Dal jsem na e36 328 sportovní pružiny Tein -60 -40 M3 a auto zůstalo vysoké jak koza.Mám M3 tlumiče ze stalizátoren na tlumič.Tak nechápu proč si to nesedlo nemůže to být právě stabíkama že to nepustí dolů že jso moc dlouhé? Podlě mě takto snížení -60 nevypadá
A takto to jestě dopadlo dnes když jsem k tomu vyměnil i zadní .Mají mít snížení -40
Tak už fakt nevim TADY PŘIDÁVÁM FOTKY PŘED A PO:
Před:
Po víměně snížení - 40:
A takto vypadalo uplně před výměnou:.: ale to jsem měl přední pružiny uřezané karbinou o dva závity až z pružiny nic moc už nezůstalo a na hrbech to už skákalo tak jsem se rozhodl pro výměnu a dopadlo to takhle
kourk píše:a jak jsou na tom pružiny když porovnáš se starýma?? výška.. tlouštka.. točení??
Já jsem tam měl origo m3 pružiny a taky to bylo tak vysoké.Já mám za to že to pružinama nebude ale že to nechce pustit dolů stabík.Zítra skusím sundat stabíky a uvidím asi si to sedne nebo ne. A ještě mě napadá asi to není ve stabilizačni tyči že není z m3 ale origo z e36 328.Jsem to tak koupil a maník tvrdil že je tam podvozek z m3 ale co všechno tam měnil to fakt nevím
Ja mam na svym taky M3 predek seskladanej. Tlumice, snizeny pruziny, stabik mam Mpacket 25,5mm a tycky stabilizatoru nahoru na tlumic jako u M3. 328 ma tycky stabiku vzdy dolu na rameno. Uz tam mam nekolikaty pruziny a vzdycky to sedlo na zem tak jako u darce
Stabilizátor auto nezvedne, vyrovnává jen příčný náklon, vyrovnává různou výšku na levé a pravé straně. Tedy pokud chodí volně a není někde o něco opřený.
Spajky píše:nebude to jinou vahou M3 oproti 328čce?
vubec. Ja tam mam taky 2,8. Pravda je, ze s S50 nebo M50 by to sedelo jeste o kousek niz (max centak) ale todle ti na -60mm 40kg (oproti M50) motor neudela
Osobně bych si taky tipnul na vahu, resp. rozdílné zatížení přední nápravy v porovnání 328 a M3. Jednou jsem viděl na benzinovém autě pružiny s dieslové verze a vypadalo to úplně stejně jako na obrázku - pružiny vůbec "neklesly".
to jsou z mojí M3 pružiny a já to měl na zemi až mě to někdy sralo, protože jsem třeba v dvoupatrovým parkovišti kde byl větší zlom dřel vejfuckem dokonce jsem kvuli tomu kupoval pak -30 a -20 protože tohle bylo na mě moc nemůže to bejt tlumičema že by tlačily auto nahoru, když jsem vyměnil na e39 tlumiče taky mi to šlo nahoru o kupu s tim stabikem nevim to mi přijde jako blbost a 40kg to taky dolu o tolik nepošle
Fildik píše:Osobně bych si taky tipnul na vahu, resp. rozdílné zatížení přední nápravy v porovnání 328 a M3. Jednou jsem viděl na benzinovém autě pružiny s dieslové verze a vypadalo to úplně stejně jako na obrázku - pružiny vůbec "neklesly".
sedni si na kapotu a sleduj jak auto sedne dolu , když centák tak moc todle je chyba jinde nez v zatizeni pruzin porovnani 328 a M3 na predni naprave je hovno nula prd
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
To jí tam musíš mít nějak špatně poskládanou tu pružinu, to neni mozný já sem měl -60 a vypadalo to takhle. Ikdyž by sis sedl na tu kapotu tak se ti to otolik nesníží.. to by musely bejt honě měký pružiny a to tyhle rozhodně nejsou
nevim co si tam vsechno naskladal a e36 neznam ale odhaduju ze ti to sedi na dorazech pokud je tam mas zkus tim rucne zahoupat jestli to propruzi a pokud ne musis dat jine dorazy.
Maranelo píše:nevim co si tam vsechno naskladal a e36 neznam ale odhaduju ze ti to sedi na dorazech pokud je tam mas zkus tim rucne zahoupat jestli to propruzi a pokud ne musis dat jine dorazy.
Nad dorazem je ještě 5cm místo a když s tím zapružím tak se to houpe