Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 325i volnoběh

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Paty

#1 Příspěvek od Paty »

čau mám problém s volnoběhem po nastartování a to jen když nastartuju, tak auto někdy hned chcípne jen po nastartování jinak potom je to v pořádku co to může dělat?
někdy to udělá a někdy ne ale ted spíš často:(
Fw190

#2 Příspěvek od Fw190 »

me to nechcipalo, ale kolisalo. Je tu na foru o tom hafel. Ja jsem vycistil volnobezny ventil, vahu vzduchu a skrtici klapku. Do benzinu jsem nalil neco na vycisteni vstriku a je po problemu. Obcas se zhoupne, ale drzi krasne jak ma. Jeste chci vymenit ty hadicky co vedou jako kdyz do vanosu. Podle toho co jsem se docetl, tak to taky muze mit vliv na volnobeh. Mam ty hadicky cele od oleje a jsou zmekle. Uvidim jestli to pak bude 100%.
Paty

#3 Příspěvek od Paty »

díky, právě mě to volnoběh drží krásně když je to nastartovaný, ale když startuju tak to chytne a hned chcípne, jakoby se zhoupnou volnoběžný otáčky :( je to divný
může to dělat ten volnoběžnej ventil?
Paty

#4 Příspěvek od Paty »

takže ventil jsem vyčistil a dělá to pořád:( za tepla když se nastartuje tak se zkoupnou otáčky a chcípne to po druhý to naskočí jinak volnoběh to drží krásně co můýže dělat?
četl jsem že to může dělat čidlo vačky
jinak auto mám bmw e36 325i vanos rv92
nevím co dál
aigo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od aigo »

a nemas pricpanej palivovej filtr?
Paty

#6 Příspěvek od Paty »

ten je tam dávanej nedávno novej:(
už bylo zkoušeno podle parametru kolik má dávat čerpadlo baru i dávku a všechno sedí podle hodnot, takže benzínu tam jde dostatek
Může to dělat Lambda?
Fw190

#7 Příspěvek od Fw190 »

jsem teda amater, ale uz tady nejaky patek nuram. Jestli jsi nejsi jisty lambdou tak ji odpoj. A zkus to bez ni. Pokud je odpojena dava signal, aby sla plna davka benzinu :)) Jinak to prej nicemu neva. A pokud problem pretrva tak sondda neni.
Paty

#8 Příspěvek od Paty »

když přijedu na benzinku zdechnu auto, přijdu za 5min. a zkusím nastartovat tak to udělá toto:
http://www.youtube.com/watch?v=g7LFsWv1mo4
nastartuju a hned to zdechne zkusím to třeba podruhý a už to nezdechne.
Upozornuju že je motor normálně zahřátej. na videu je studenej!
Co to může dělat?
To se tady z Fora nikomu nic takovýho nikdy nestalo???
aigo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od aigo »

nemas tam bentin..... ne to vypada na vahu vzduchu nebo volnobeznej ventil...
Paty

#10 Příspěvek od Paty »

benzin tam mám půl nádrže, volnoběžnej ventil je vyčištěnej váha je v pořádku na 100% protože když je špatná dělá to jiný věci to už jsem zažil...

co dál? :cry: :cry: :cry:
aigo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od aigo »

cidlo skrtici klapky? ale to by zistila diagnostika..
Paavo

#12 Příspěvek od Paavo »

me se stalo presne to co je na videjku.........tocil jsem to ja :-DD.Nakonec to je takova pokrivena historie zavad, kter nevim esli to vse mely na svedomi,ale rozepisi se.Pred timhle problemem byla menena lambda, vaha,palivovy a vzduchovy filtr.Po patrani jsem nasel napul ruplou hadici od kolena za vahou k volnobezaku-vymenena.Volnobeh se zlepsil,ale jeste ne uplne.Nasledne asi po roce byl problem opet s volnobehem a to uz auto delalo poradny brikule i v tahu->sel na 5 valcu,sem tam si to i 6. valec zapalilo.Nakonec jsem po diagnostice,ktera odhalila cidlo kliky a chybu v zapalovani 6. valce(to jsem vedel i sam po jeho odpojeni,ze se beh motoru nemeni)............auto silene zralo (25L na 100 ve meste) dal na radu servisaka a vymenil RJ,spotreba se razantne zlepsila, ale problemy s chodem neprestaly.RJ jsem si nechal tu novou a sel po kabelech zapalovani.Zavada byla nalezena na do polovicky prekouslem kabelu od RJ k civce.Takze takto jsem se s tim vyporadal ja, musiim zatukat, ze auto zatiim drzi a jede jak ma.Drziim palce, at to neni nic tak zapekliteho jako u me a ze si s tim poradis ;-)
Paty

#13 Příspěvek od Paty »

samozřejmě díky za příspěvek, ještě vyměním pár hadiček, které se zdají být špatné a to je hadička která vede od podtlakového regulátoru tlaku do sání je úplně steřelá a ještě jedna je z ventilovýho víka ta tenká spodní je taky nějak měká a sotva ji profouknu.
Pokud tyto problémy budou přetrvávat potom se obrátím na diagnostiku protože to už asi bude příčina elektrická. Samozřejmě bych byl rád za další příspěvky komu se něco podobnýho stalo:((
Paty

#14 Příspěvek od Paty »

hadičky vyměněny tak ted už nevím co by to mohlo být...
napadá mě jestli to nemůže dělat lambda sonda, může na to mít vliv i díra ve výfuku když je před lambdou?
Paavo

#15 Příspěvek od Paavo »

nerekl bych, mozna jde o to, jaka..........ja mel blbe spasovany nerezovy svody.Foukalo to pekne a jedine co to delalo za neplechu bylo, ze to min tahlo.Ale muze to bejt kus od kusu.Ja se tedka nechci plect, ale neni to tak, ze lambda jede az od urcitejch teplot,aby drive daavla dobrou smes je vyhrejvana, ale ze by mela lambda vliv na volnobeh uz od studena se mi nezda.Vim ale o jednom pripadu, kdy lambda skutecne zlobila uplne atypicky a to tak, ze motor nesel vuubec vytocit nad 3000ot, strilel do sani a v tahu to bylo tragicke, bez vykonu.......ale zase jen co se to ohralo.
Paty

#16 Příspěvek od Paty »

však mě toto dělá za tepla za studena to nedělá
Odpovědět