Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E46 320D 100kW

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
andyonett

#1 Příspěvek od andyonett »

Vsechny vas zdravim, od rana jsem na foru a hledam reseni meho problemu. Tak trosku popisu.... Nejdrive asi tak cca14 dni zpatky auto normalne tahlo ... a pak najednou kolem 2200 otacek jaky bych pustil plyn a zase pridal, tak se choval motor. vypozoroval jsem, ze spadla i spotreba na 10litru.... vykon spadl zhruba na 2 sekundy a pak to jelo zase normalne...bylo jedno co tam je za rychlost udelalo to vzdycky. A vcera vecer najednou auto prestalo tahat.... spotreba se zvedla na 8 litru a trva dlouho nez se to rozjede..... jako by turbo vubec nezabralo. Zitra rano jedu na garaz a zkusim odpojit vahu vzduchu... akorat nevim jak by se auto melo chovat po odpojene vaze.... jeste premyslim jestli neodesla podtlakova regulace turba ( pripada mi ze auto kolem 3300 otacek jako by zabralo. prosim o kazdou zkusenost nebo radu. az problem vyresim dam vedet v cem to bylo.
sturm
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sturm »

Zaručeně váha vzduchu. Zkus ji vymýt, ale je to jen dočasné řešení. Počítej ale s tím že dřív nebo pozděj budeš muset koupit novou a je to docela balík.
andyonett

#3 Příspěvek od andyonett »

dekuji, ale vaha to neni. problem jsem uz nasel, byla to vadna podtlakova regulace turba.... ten elektricky menic tlaku co je shodny s menicem tlaku na EGR ventil. vyrobce Pierburg. Auto jede jeste lepe nez pred vymenou. taha od spoda a zmizel i turboefekt. Ted slape krasne.
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TOPCAR »

Dobrý den, elmag. měnič tlaku turbodmychadla je poměrně častou závadou všech vznětových motorů od BMW. Ne že by nefungoval, ale většinou netěsní vlivem rozleptaných vnitřních těsnění od motorového oleje, který unáší vzduch.
andyonett

#5 Příspěvek od andyonett »

vyborna informace.... Dekuji.
dave155

#6 Příspěvek od dave155 »

muže ě někdo napoknout číslem dílu nebo odkazem kde koupit?
Odpovědět