Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problikávající ASC u E46 touring

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
tulipan

#1 Příspěvek od tulipan »

Můžete mi někdo poradit co by to mohlo být? - Mám E46 318i touring a lítám týdně kolem 1000km (na našich krásných silnicích), pak auto začlo divně sedět na silnici - plavat, kovové zvuky a začal problikávat protiskluz - i při +8mi stupních Celsia. Hlavně to dělá při předjíždění (i když se podřadí i bez), dále se mi to stává v zatáčkách v obcích i při 50ti km rychlosti a i třeba na dálnici pokud je mírný hup a jedu např. 120km/h. Vyměnily se ramena, čepy, rovnání kol, geometrie byla dělaná, tlumiče Monroe-nové. Nic nepomohlo, auto nesedí pořád, plave to na tý silnici,ale řízení nikam netáhne :( ... Má to najeto 210tis. km a výměna proběhla při 200tis.
Neví někdo co by to mohlo být??? Díky předem za názory.
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sa-tan666 »

asc skusit diagnostiku
a to ze ti to plave but spatne udelana geo nebo mas nekde vuli tipnul bych to na zadni napravu urvany silembloky tomu by napovidali i ty kovovy zvuky
Brody
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brody »

Tak tak zkouknul bych zadní nápravu. Nějak není z tvého příspěvku poznat, jestli si dělal jen přední nápravu nebo si se zaměřil i na zadní.
Každopádně můžeš mít v háji nějaký ten silenblok v zadní nápravě. Nebo tlumiče na zadku- špatné horní uložení. (Opět není poznat, jestli jsi dal nové tlumiče na celé auto. je tam hodně věcí na kontrolu
tulipan

#4 Příspěvek od tulipan »

náprava byla dělaná jen přední a tlumiče i s uložením jsou nové na celém autě...
každopádně díky za názory, nejspíš to opravdu budou ty silentbloky 8)
Odpovědět