Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw 328CI E46 prosím o rady...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
orange328

#1 Příspěvek od orange328 »

Zdravím všechny, mám problém se svým bmw, je to rok 2000, 328CI, 142kw, po ránu nastartuju, po pár sekundách se zničehonic "chvěje" a začne lítat otáčkoměr, dolů, skoro chcípne a pak zase přidá apod, jak se zahřeje někde za modrou linií, je klid....... mám pročtený fóra ohledně Vanos problému, avšak skoro všichni u tohoto problému píšou taky, že se jim ozývají zvuky z místa kde je vanos uložen a kde vznikla ona vůle díky špatným kroužkům, u mne žádné ťukání, naprosto v pohodě... než si je objednám a pustím se do výměny, chci se ujistit, že je to právě ono....
Občas se mi totiž rožne žlutá emisní kontrolka a to pouze za zahřátého stavu.... jak se rožne, auto jde těžce a vynechává zapalování, což mi vyhodila i diagnostika, tj.
- zaznamenáné vynechávání zapalování na válcích 1,2,3,4,6, mimo 5 všechny.
- občas se objeví náhodílá závada i na labda sondě.

Dosavadní opravy: Kompletní (vizuální) kontrola všech hadic, podtlaků, výměna svíček + byla vadná jedna cívka č.5.

Dělá to tak 1 ze 3 jízd.

Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem?
Díky za všechny rady. :?: :?:
noir

#2 Příspěvek od noir »

mam uplne to same auto a budu delat na vanosu vymenu gumovych krouzku...tesneni....jinak jsou tam jeste dalsi krouzky a ty jsou kovove a ty delaji ten zvuk...pokud to neni nic slyset je to temi gumovymi...da se to objednat z usa...za 900kc i s postovnym...vymena je popsanan na tech strankach....do detailu,...pise tam i priciny...a je to presne to co Nam to dela...uz je tu mam a budu to delat co nejdriv dam vedet....ma se celkove zlepsit chod mototru hlavne pri tech startech,,,,prej to i mene zere ale ot nevim to tam psal....
noir

#3 Příspěvek od noir »

jinak sem taky vymenil kde co a diagnostyka bez chyby.....s dela to porad.............dle toho amika by se ot melo delat co 90tis km...ale samo je to neofiko info v autorizovanym meni asi rovnou clelej vanos)...
orange328

#4 Příspěvek od orange328 »

noir píše:mam uplne to same auto a budu delat na vanosu vymenu gumovych krouzku...tesneni....jinak jsou tam jeste dalsi krouzky a ty jsou kovove a ty delaji ten zvuk...pokud to neni nic slyset je to temi gumovymi...da se to objednat z usa...za 900kc i s postovnym...vymena je popsanan na tech strankach....do detailu,...pise tam i priciny...a je to presne to co Nam to dela...uz je tu mam a budu to delat co nejdriv dam vedet....ma se celkove zlepsit chod mototru hlavne pri tech startech,,,,prej to i mene zere ale ot nevim to tam psal....

Jo jo, tak jsem včera i dnes ráno zkusil odpojit ty cívky k vanosu a motor šel klidně, takže si objednám ty těsnění taky a vyměním to...
Takže se to musí objednat jen přes ten paypal ze zahraničí, nebo to jde i jinak?
noir

#5 Příspěvek od noir »

http://www.beisansystems.com/products.html

jj tady na ten double....paypal, nebo aspon tak sem to udelal ja...
Odpovědět