Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ISO redukce na rádio BMW Bavaria C Profesional RDS

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
papyk
Klubové ID: 1181

#1 Příspěvek od papyk »

Zdarec pánové, předem upozorňuju že jsem v tomhle totální laik tak to popíšu jak mi huba narostla a jak kámoš elektrikář řekl. Mám problém, mám BMW E36 M3 ve kterém je plně funkční výše zmíněné rádio a chci tam dostat rádio Becker Indianapolis, samo že vím že bmw má jiný konektor než ISO tak patřičnou redukci jsem pořídil, rádio vymontoval a ejhle, z auta jde do toho velkého bmw konektoru asi tak jen 5-6drátů, napájení a nějaké další chujovinky, na repro žádné, prostě když to secvakám dohromady tak na ISO na pozice pro repro nejde z auta nic, rádio jde, mp3 běží ale z beden nic.
Pod tím velkým konektorem na origo bmw rádiu je ještě jeden malý, trčí z něj asi tak 10pinů, na něm byl z auta tlustý černý kábl což jsem si původně myslel že je anténa s nějakým divným konektorem, dle kámoše je to celý můj problém, a to že je to spešl konektor na repro a anténu, ta totiž z auta už žádný vývod nemá.
Proto se ptám zdali tohle už někdo řešil a kde koupit redukci na ISO či ten konektor, já to hledal všude možně a nic a vlastně ani nevím co mám shánět, či jak to vyřešit aby mi jely repráky, dík moc za pomoc.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
papyk

#2 Příspěvek od papyk »

Mi neříkejte pánové že nikdo z vás nedával po BMW Bavaria C Profesional RDS jiný rádio do auta :?: :?: :?:
papyk

#3 Příspěvek od papyk »

Tak jsem hledal celý den, dopátral jsem se teda jediného, dle ETK a jiných zdrojů je to rádio v autě vlastně jen ovladač té hrůzy co je v zadu, je tam zesilovač + další jakoby rádio bez př. panelu do kterého jde těch asi milion káblů od repro, anténa atd. a z něj to jde tím jediným tlustým černým káblem dopředu do autorádia přes ten 10pin malý konektor, takže co s tím? Jde to nějak udělat abych tam dostal normál rádio s ISO konektorem a hrály mi repráky? Jako nějaké tahání new kabeláže přes celý auto to slyšet nechci, to na to radši jebu a nechám tam to origo, hraje to překvapivě velmi slušně 8)
Johnys

#4 Příspěvek od Johnys »

já bych se v tom nevrtal :)
papyk

#5 Příspěvek od papyk »

Johnys píše:já bych se v tom nevrtal :)
No, asi to tak dopadne, ale přeci jen, ten Becker je bomba rádio a byl zadara, tak proč nemít v Mku i cd, že :P
Johnys

#6 Příspěvek od Johnys »

a tak neříkej že to nemá měnič v kufru na CD :) to bych se hodně divil
T.o.m.
Klubové ID: 202

#7 Příspěvek od T.o.m. »

papyk píše:
No, asi to tak dopadne, ale přeci jen, ten Becker je bomba rádio a byl zadara, tak proč nemít v Mku i cd, že :P
... toho Beckera si tam určitě dej ... redukce tam byla, ale asi ne na BMW rádio ... předtím tam bylo nějaké JVC, takže určitě jiný konektor

http://www.audioland.cz/bmw/iso-konekto ... mini-.html
papyk

#8 Příspěvek od papyk »

Johnys píše:a tak neříkej že to nemá měnič v kufru na CD :) to bych se hodně divil
Právěžě nemá, dle ETK je to nějaká z nejvyšších stupňů audio výbavy ale changer to nemá a to rádio je na kazety, a co jsem se v tom vrtal tak to ani nevypadá že by ten changer někdo vyndal, prostě je to tak origo, takže ještě připadá varianta sehnat ten changer a napojit to, to by asi neměl být velký problém, tak sem s nápady a radami, ja jsem z toho už nešťastný, chtěl bych tam toho Beckera :cry:
papyk

#9 Příspěvek od papyk »

T.o.m. píše:
papyk píše:
... toho Beckera si tam určitě dej ... redukce tam byla, ale asi ne na BMW rádio ... předtím tam bylo nějaké JVC, takže určitě jiný konektor
Kuwa čao, tohle ale neřeším, pročti si to tady pořádně, je tam jiný problém, Mko má totiž jakousi megaultrabomba audio kabeláž a je to na chuja, redukce na ISO to nevyřeší, tu mám a nic.
T.o.m.
Klubové ID: 202

#10 Příspěvek od T.o.m. »

tak potom jedině rozplést ten smotek a dát na správné piny redukce ... ale prd tomu rozumim
Koto

#11 Příspěvek od Koto »

Mam v autě tu audioverzi s CD měničem a o víkendu to budu předělávat no nový rádio Kenwood s ISO konektorem, tak ti pak popíšu, co to všechno obnášelo a kolik se toho muselo přepojit popřípadě natahat.
uda
Klubové ID: 1207

#12 Příspěvek od uda »

uda

#13 Příspěvek od uda »

tak jsem ti to zjistoval.... :D

odpoved od kamaráda

ahoj,no pokud tam ma harman kardon,coz na 99proc jo,tak ma smulu a jiny radio tam nenapoji,protoze koncove stupne jsou vzadu v aute a do nej jde signal z "radia" zepredu,takze sice prechodku bmw-iso tam zapojis,ale repro kam jakoby do isa maji jit,tam nehrajou,protoze v radiu nejsou zapojeny/kabely do repro jdou ze zesilovace vzadu....
pripojit tam jine nejde,jsou tam zcela jine urovne signalu....

jedine reseni je vse vyhazet,natahat kabely a nejlepe dat rozvou i zesiky extra,pac z normal radia to bude hrat stejne k nicemu,potazmo i jine repro...o]]]
papyk

#14 Příspěvek od papyk »

uda píše:http://www.mototrbo.cz/active-syst-adapt-pro-bmw-p4192 ???
Dík, to sem našel taky, ale......., jak píšu, jsem v tomhle totální lama, takže může mi tu nějaký znalec audiotechniky potvrdit že to vyřeší můj problém viz výše???? Nerad bych vyhodil 800kč, mě to teda přijde že tahle redukce neřeší vůbec nic v mém případě :roll:
papyk

#15 Příspěvek od papyk »

uda píše:tak jsem ti to zjistoval.... :D

odpoved od kamaráda

ahoj,no pokud tam ma harman kardon,coz na 99proc jo,tak ma smulu a jiny radio tam nenapoji,protoze koncove stupne jsou vzadu v aute a do nej jde signal z "radia" zepredu,takze sice prechodku bmw-iso tam zapojis,ale repro kam jakoby do isa maji jit,tam nehrajou,protoze v radiu nejsou zapojeny/kabely do repro jdou ze zesilovace vzadu....

jedine reseni je vse vyhazet,natahat kabely a nejlepe dat rozvou i zesiky extra,pac z normal radia to bude hrat stejne k nicemu,potazmo i jine repro...o]]]
Je to v riti, jinýmy slovy jsem to vlastně popsal i já, takže to nepůjde jak jsem předpokládal, zasraný Harman Kardon :twisted:
uda

#16 Příspěvek od uda »

papyk píše:
uda píše:tak jsem ti to zjistoval.... :D

odpoved od kamaráda

Je to v riti, jinýmy slovy jsem to vlastně popsal i já, takže to nepůjde jak jsem předpokládal, zasraný Harman Kardon :twisted:
jj snazil jsem se ( i já bych mel radost) :-(
Johnys

#17 Příspěvek od Johnys »

A co takhle sehnat origo radio na CD ? :)
uda

#18 Příspěvek od uda »

Johnys píše:A co takhle sehnat origo radio na CD ? :)
o jednom bych vedel... :D

business cd
papyk

#19 Příspěvek od papyk »

uda píše:

business cd
Kuwa, to je taky jedna z možností, stav, cena, má to ten malý konektor vzadu co je na foto na 1.straně? Klidně do SZ, jestli jo, tak ta moje Bavaria je tvoje.
uda

#20 Příspěvek od uda »

papyk píše:
uda píše:

business cd
Kuwa, to je taky jedna z možností, stav, cena, má to ten malý konektor vzadu co je na foto na 1.straně? Klidně do SZ, jestli jo, tak ta moje Bavaria je tvoje.
kurna alternativa dobrá.ale vcera se prodalo..

zkusim ti sehnat jeste jedno..bavarii mi schovej :D
Odpovědět