Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s M podvozkem na 328i E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ARNYm »

Ahoj
Mám BMW E36 328i. Koupil jsem ho asi před půlrokem (kromě volantu kompletně bez Mpaketu). Koupil jsem si u BMW v Drážďanech originál M tlumiče a pružiny, nechal jsem si je u kámoše namontovat a dneska jsem si auto vyzvednul. Zadek krásně ztuhnul a trochu se snížil - dokoupil jsem k němu i M stabilizátor. Překvapilo mě ale, že předek se ani trochu nesnížil (možná, že se i trochu zvýšil) a nesedí úplně jak by měl. Nekoupil jsem k němu sidce M stabilizátor, (je širší jenom o asi 1,5mm než neempaketovej) ale to s výškou samozřejmě nemá nic společnýho. Před lety se to samý stalo i na tátovo 328i. Ale ten zaprve nekoupil originál tlumiče a zadruhý měl speciální edici Action1, kde měl bejt přední podvozek trochu jinej, takže myslel, že to bude tim a auto pak stejně prodal, takže to nestihnul vyřešit. Neví někdo čím by to mohlo bejt :?:
Díky za rady
Tshus
_peper
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Pokud jsi koupil komplet M tlumiče i pružiny, tak to bude nejpíš rozdílnou váhou motoru M3 oproti 328.
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ARNYm »

Ale já sjem si koupil mpaketovej podvozek, ne podvozek na M3
_peper
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od _peper »

Pokud jsi koupil M paket pro 2.8 tak počkej než najedeš pár stovek km podvozek by si měl sednout.
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ARNYm »

Koupil jsem originál podvozek na moje auto, ale o zhruba 5 cm si to nesedne.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od _peper »

A jak máš velkou mezeru mezi lemem a pneu? Předpokládá, že 17" 225/45. On originální M paketový podvozek není tak nízký jako snížené podvozky od jiných výrobců.
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ARNYm »

Tu mezeru jsem neměřil ale určitě nemůže bejt auto vepředu mnohem vyšší, než vzadu. Já vím jak vysokej má bejt Mpaketovej podvozek - doma máme další dvě auta s Mpaketem. Někde se stoprocentně stala chyba, jenom mě nenapadá kde...
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ARNYm »

Právě mi známej řekl, že na některejch BMW se dá štelovat odskok tlumiče(=výška). Musí se ale vyndat a točit pístnicí. Nemáte někdo zkušenosti :?: než to zase celý rozeberu a zjistim, že to tak neni :D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Zkus si spíš změřit vzdálenost od země k špičce prahu vpředu a vzadu. BMW má totiž zadní lemy mnohem míň vykouslé než přední, takže opticky je předek vždy vyšší než zadek, pokud předek hodně nesnížíš.
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ARNYm »

Tady nemá smysl nic měřit. Ten předek je fakt extrémě vysoko. Máme doma ještě jednu E36 s Mpaketem a předek je opticky trochu výš, ale jak říkám tohle je fakt extrém. Potřebuju spíš vyřešit proč to tak je a ne jestli to tak je.
Díky
Afri

#11 Příspěvek od Afri »

Nahod kdyztak fota.. jsem zvedavy, jak to vypada ten extrem..
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ARNYm »

Mám to špinavý.... ostuda.....
Přílohy
zadek.JPG
zadek.JPG (78.82 KiB) Zobrazeno 432 x
předek.JPG
předek.JPG (122.88 KiB) Zobrazeno 432 x
lucas22

#13 Příspěvek od lucas22 »

mam M-packet, a ten zadok mam urcite vyssie... ten predok od oka o cosi (1-2cm) nizsi - urcite nie o 5 cm. Mozno to fakt o ten 1cm sadne.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od _peper »

Konečně tě napadlo dát fotky :) Kolik si najel km na novém podvozku? Není to tak strašné jak jsi popisoval a sednout by si to mohlo.
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ARNYm »

No.... to jsem si myslel, že na BMW fóru by mi někdo mohl dát dobrou radu, ale říct, že Mpaketovej podvozek si sedne, že ten rozdíl je v pohodě (ikdyž u jinýho auta je sotva poloviční) a plovoucí předek jak u nějaký audi taky v pohodě.....
Má nějakou radu někdo, kdo by tomu trochu rozuměl?
paveld
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od paveld »

A víš jistě že ti dali správný podvozek? Třeba že bys sem napsal výrobní čísla pružin a tlumičů...
Sednout si to trochu může, ale ten zadek mi přijde moc nízko a předek vysoko. Zadek máš tak nízko, jako já na podvozku H&R (-60/-30) s naloženym kufrem a předek jsem měl takhle vysoko na seriovym podvozku. Podle mě to neklame a opravdu hrana prahu je od země vepředu výš jak vzadu.
frank325i

#17 Příspěvek od frank325i »

urcite reklamovat....nafotit a poslat at se vyjadri tohle je mega mooooc
ARNYm
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ARNYm »

Mám v Německu u BMW známýho, takže se ho zeptám. A ten zadek není až tak nízko, jak vypadá na fotce.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Vzadu je to utopený jak při cestě na dovolenou a ve předu jsem to měl podobně při výměně nových tlumičů (bohužel seriových), na origo M-technik podv.-pružiny.
Plně sériový origo podvozek vypadá ještě víc tragicky, mě si to sedlo až tak po 5.000 km asi o 1cm než je na fotce.
Nicméně pořád by to mohlo jít dolů, řešení je dát na předek Weitec pružiny -30/00..
cleman

#20 Příspěvek od cleman »

čágo. sice neporadím ale nejde neříct že to co tu půlka lidí bleje je normálně neskutečný. On chtěl poradit čím to může byt že je to jak nakopnutá koza. Jiný tlumiče, špatný tlumiče .......... atd atd a vy mu tady tvrdíte že si to sedne :lol: :lol: :lol: :lol: nebo dát snížený pružiny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a podobný hovadiny!! Po vás bych chtěl mít teda auto!!!!!
Odpovědět