Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Náhradní klíč? Kopie...
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Na SZ jsem odpovídal, jen to hodím ještě sem - pokud se odemyká klíčem, je nutné s párováním DO počkat 15 minut, takže párovat po takhle dlouhé projížďce. Setkal jsem se s tím taky, když jsme předposledně dělali "akci klíče" s Gummidkem - povedlo se nám rozpárovat Muzzymu dálku a na místě jsme ji nespárovali, ale jemu to po dojetí domů šlo v pohodě.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Fx píše:
Zakázkově vyrobené baterie dorazily, v brzké době otestuju na origo klíči a pak bude možno dělat výměny nebo dodat baterii.
Tak konečně otestováno - když jsem se k tomu posledně dokopal, tak jsem zjistil, že mám v háji odsávačku. Včera jsem si udělal nákup a vyměnil jsem baterku v prvním klíči, dnes ráno otestováno a spárováno s autem bez problémů.
ahoj ,koupil sem E36 ,316,petidverak, 96 rok,a uz nefungoval central ani klickem ,ani dalkove,dalkove me jen zablikaji vsechny blinkry ale ani nezamkne a neodemkne,tot prvni problem -a druhej problem ze my znamej delal novy brzdy a pro jistotu prestalo jit startovani,toci ale nechytne ,svicky sou ok a davaj krasny jiskry ale nejde tam benzin , a prej ze nevi co stim je ze asi imobilizer ,ale ze si stim neporadi ,klicek mam jeden ,ovladac od dalkoveho centralu neni na kicku ale zvlast ovladace,jak ted zacit k odstraneni problemů,predem moc dekuji za pomoc pripadne za nabidky opravy.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
smoukyy píše:ahoj ,koupil sem E36 ,316,petidverak, 96 rok,a uz nefungoval central ani klickem ,ani dalkove,dalkove me jen zablikaji vsechny blinkry ale ani nezamkne a neodemkne,tot prvni problem -a druhej problem ze my znamej delal novy brzdy a pro jistotu prestalo jit startovani,toci ale nechytne ,svicky sou ok a davaj krasny jiskry ale nejde tam benzin , a prej ze nevi co stim je ze asi imobilizer ,ale ze si stim neporadi ,klicek mam jeden ,ovladac od dalkoveho centralu neni na kicku ale zvlast ovladace,jak ted zacit k odstraneni problemů,predem moc dekuji za pomoc pripadne za nabidky opravy.
Pokud ti tam jen nejde palivo, imobilizérem to není (leda by ta dálka, co máš, byla od neorigo alarmu a ten byl napojený na okruh pumpy). V tom ti těžko poradím, vypadá to na nějakou prasárničku po tom, kdo montoval dálku/alarm.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
V roce výroby 2002 máš, předpokládám, tento klíč:
Tento klíč je lepený a vodotěsný, proto ho sice jde nedestruktivně rozebrat, ale je to opravdu operace na dlouho. Můžeme se podívat dovnitř, co se mu stalo - teoreticky mohl být na tištěném spoji studený spoj, který zapříčiňuje laicky řečeno občasné "neprotečení dat" k anténě, která vysílá data do antény na ořechu spínací skříňky. Bohužel je u tohoto typu klíče vše na tištěném spoji, a to včetně čipu imobilizéru - jedná se o čip ELM10030A.
Další možnou závadou je ale špatný kontakt v el. části spínací skříňky.
Jak přesně se závada projevuje? Startuje, ale nenastartuje, nebo ani neotočí startér?
Přidělání dalšího klíče, ať už obyčejného, nebo s dálkovým ovládáním, není žádný problém.

Tento klíč je lepený a vodotěsný, proto ho sice jde nedestruktivně rozebrat, ale je to opravdu operace na dlouho. Můžeme se podívat dovnitř, co se mu stalo - teoreticky mohl být na tištěném spoji studený spoj, který zapříčiňuje laicky řečeno občasné "neprotečení dat" k anténě, která vysílá data do antény na ořechu spínací skříňky. Bohužel je u tohoto typu klíče vše na tištěném spoji, a to včetně čipu imobilizéru - jedná se o čip ELM10030A.
Další možnou závadou je ale špatný kontakt v el. části spínací skříňky.
Jak přesně se závada projevuje? Startuje, ale nenastartuje, nebo ani neotočí startér?
Přidělání dalšího klíče, ať už obyčejného, nebo s dálkovým ovládáním, není žádný problém.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Můžeme klíč rozříznout, zkusit propájet švába, přepouzdřit a udělat z něj rozebíratelný. Případně pokud by se ti chtělo ho řezat a následně zpátky slepit, tak si ho rozřízni ty - je to fakt na dlouho a děsná piplačka. Já těch klíčů rozeberu několik za týden a při představě, že bych to dělal nedestruktivně, se mi ježí chlupy až na p...
, navíc když spočítám, kolik času nad tím člověk stráví, tak je vlastně levnější to přepouzdření.
Čip imobilizéru je ten osminohý šváb, mělo by stačit ho nově propájet. Kdyby ses do toho chtěl pustit sám, doporučuju dělat to mikropájkou, u trafopájky by hrozilo proražení tranzistorů.
Na téhle závadě je nejhorší to, že to dělá "někdy". Už jsem se s tím několikrát setkal, někdy pomohlo propájení, jindy jsme nakonec udělali nový klíč...

Čip imobilizéru je ten osminohý šváb, mělo by stačit ho nově propájet. Kdyby ses do toho chtěl pustit sám, doporučuju dělat to mikropájkou, u trafopájky by hrozilo proražení tranzistorů.
Na téhle závadě je nejhorší to, že to dělá "někdy". Už jsem se s tím několikrát setkal, někdy pomohlo propájení, jindy jsme nakonec udělali nový klíč...
-
Zdravim procet sem si todle tema stranku po strance ale stejne sem z toho nakej divokej tak by sem mel otazku:
Kdyz mam klic s imo. a mam jen jeden k autu a jde mi ciste jen o to mit rezervu tak staci si vybrousit klic bez imo. a pri pripadne ztrate se pak necha udelat novy klic s imo jen podle evs?
PS: K autu mam jen klic co je na sedmy strance tydle diskuse oznacenej jako Valet ale ma tu podelnou drazku jako ma ten Master...
Kdyz mam klic s imo. a mam jen jeden k autu a jde mi ciste jen o to mit rezervu tak staci si vybrousit klic bez imo. a pri pripadne ztrate se pak necha udelat novy klic s imo jen podle evs?
PS: K autu mam jen klic co je na sedmy strance tydle diskuse oznacenej jako Valet ale ma tu podelnou drazku jako ma ten Master...
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
BartakkMartinW píše:Zdravim procet sem si todle tema stranku po strance ale stejne sem z toho nakej divokej tak by sem mel otazku:
Pokud je to auto s EWS, pak ano, stačí si nechat vyrobit zásobní klíč bez imobilizéru. V zásadě jde jen o to, aby bylo podle čeho čipový klíč vybrousit, a jak se nedestruktivně dostat do auta.
Podélná drážka je vodící, běžně Valet klíče drážku mají. Ta fotka je spíš ilustrační...
-