Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Sibr
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
A když ho zavřeš, tak ti sedí s tou střechou nebo ne? Vždy, když jakoby přenastavíš šíbr proti původnímu nastavení, tak ty původní krajní polohy se posunou. Jestli ti to otevírá nahoru dostatečně (nesmí otevírat moc nahoru, tak zkoušej opatrně, mohl bys ulomit ty jezdce), tak to dál neřeš. Maximálně ještě zkontroluj jestli není větší hluk při jízdě s max. otevřeným šíbrem.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, mam e46 318i rv98. Mam problem s sibrem. Kdyz ho chci jen zvednout tak se zvedne, ale pak zase hned zavre a to tak ze tam zbude 1 cm skvira. Zasunuti sibru funguje, ale pri zavreni vzadu opet nedoleha asi o par milimetru (sibr neni uplne v rovine se strechou)..nastesti do nej nezateka. Nejsem si jisty jak spravne postupovat abych neco nepo**al. Muzete mi trochu poadit jak zacit...? na stranach jsem videl 2 torx srouby ...stacilo by je povolit a sklo sibru prizvednout??Dik
Zdar,
mechanismus sibru je skoro stejny u vsech modelu...dela je jedna firma.
Kazdopadne okno nebo plech drzi celkem 5 míst. 3 vzadu matice 17 na takové operne liste. Ve predu na stranach 2 torxy.
Dostat se tam je jednoduche odsunout vnitrni kryti mechanismu smerem dozadu. a pak si uvolnis vse a muzes jak vydelat ven tak jen povolit pozvednout a pridelat zpet. u matic 17 jsou trojuhelnicky ktere ti to nastavi.
Pokud nejde odsunout tak staci okno vyklopit mechanismem a tapec se castecne zasune a tim se ti uvolni torxy avsak k maticim budes mit mensi prostor. takze z venku mas moznost.
Co se tyka nedovírání tak bud je slaby motorek... po 15 letech aby nebyl ale spis je ztvrdle tesneni. ja jsem kupil v renocaru za 1000 nove....stare odskubal. nalepil nove. vycentroval okno a je to masakr. mam 97 a tak se mi pri zavirani ze zadu dotahne krasne ale pry zatahovani s vyklopovaci pozice musim trochu pretahnout a vratit... ale to je v klidu.....
kazdopadne nikdy vam to nebude dokonale tesnit. zkousel jsem tlakovou pistol a proste trochu vody se tam dostane
ale pri desti no problem.
jeste doporucuji profouknout kompresorem ty kanalky na odtok vody....aspon predni.
zadni jen tehdy pokud budete sundavat komplet tapec strechy....drbacka jak svina. Ale slo to....
z nefunkcniho strhleho okna ktere bylo nakrivo a zalepene mam tedka super machrovinu.
nove tesneni je genialni... ale jedine origo...
mechanismus sibru je skoro stejny u vsech modelu...dela je jedna firma.
Kazdopadne okno nebo plech drzi celkem 5 míst. 3 vzadu matice 17 na takové operne liste. Ve predu na stranach 2 torxy.
Dostat se tam je jednoduche odsunout vnitrni kryti mechanismu smerem dozadu. a pak si uvolnis vse a muzes jak vydelat ven tak jen povolit pozvednout a pridelat zpet. u matic 17 jsou trojuhelnicky ktere ti to nastavi.
Pokud nejde odsunout tak staci okno vyklopit mechanismem a tapec se castecne zasune a tim se ti uvolni torxy avsak k maticim budes mit mensi prostor. takze z venku mas moznost.
Co se tyka nedovírání tak bud je slaby motorek... po 15 letech aby nebyl ale spis je ztvrdle tesneni. ja jsem kupil v renocaru za 1000 nove....stare odskubal. nalepil nove. vycentroval okno a je to masakr. mam 97 a tak se mi pri zavirani ze zadu dotahne krasne ale pry zatahovani s vyklopovaci pozice musim trochu pretahnout a vratit... ale to je v klidu.....
kazdopadne nikdy vam to nebude dokonale tesnit. zkousel jsem tlakovou pistol a proste trochu vody se tam dostane

jeste doporucuji profouknout kompresorem ty kanalky na odtok vody....aspon predni.
zadni jen tehdy pokud budete sundavat komplet tapec strechy....drbacka jak svina. Ale slo to....
z nefunkcniho strhleho okna ktere bylo nakrivo a zalepene mam tedka super machrovinu.

-
- Kontaktovat uživatele:
-
Řešíš automatické uzavírání po zamčení auta dálkou? To mají jenom auta s origo centrálním zamykáním a novou ovládací jednotkou myslím ZKEI IV nebo tak nějak. Jestli máš auto před rokem výroby 96 (nebo tak nějak) tak to máš starou jednotku a ty dojezdy nejde rozumně dodělat. Vydedukováno a vyčteno tady z fora.
-
- Kontaktovat uživatele: