Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

Zmizel výkon 330i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
GooGoo

#1 Příspěvek od GooGoo »

Mam problem se svou 330i (rv.2001) Jen tak mi zmizela snad ctvrtina vykonu. Auto je line a jede jak nejaky dvoulitr, ale jinak zadny jiny problem se nevyskytnul, zadny mlaceni nebo nepravidelny chod motoru, zadny cukani, proste nic, jen ten vykon vcudu. Nez to takhle zlenivelo predchazelo tomu "kopnuti" pri zrychlovani z niceho nic skublo a melo lepsi zrychleni (neco jak turbo efekt), objevoval se to cim dal min, a ted uz je to liny porad. Byl jsem na diagostice, tam nasli akorat spatny termostat a vyhrivani lambdy stim ze je vse OK a mohla by to byt vaha vzduchu. Sehnal jsem teda druhou vahu ze stejneho auta a vymenil. Po vymene vykon stejny, ale zacaly houpat otacky na volnobeh par vterin nez se vyrovnaji, po pridani plynu otacky spadnou a az pak vyleti, jizda stim des. Zatim zkousim jeszdit, jestli se vaha chytne, ale asi ne. Bude tam nejaky jiny problem. Napada nekoho neco? Proc neni vykon? Jeste podotknu, ze motor jde krasne vytocit az do omezovace za jizdy. Zadny vadnuti ve vysokych otackach.
Jen jeste dodam, neni to pocitovy ze bych si na vykon zvykl a ted mi pripadalo ze to nejede. Predtim jsme merily zrychleni 0-100km/h pres diag a dostal jsem se na 6,9s a ted to neslo pod 9,0s, coz je teda velkej rozdil.
PK_530iA

#2 Příspěvek od PK_530iA »

já má zase 530iA a zdá se mi to podobný, na to že to má 170 kW, auto moc nejede. Na druhou stranu jezdi plynule (taky se necha krasne a plynule vytocit, spotreba taky normalni - 10l), akorat se sem tam zhoupnou otacky, treba pri zastaveni a razeni R, nebo opacne. Nebo se mi stalo, že sem jel do pomalý zatáčky do kopce, auto si podradilo a jak se zhouply otacky tak mi chciplo. Vaha tam je nová od předchozího majitele, ale bohužel starline, tak nevim jestli to je tim...Po čem koukat?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Co membrána na odfuku klikovky do sání?
PK_530iA

#4 Příspěvek od PK_530iA »

kdybych věděl kde to najdu, tak se na ni můžu podívat:) Jsem laik a bmw teprve poznávám, mám ho chvíli, ale pokud budu vědět kde hledat, tak není problém.

Pak sem taky vypozoroval, že pokud venku hodně prší, tak se mi rozsvítí kontrolka motoru, stalo se mi to zatím dvakrát. Pokud je sucho, tak se nic neděje.

Byl sem i na diag a tohle mi to vyplivlo:

Kód: Vybrat vše

DME   ->  EA/F1 - Catalytic converter efficiency too low, bank 2 
          Shadow-memory: 
          EA/F1 - Catalytic converter efficiency too low, bank 2 
          5A/12 - Exhaust temperature before catalyst, bank 1, signal line, short circuit to negative 
          5B/12 - Exhaust temperature before catalyst, bank 2, signal line, short circuit to negative 
          5D/12 - Exhaust temperature after catalyst, bank 2, signal line, short circuit to negative 

EWS   ->  0F/FF - Power on reset 
          03/01 - Toleration of changing code increased, key 0 

ABS   ->  67/01 - Steering angle Sensor initialization 

LEW   ->  01/03 - Terminal 30 defective 
          05/03 - EEPROM defective 
          09/59 - No CAN message (ASC) 

A/C   ->  0A/04 - AUC sensor 

SRS   ->  50/A0 - Power supply, undervoltage 
          Shadow-memory: 
          50/20 - Power supply, undervoltage 

IKE   ->  BE/C8 - Data-filing difference to central light module (LCM) 
          BF/C8 - Internal fault, EEPROM checksum, coding incorrect/incomplete 
          CE/81 - Outside-temperature sensor 

LCM   ->  28/0D - Thermal oil-level sensor defect 
          Shadow-memory: 
          5B/02 - Level washer fluid 
          7A/17 - Front left side light 
          7B/1F - Front right side light 
          7E/08 - Right fog light 
          7F/03 - Left fog light 
          80/03 - Left high beam light 
          81/03 - Right high beam light 
          92/1F - Left brake light 
          93/1F - Right brake light 
          99/1F - Licence plate light 

ZKE   ->  Shadow-memory: 
          93/3F - Power up from the GM III 
          94/23 - Power up from the driver's door module 

PDC   ->  14/C6 - Converter, front left 

MID   ->  03/26 - No valid status response of TELEPHONE 
          02/01 - No valid status response of AUDIO
e: moc chytrej z toho nejsem
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Chyby v ŘJ motoru jsou způsobené nesprávnou směsí paliva nebo vadnými lambda sondami či vedením od nich (viz zpráva o zkratu na datovém vedení).

Chyba v EWS naznačuje slabší baterku/dobíjení, případně přechodnou chybu v T/R části EWS3 nebo snímací cívce. Věřil bych spíš té baterce, změřit napětí při startování.

ABS - začal bych kalibrací snímače natočení volantu.

LEW je tuším snímač zrychlení (např. pro airbag), k těm chybám ale nic úplně konkrétního neřeknu.

Klimatizace - vadný senzor smradu

SRS - podpětí (i to naznačuje na baterku/dobíjení)

IKE - nenakódovaný LCM (modul ovládání světel). Předpokládám, že ti u kilometrů na budíkách svítí tečka.

LCM - viz výše, než bude nakódovaný, závadami v něm bych se nezabýval

Jako první se zaměř na baterku a alternátor, případně kostry.
PK_530iA

#6 Příspěvek od PK_530iA »

u ty baterky to může bejt tím, že když sem pro auto jel, tak byla uplně vybitá. Auto sme museli startovat přes kabely, aby sme ho vůbec projeli. Tečka nesvítí, jen se mi dvakrát rozsvítila kontrolka motoru, jak už sem psal. Volant je trochu nakřivo, proto to asi hlásí tu chybu. Řekl bych, že geometrie by to měla spravit, nebo to de i jinak?

Akorát mě teda štvou ty lambdy a katalyzátory, jedna tam je nějaká universální napojovaná, zbytek asi orig, nevim. Kdyby ale byla nějaká v háji, nezvýšila by se spotřeba?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Smaž všechny chyby a po týdnu jezdění to nech projet diagnostikou znova. Co se tam objeví, to je aktuální.