Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 325i volnoběh
me to nechcipalo, ale kolisalo. Je tu na foru o tom hafel. Ja jsem vycistil volnobezny ventil, vahu vzduchu a skrtici klapku. Do benzinu jsem nalil neco na vycisteni vstriku a je po problemu. Obcas se zhoupne, ale drzi krasne jak ma. Jeste chci vymenit ty hadicky co vedou jako kdyz do vanosu. Podle toho co jsem se docetl, tak to taky muze mit vliv na volnobeh. Mam ty hadicky cele od oleje a jsou zmekle. Uvidim jestli to pak bude 100%.
když přijedu na benzinku zdechnu auto, přijdu za 5min. a zkusím nastartovat tak to udělá toto:
http://www.youtube.com/watch?v=g7LFsWv1mo4
nastartuju a hned to zdechne zkusím to třeba podruhý a už to nezdechne.
Upozornuju že je motor normálně zahřátej. na videu je studenej!
Co to může dělat?
To se tady z Fora nikomu nic takovýho nikdy nestalo???
http://www.youtube.com/watch?v=g7LFsWv1mo4
nastartuju a hned to zdechne zkusím to třeba podruhý a už to nezdechne.
Upozornuju že je motor normálně zahřátej. na videu je studenej!
Co to může dělat?
To se tady z Fora nikomu nic takovýho nikdy nestalo???
me se stalo presne to co je na videjku.........tocil jsem to ja :-DD.Nakonec to je takova pokrivena historie zavad, kter nevim esli to vse mely na svedomi,ale rozepisi se.Pred timhle problemem byla menena lambda, vaha,palivovy a vzduchovy filtr.Po patrani jsem nasel napul ruplou hadici od kolena za vahou k volnobezaku-vymenena.Volnobeh se zlepsil,ale jeste ne uplne.Nasledne asi po roce byl problem opet s volnobehem a to uz auto delalo poradny brikule i v tahu->sel na 5 valcu,sem tam si to i 6. valec zapalilo.Nakonec jsem po diagnostice,ktera odhalila cidlo kliky a chybu v zapalovani 6. valce(to jsem vedel i sam po jeho odpojeni,ze se beh motoru nemeni)............auto silene zralo (25L na 100 ve meste) dal na radu servisaka a vymenil RJ,spotreba se razantne zlepsila, ale problemy s chodem neprestaly.RJ jsem si nechal tu novou a sel po kabelech zapalovani.Zavada byla nalezena na do polovicky prekouslem kabelu od RJ k civce.Takze takto jsem se s tim vyporadal ja, musiim zatukat, ze auto zatiim drzi a jede jak ma.Drziim palce, at to neni nic tak zapekliteho jako u me a ze si s tim poradis 

samozřejmě díky za příspěvek, ještě vyměním pár hadiček, které se zdají být špatné a to je hadička která vede od podtlakového regulátoru tlaku do sání je úplně steřelá a ještě jedna je z ventilovýho víka ta tenká spodní je taky nějak měká a sotva ji profouknu.
Pokud tyto problémy budou přetrvávat potom se obrátím na diagnostiku protože to už asi bude příčina elektrická. Samozřejmě bych byl rád za další příspěvky komu se něco podobnýho stalo:((
Pokud tyto problémy budou přetrvávat potom se obrátím na diagnostiku protože to už asi bude příčina elektrická. Samozřejmě bych byl rád za další příspěvky komu se něco podobnýho stalo:((
nerekl bych, mozna jde o to, jaka..........ja mel blbe spasovany nerezovy svody.Foukalo to pekne a jedine co to delalo za neplechu bylo, ze to min tahlo.Ale muze to bejt kus od kusu.Ja se tedka nechci plect, ale neni to tak, ze lambda jede az od urcitejch teplot,aby drive daavla dobrou smes je vyhrejvana, ale ze by mela lambda vliv na volnobeh uz od studena se mi nezda.Vim ale o jednom pripadu, kdy lambda skutecne zlobila uplne atypicky a to tak, ze motor nesel vuubec vytocit nad 3000ot, strilel do sani a v tahu to bylo tragicke, bez vykonu.......ale zase jen co se to ohralo.