Pokud sou už zrezlý fakt hodně tak je to vo hubu,jestly je tam ještě rezerva tak to možná cenu má,můžu ti to škrábnout v pelhřimově což je ti asi nahovno,při dnešních cenách to ale nemá cenu.
jde o ten princip, sme zase u toho, hlavně že bawo... 36tky se dneska dávaj za odvoz a on bude stáčet kotouče, no prostě hlava mi to nebere, tak nepudu 3x na pivo a koupim si nový, ne? Sry za OT...
Stočení kotouče, pokud je provedeno správně a pokud neklesne tloušťka pod minimální povolenou hodnotu je naprosto normální záležitost. Radši nechám srovnat originální kotouč než bych koupil levnou polskou jebku co začne kopat při prvním prudkém zabrždění.
Lidi, co řeší stáčení kotoucu, si vetsinou nekupujou auto, kde by byl nejaký origo dil... Pokud s tím ma někdo dobrou zkušenost, jen dobře pro nej, Ja nikoho ve svém okolí takového neznám, vždy to končilo novým kotoucema...
Jak píše Hanz, vždy když jsem v dávných dobách chtěl ušetřit a koupil nový desky a nechal stočit kotouče, začly opět po chvíli kopat. Toto je možné udělat pro babičku co jezdí v puntu po městě pro rohlíky ne u těžkého a rychlého bmw.
Jsou to přední kotouče, koupil jsem je nový asi před dvouma měsícma, a teď začli kopat, tak se mi nechtěj zase kupovat nový, holt jsem naměl šetřit tohle je značka Ferodo, už nikdy více...
krejcia1 píše:Jsou to přední kotouče, koupil jsem je nový asi před dvouma měsícma, a teď začli kopat, tak se mi nechtěj zase kupovat nový, holt jsem naměl šetřit tohle je značka Ferodo, už nikdy více...
Bohužel ti nechci kazit náladu ,ale stočíš je a na 99% to bude stejné...pravděpodobně ten co ti je měnil dobře neočistil náběh na kotouč od koroze a nebo jsi zapoměl je trošku zajet? A měl jsi pocit ,že nový kotouče přece snesou všechno? Jestli si je nedávno někde koupil a tamtéž jsi je nechal namontovat uplatňuj záruku.Pokud jsi je koupil někde a montoval jinde tak Ti řeknou neodborná montáž...
Mno asi to bude jako se všim, hold někdo umí a někdo neumí. Mám soustružníka, který mi stahoval kotouče vícekrát a nekopaly ani ve své poslední fázi životnosti. Jenže se to stahuje o setinky milimetru (tedy podle zkroucení), takže dávat to nějakému šmudlovi kterej má stoletej neudržovanej soustruh asi neni to pravé ořechové. A i s tím mam zkušenost. Takže pokud někdo zná soustružníka, kterej OPRAVDU umí - pak to jde a nevidim v tom problém. Zkusit to může u kohokoliv, přinejhoršim se mu rozkope řízení a stejnak pujde pro nové.
Dával jsem je tam sám a dokonce jsem je i zajel, je pravda že náběh na kotouč jsem neočistil, nevím teda ani jakou součástku tím myslíš, asi koupím nové už jsem si vyhlídl tyhlenty: http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... ST=0|LNG=0|
Číslo 5, Náboj nebo náběh na kotouč. Při každé výměně by se měl šmirklem očistit do čista, stačí vrstva rezu nebo nějakého bordelu a zkroutíš nové kotouče jak prd.