Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 325i prisava?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
youwee
Klubové ID: 1262
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od youwee »

Je z toho hovno poznat ale nejspis si vyfotil tenhle hridel...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... _assembly/
to na chod motoru nema vliv urcite :) Mozna bys mel to auto nekomu sverit na opravu :wink:
twigac
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od twigac »

to sem si myslel uz od zacatku.ale problem s tim ze mi to mozna nekde prisava neresi.skusim tu lambdu.ale podle me to bude jestd jinde kdyby to byla jen lambda tak se to tolik nedusi.
libovka

#23 Příspěvek od libovka »

weNTyll píše:Pokud vyfuk. potrubi pred lambdou netesni tak to dokaze natahnout hodne vzdychu z okoli aby to lambdu ovlivnilo a zblblo davkovani paliva. Neni tam totiz konstantni pretlak ale pulzace. Ty prubehy tlaku a rychlosti plynu ve vyfuku nejsou tak jednoduche jak na prvni pohled vypadaji.
Lambdu to ovlivní proto,že tam není průtok takovej jakej by tam měl bejt.
Každopádně to u tohohle auta neovlivní chod motoru.Opravoval jsem tu mraky utrhanejch šteftů u svodů.Jen to dělalo kravál ale jelo to normálně.
Podle mě má díru někde v sání.
weNTyll
Klubové ID: 4004

#24 Příspěvek od weNTyll »

libovka píše:
weNTyll píše:Pokud vyfuk. potrubi pred lambdou netesni tak to dokaze natahnout hodne vzdychu z okoli aby to lambdu ovlivnilo a zblblo davkovani paliva. Neni tam totiz konstantni pretlak ale pulzace. Ty prubehy tlaku a rychlosti plynu ve vyfuku nejsou tak jednoduche jak na prvni pohled vypadaji.
Lambdu to ovlivní proto,že tam není průtok takovej jakej by tam měl bejt.
Každopádně to u tohohle auta neovlivní chod motoru.Opravoval jsem tu mraky utrhanejch šteftů u svodů.Jen to dělalo kravál ale jelo to normálně.
Podle mě má díru někde v sání.
Verim, ze jsi delal hodne hodne oprav na motoru, ale signal z lambdy kde je toho kysliku videt vic nez ve skutecnosti ve spalinach je jsi urcite nekontroloval. A ze to prestane jet normalne poznas az kdyz to prekroci krajni hranice adaptaci.

Lambda meri zbytkovy kyslik nic vic nic min a ukazuje jestli ho je malo nebo moc a podle toho koriguje spravnym smerem delku vstriku. A zvlada to jak v otackach volnobehu tak pri 7tis, prutok s tim nema co delat. Zmeri ti to i v zaspuntovanem vyfuku po chcipnuti motoru pokud vyhrivani udrzi pracovni teplotu.

BTW netvrdim, ze to musi mit rozhaseny jenom kvuli netesnosti vyfuku, ale kdyz uz to zminil tak rikam jak se ty veci pak ve zpetne vazbe maji. Je dira a dira.
twigac
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od twigac »

ted jste me tak moc zblbli ze nevim na co se mam zaměřit. projít sání a pak výfuk?vyfuk sem přidělaval komplet a dotahl sem to co to slo takže tam netěsnost byt nemuze.
libovka

#26 Příspěvek od libovka »

Prostě zkontroluj sání.Jaké máš třeba svíčky?Co přívod paliva?Co vzduchový filtr? Prostě co základní věci?
weNTyll
Klubové ID: 4004

#27 Příspěvek od weNTyll »

Popisoval jsem moznost chovani u lambdy pri zvysenem kysliku, ale nevim presne co jsi delal pred tim a v jakem rezimu ten motor v te chvili bezi. Jestli jsi ty netesnosti postupne podotahoval ale potom zkusebne zase odpojoval cidla tak aspon odpoj baterku na par minut at se vymazou chyby a ma sanci se to adaptovat na "nove" hodnoty z cista. Nemusi to bezet hned normalne, muze se to srovnavat par minut. Takto po experimentovani kdy se ani nevi v jakem rezimu ten motor vlastne jede je tezke oodhadat presne priciny chovani.

Pokud nebude videt zadna zmena k lepsimu tak odpoj lambdu, vahu a pripadne i cidlo na vacce, nepojede to dobre, ale bude to aspon schopne provozu dojet nekam na diagnostiku. Samozrejme za predpokladu, ze to co zustalo zapojene a motor mechanicky funguje. Falesny vzduch v te chvili nikde nevadi, protoze se vse prepocitava nouzove podle otacek motoru a otevreni klapky.
twigac
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od twigac »

dobre dekuju.skouknu to anecham to bezet at se to trochu srovna
Odpovědět