včera jsem při poslechu motoru narazil na divný zvuk, který se dříve neozýval (neberu hydra, na ty jsem si už zvyknul), je to dost dráždivý a chci to co nejdříve opravit - zatím auto stojí.
na youtube jsem narazil na video, kde je slyšet prakticky identický zvuk, zde je odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=pA023DdUYm0
je to takové hrrr.... hrrr... trošku nepravidelné, subjektivně to jde jakoby ze středu nebo blíže k přední části motoru. není vyloučený Vanos, zvuk se může přenášet dál... ale co jsem se díval na youtube na problémy s vanosem, tak to znělo jinak. bylo to spíš rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, jak řehtačka a při přidání otáček se zvuk zesílil. já když přidám jemně plyn, tak zvuk jakoby ustane. když se pak rozjedu na 1 a 2. tak je to prakticky neslyšitelné.
ale vytáčí mě to, protože na volnoběh je to dost slyšet a hlavně nevím co to je. a nemůžu si zajezdit, nechci zničit motor. jsem na všechno hodně opatrný. můžete mi prosím poradit? máte s tím nějakou zkušenost?
jinak se jedná o motor M52B20. mám před výměnou spojky, výkon šel dolů, motor netáhne jak by měl, jde snáze do otáček. takže jsem koupil novou třídílnou Sachs. doufám, že tyto dvě závady nebudou souviset, že výkon nešel dolů kvůli spojce, ale kvůli závadě v motoru. Napadá mě, jestli nemůže být problém s vačkou, když je zvuk trošku nepravidelný... ale nejsem odborník.
všem předem děkuji za příspěvky a rady