně minimálně řídící modul zvaný BTM, který se stará o boční zrcátka. Bez elektrických sicen se tento modul nedodával, protože klasický bezmodulový ovladač zrcátek byl schopen zastat svoje základní funkce.
Takže je mi líto... i mě to štve... svoje zrcátko si taky musím manuálně naklánět.
Ahoj,
mam E39 525d automat, dodelaval jsem tam sedacky kuzi v elektrice, chci zprovoznit ukladani do pameti. Mas zajem o tu praci? Poloha zrcatek neni priorita, ale kdyz by to slo priplatim.
DIky M.