Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ceny oprav - mladá boleslav

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
chaotic

#1 Příspěvek od chaotic »

Ahoj, před rokem sem koupil E36 318i r.v. 1992 motor M40 B18 a má to pár nedostatků, které budu muset odstranit. Rád bych měl nějakou základní představu kolik co může stát, protože loni sem za výměnu spojky vypláznul 10 tisíc (dělal ještě pád drobností - žárovky v přístrojovce a dotažení ručky), ale i tak to podle mě bylo docela dost. Nerad bych zase platil něco předraženého.
Výměna se bude týkat:
přední zadní brzdy
asi tlumiče - podle toho jak dopadne test (neví někdo o testu tlumičů v MB?)
ruční brzda
rozvody motoru
Případně ještě nějaké nápady co vyměnit, když nevím v jakém je co stavu?
Má někdo i doporučení na servis nebo na pomocníka co by mi s tím pomohl?
Díky za vyčerpávající odpovědi :-)
radekc

#2 Příspěvek od radekc »

Když si zajedeš na STK, tak by ti mohli udělat zkušební prohlídku bez nálepky a tam zjistí dost o stavu podvozku, řekneš, že chceš na natrřsadla i zadní nápravu (ta se bežně netestuje) - zjistí se stav všechn silentbloků. Jinak cena 10 tis za spojku a další drobnosti je v normě, záleží na ceně spojky, vetšina automechaniků neřeší cenu dílů a je jim jedno, že jinde se dájí sehnat díly o desítky procent levněji. Nejlepší je sehnat si kvalitní díly sám za cenu starline z autokelly
mequi

#3 Příspěvek od mequi »

Čau, já jsem kontroloval tlumiče v Židněvesi (snad se to tak jmenuje :D ). Je to hned u silnice směrem na Jičín vlevo. Prodávají tam autodíly. Stálo to asi 300kč. Moc si to už nepamatuji, bylo to dávno. Snad někde najdu účet. Jinak brzdy, tlumiče P+Z jsem měnil sám. Není to tak složité, abych dával za to peníze servisu.
chaotic

#4 Příspěvek od chaotic »

Zadní tlumiče a komplet brzdy bych si asi dělal sám, případně s něčí pomocí. Nevím jak bych si bez nářadí poradil s předníma tlumičema a na rozvody si netroufám vůbec, to bych rozhodně nechal někomu, kdo to umí a dá mi záruku, že je to udělané dobře.
mequi

#5 Příspěvek od mequi »

Čau. Zkus kontaktovat člena honzibmw. Je to šikovný kluk, určitě ti dobře poradí.
chaotic

#6 Příspěvek od chaotic »

Jako první asi začnu dělat přední brzdy o nich vím, že jsou zralé na výměnu, při brždění cítím škubání ve volantu a i podle vzhledu už maj hodně za sebou.
Zatím mám vybráno:

http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx ... leTypeID=1
a destičky:
nebo

U těch destiček mě zaráží různé rozměry, půjdů do origo brzdičů? Je to použitelná volba nebo je v podobné ceně něco lepšího?
VB
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od VB »

Spojkovej set SASCH což by měl být origo výrobce seženeš za 3800,- kotouče a desky nabízí tady jeden člen od Bremba a podobných za lepší korunu (konkrétně třeba kotouč na předek Brembo max na 328 za 1450 mě vyšel komplet Brembo MAX s deskama i paknama předek zadek dohromady 7700,- od Ferona což by mělo být snad stejné 318i a 318TDS mě tento set vyšel na 5200)
Ze zkušenosti vše si člověk vymění sám s pouze heverem jen u spojky kdy musíš sundat převodovku je třeba jáma nebo nájezd či zvedák tedy ne tak úplně také znám lidi co si to měnili před barákem. Rozvody pokud máš řemen tak nechej na servise nebo někom kdo to umí tam se to dá pokazit.
Brzdy a tlumiče je naprostá brnkačka, kterou musí bez potíží každý zvládnout.
chaotic

#8 Příspěvek od chaotic »

Tak dneska sem objížděl v okolí MB servisy a ptal se na test tlumičů. Nemaj, neuměj atd... Byl sem i v Dobrovici na STK, tam sice maj, ale nejde to... Tak už nevím, kde to nechat otestovat....
mequi

#9 Příspěvek od mequi »

Byl jsi i v bývalé barumce vedle 13. brány?
chaotic

#10 Příspěvek od chaotic »

Tam sem byl taky, prý to před lety někam půjčily a zpět už se jim mašina nevrátila...
mequi

#11 Příspěvek od mequi »

Tak oprava: na tom testu jsem byl v Kolomutech. Ted jsem tam volal, ale tester není funkční. :ja_nic:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#12 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Docela dobrou stolici na test tlumičů mají provozovny bejvalý Obnovy Brno, Dnes patří do sítě Best Drive
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
chaotic

#13 Příspěvek od chaotic »

Jj, v Kolomutech sem byl někdy v březnu a mašinu zrovna stěhovali, teď ji maj v nové budově kousek od Hejtmánky směr Bezděčín. Čekaj na náhradní díly, ale to už mi říkaj docela dlouho...
gs500e

#14 Příspěvek od gs500e »

chaotic píše:Jako první asi začnu dělat přední brzdy o nich vím, že jsou zralé na výměnu, při brždění cítím škubání ve volantu a i podle vzhledu už maj hodně za sebou.
Zatím mám vybráno:

a destičky:
nebo

U těch destiček mě zaráží různé rozměry, půjdů do origo brzdičů? Je to použitelná volba nebo je v podobné ceně něco lepšího?

ty destičky brembo co tu máš jsou na zadek, brembo na předek má označení p06024

napsal jsem ti do sz, nabídnu ti na tyto tvé vybrané produkty daleko zajímavější ceny
VB
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od VB »

gs500e píše:
chaotic píše:Jako první asi začnu dělat přední brzdy o nich vím, že jsou zralé na výměnu, při brždění cítím škubání ve volantu a i podle vzhledu už maj hodně za sebou.
Zatím mám vybráno:

a destičky:
nebo

ty destičky brembo co tu máš jsou na zadek, brembo na předek má označení p06024

napsal jsem ti do sz, nabídnu ti na tyto tvé vybrané produkty daleko zajímavější ceny
To jsou ty ceny jak jsem o tom psal včera jsem si to byl vyzvednout a už aby to bylo na autě :-) komplet desky BREMBO a kotouče BREMBO MAX předek zadek na 328 7250,- na 325 a níž je to levnější protože mám zadek vnitřně větraný
gs500e

#16 Příspěvek od gs500e »

To jsou ty ceny jak jsem o tom psal včera jsem si to byl vyzvednout a už aby to bylo na autě :-) komplet desky BREMBO a kotouče BREMBO MAX předek zadek na 328 7250,- na 325 a níž je to levnější protože mám zadek vnitřně větraný[/quote]

at dobře slouží a jsi spokojený :-)

samozřejmě, že cena na 1,8čku jsou daleko nižší, ceny jsem ti napsal do sz
chaotic

#17 Příspěvek od chaotic »

Od kamaráda sem dostal dobrou cenu na kotouče i destičky. Co dalšího se může na výměnu brzd hodit? Ať to nerozeberu a nezjistím, že něco nemám.
mequi

#18 Příspěvek od mequi »

Jestli budeš měnit taky brzdovku, tak si kup ovzdušnováky. Budou se ti hodit.
chaotic

#19 Příspěvek od chaotic »

Brzdovku budu měnit až společně se zadníma brzdama. Do těch se pustím asi příští měsíc.
Ještě mě napadá, protože mi to poslední dobou nějak víc žere, má někdo v okolí MB diagnostiku a v bmw se vyzná?
bobo-mb

#20 Příspěvek od bobo-mb »

je třeba 7mm imbus na sundání třmenu a věř či ne, v žádný normální sadě neni.
Odpovědět