Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

325tds když stojí v kopci tak nenastartuje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
passik

#1 Příspěvek od passik »

Zdravim.
Dnes už podruhé se mi stalo ,že jsem stal v mirnem kopci tak auto nenaskočilo.
motor točí ,ale nenaskočí. Vnádrži mam něco nad 15L.když jsem auto dal na rovinu tak naskočilo asi po 5s točení.

Coto muže dělat ?
myslim si že to bude asi čerpadlo v nádrži ?
Diky za rady.
shade741

#2 Příspěvek od shade741 »

Špatně ukazující palivoměr?- už je tam prd, tak jak stojíš v kopci a nenatáhne to už nic, u TD se mi zasekl lehce nad 15l už dvakrát a to to auto mám chvíli. Mě podávací čerpadlo tlačí až po nastartování/startování, takže jestli běží zjištuj takhle(u benzínu tuším natlačí něco už na 2 polohu klíčku, tady ne) Odcházející podávací čerpadlo to být může
passik

#3 Příspěvek od passik »

shade741 píše:Špatně ukazující palivoměr?- už je tam prd, tak jak stojíš v kopci a nenatáhne to už nic, u TD se mi zasekl lehce nad 15l už dvakrát a to to auto mám chvíli. Mě podávací čerpadlo tlačí až po nastartování/startování, takže jestli běží zjištuj takhle(u benzínu tuším natlačí něco už na 2 polohu klíčku, tady ne) Odcházející podávací čerpadlo to být může

palivoměr je v pořádku.
tankuju pokaždou plnou takže mi aktualní najezd odpovida zbyvajícímu palivu.
suchos

#4 Příspěvek od suchos »

taky me to takhle zlobilo, je to spatny podavaci cerpadlo v nadrzi
passik

#5 Příspěvek od passik »

tak jsem dnes kouknul na čerpadlo a jak otočim kliček tak hned teče nafta (na rovině) tak nevim co to muže dělat.
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

Může to dělat i tekoucí řídící vstřik u kabelu-čtvrtý válec..
passik

#7 Příspěvek od passik »

bibikuba píše:Může to dělat i tekoucí řídící vstřik u kabelu-čtvrtý válec..

zitra se nato podivam
davcer

#8 Příspěvek od davcer »

99 procent podavaci cerpadlo v nadrzi, menil jsem ho minimalne 3x a vzdy to bylo ono, takova muska u tds a nekterejch 8V v benzinu.... doporucuju koupit novy, jety vetsinou vydrzelo par set km... tot ma zkusenost....
ps promereni cerpadla taky nemusi byt presne, poznas to jedine pri vymene za funkcni.. Jinak je to celkove nachylnejsi kdyz mas v nadrzi mene benzinu, jak jsi psal - cca 15 litru...
passik

#9 Příspěvek od passik »

davcer píše:99 procent podavaci cerpadlo v nadrzi, menil jsem ho minimalne 3x a vzdy to bylo ono, takova muska u tds a nekterejch 8V v benzinu.... doporucuju koupit novy, jety vetsinou vydrzelo par set km... tot ma zkusenost....
ps promereni cerpadla taky nemusi byt presne, poznas to jedine pri vymene za funkcni.. Jinak je to celkove nachylnejsi kdyz mas v nadrzi mene benzinu, jak jsi psal - cca 15 litru...

právěže mi čerpadlo jede docela slušně.včera jsem si pujčil od známého ještě jedno tak ho vyzkoušim nejhorší je to že musim nechat auto někde v kopci nechat třeba 5 hodinek abych poznal jestli to pude..
shade741

#10 Příspěvek od shade741 »

passik píše:tak jsem dnes kouknul na čerpadlo a jak otočim kliček tak hned teče nafta (na rovině) tak nevim co to muže dělat.
mě začne téct nafta až když běží motor, na druhou polohu mi to dělá prd. 5 hodin? jen nechápu proč by to mělo souvislost s časem kdyby bylo špatné čerpadlo, eště mě napadá jestli by se to nekd enemohlo zavzdušnit jak stojis v tom kopci- pak to notnou chvíli nemůžeš natočit a jestli je načatý i čerpadlo tak než to tam dotlačí...
Odpovědět