Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výběr motorů
Taky přispěju svojí vodou do mlýna... I když se výběr motoru řeší stále dokola, stačí hledat!
První auto jsem si koupil e36 318i s motorem M43, který se začaly dělat koncem roku 93. To je důležitý, protože starší motory M40 jednak víc žerou a druhak nejsou tak spolehlivý. Takže pokud 4 válec, tak 1,8 s M43 motorem... Samozřejmě ještě je 16ti ventilová verze 318IS, ale těch neni tolik a bývá problém sehnat pěkný kousek za solidní peníz. Svou 318ku jsem měl přes 3 roky a sloužila mi víc než dobře, rád na ni vzpomínám... Dnes mám e46 328i, což je trošku jiný kafe...
Né vážně, 318ka jako první auto je úplně super... 
První auto jsem si koupil e36 318i s motorem M43, který se začaly dělat koncem roku 93. To je důležitý, protože starší motory M40 jednak víc žerou a druhak nejsou tak spolehlivý. Takže pokud 4 válec, tak 1,8 s M43 motorem... Samozřejmě ještě je 16ti ventilová verze 318IS, ale těch neni tolik a bývá problém sehnat pěkný kousek za solidní peníz. Svou 318ku jsem měl přes 3 roky a sloužila mi víc než dobře, rád na ni vzpomínám... Dnes mám e46 328i, což je trošku jiný kafe...

Tak ono těch 323,328 (96-98) není moc na výběr ani v německu v dobrém stavu a ještě když to chci jen v modré. Ale taky si myslím, že bych si to časem vyčítal že sem nekoupil tu 328 se spotřebou to je myslím skoro stejné a když je motor ve slušném stavu tak jede parádně . Takže uvidím na co natrefím. 4válca už mám třetího a už to nechci je čas na 6tihrnekmichal09 píše:PeterE36: Pokud se rozhoduješ mezi 323 a 328, vyber si tu, která bude v lepším stavu. Já jsem chtěl pouze 328i, prootže vím, že kdybych koupil 323i, tak ybch si to po nějaký době vyčítal, že jsem nevzal silnější dvaosmu

-
- Kontaktovat uživatele:
michal09 píše:Taky přispěju svojí vodou do mlýna... I když se výběr motoru řeší stále dokola, stačí hledat!
První auto jsem si koupil e36 318i s motorem M43, který se začaly dělat koncem roku 93. To je důležitý, protože starší motory M40 jednak víc žerou a druhak nejsou tak spolehlivý. Takže pokud 4 válec, tak 1,8 s M43 motorem... Samozřejmě ještě je 16ti ventilová verze 318IS, ale těch neni tolik a bývá problém sehnat pěkný kousek za solidní peníz. Svou 318ku jsem měl přes 3 roky a sloužila mi víc než dobře, rád na ni vzpomínám... Dnes mám e46 328i, což je trošku jiný kafe...Né vážně, 318ka jako první auto je úplně super...
na co narážíš tou spolehlivostí???