Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zadní náprava - diferenciál, příde mi že učí=výměna oleje?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
wrist

#1 Příspěvek od wrist »

Cuz chlapi. prosím o radu.Zdá se mi logický, že by se už špatný olej nebo jeho nedostatek v diferenciálu zadní nápravy projeval "hučením" je to tak nebo jsem vedle...?díky
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

Může být a taky nemusí. Ta výměna je ale to první co s tím zkusit udělat :wink:
Killca

#3 Příspěvek od Killca »

podle me vymena oleje uz moc nespravi, samozrejme to zkus, ale asi to bude na vymenu lozisek a doufat ze se nezdemolovaly zuby a lamela (v pripade lsd)

a ses si jistej, ze ti nehuci lozisko v kole na jedne strane?
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
wrist

#4 Příspěvek od wrist »

ložisko je měněný před cca měsícem a půl...a bylo to ok. Je pravda, že to jde spíš z tý měněný strany....zkusim to rozhodit a uvidim...a ješte kouknu na ten olej..
Koldas

#5 Příspěvek od Koldas »

Mně to zase při parkování, při větším rejdu tak divně skřípe nebo dře a dělá to jen když jedu pod plynem. Jakmile zmáčknu spojku, tak to ve stejné rychlosti i při stejném rejdu neudělá. Olej je měněný původním majitelem samosvoru a po kontrole ho tam je dost. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Co mám vyměnit? E36 328i Předem děkuji za všechny rady.
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

Koldas píše:Mně to zase při parkování, při větším rejdu tak divně skřípe nebo dře a dělá to jen když jedu pod plynem. Jakmile zmáčknu spojku, tak to ve stejné rychlosti i při stejném rejdu neudělá. Olej je měněný původním majitelem samosvoru a po kontrole ho tam je dost. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Co mám vyměnit? E36 328i Předem děkuji za všechny rady.

Vyměnit difer.Ten svor bude v kopru.
Koldas

#7 Příspěvek od Koldas »

libovka píše:
Koldas píše:Mně to zase při parkování, při větším rejdu tak divně skřípe nebo dře a dělá to jen když jedu pod plynem. Jakmile zmáčknu spojku, tak to ve stejné rychlosti i při stejném rejdu neudělá. Olej je měněný původním majitelem samosvoru a po kontrole ho tam je dost. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Co mám vyměnit? E36 328i Předem děkuji za všechny rady.

Vyměnit difer.Ten svor bude v kopru.
Svornost funguje jak má, na mokru i na suchu ... jen to prostě tak divně dře, přijde mně, že se to i zadrhává a v malé rychlosti to cukavě přibržďuje. Rád bych věděl co mám vyměnit, protože dalším starým svorem si asi moc nepomůžu. Díky
libovka

#8 Příspěvek od libovka »

Dře protože budou lamely v řiti.Takže neprokluzujou,ale jsou zadřený a nedovolej prokluz.Je to jen otázka času a diff se rozlítne.
Koldas

#9 Příspěvek od Koldas »

libovka píše:Dře protože budou lamely v řiti.Takže neprokluzujou,ale jsou zadřený a nedovolej prokluz.Je to jen otázka času a diff se rozlítne.
tak když vyměním lamely, ložiska a gufera, tak by to mohlo být OK?
Odpovědět