tak jsem se tak probíral stránkama Auto kelly a našel jsem tam pro mně celkem zajímavou věc, která by mohla docela pomoci všem majitelům e46 do r.v. 2000..
od firmy DELPHI jsou tam nabízena spodní ramena přední nápravy jak hliníková tak i ocelová která jsou totožná s rameny z e36..
což by znamenalo, že kdybych pořídil ramena z e36 za hubičku nebylo nutné kvůli výměně jednoho čepu kupovat celé hliníkové rameno ale jen přelisovat vadný čep..
co si o tom myslíte..? je možné aby to pasovalo...? nebo se jen jedná o nedopatření na stránkách Auto kelly
no možný to je, protože ramena z e46 se dávaj na e36. Stačí pouze použít sb z e36 i s tím okem a jde to tam. Takže proč ne i obráceně, akortá nevidím krom finančního rozdílu žádný zlepšující smysl.
Speedy píše:no možný to je, protože ramena z e46 se dávaj na e36. Stačí pouze použít sb z e36 i s tím okem a jde to tam. Takže proč ne i obráceně, akortá nevidím krom finančního rozdílu žádný zlepšující smysl.
zlepšující smysl je pouze finanční úspora při výměnách jednotlivých čepů.. nadruhou stranu, ale nevidím žádný zhoršující smysl..
Speedy píše:no možný to je, protože ramena z e46 se dávaj na e36. Stačí pouze použít sb z e36 i s tím okem a jde to tam. Takže proč ne i obráceně, akortá nevidím krom finančního rozdílu žádný zlepšující smysl.
zlepšující smysl je pouze finanční úspora při výměnách jednotlivých čepů.. nadruhou stranu, ale nevidím žádný zhoršující smysl..
Třeba ve hmotnosti. Větší neodpružené hmoty snižují účinnost pérování a druhak rozložení hmotnosti( i když je pár kilo, ale hned na nápravě).
ten hmotnostní rozdíl nemůže být takový max. 1 až 2 kila... myslím, že málo kdo ten rozdíl při jízdě pozná...
Ale našel jsem náhradní čepy přímo do hliníkových ramen... od německé firmy MEYLE cena u nás za nízký krajní čep cca 550,-Kč bez DPH a prostřední 700,-Kč bez DPH ještě přihodím čísla dílů..
Dále by mně zajímal rozdíl mezi hliníkovými rameny viz. odkaz... o rozdíl v pevnosti či tvaru mi nejde zajímá mně spíše zda se dají zaměňovat aniž by se změnil odklon atd
Primárně jde o rozdíl mezi odperovanou hmotou(kastle a vše v ní) a nedopérovanou hmotou(kola, brzdy, tlumiče, ramena). Čím menší josu neodpérované hmoty(každé deko je poznat), tím je pérovaní ladnější a auto lépe pohlcuje nerovnosti. Proto se ty ramena dělaj co nejlehčí.
Ted sem nekde psal ze robim repas naprav na mazlikovy /E36 325ci/ - mam hlinikove zesilene ramena origo na E36 + plne silentbloky. Technik v Tempuse sa ma stale dokolecka pytal ze ci to ide na E46 a ze rozdiel je iba vtom drzaku silentbloku kde sa silentblok lisuje a upevnuje na kasnu.
dave155 píše:..a co čepy vytahnout a dát tam čepy z e36(asi kravina)
Právěže na origo rameně jde prý přelisovat pouze vnější čep, vnitřní ne. Takže se to řeší koupí ramen značky Meyle u kterého jdou následně přelisovat oba čepy.
dave155 píše:..a co čepy vytahnout a dát tam čepy z e36(asi kravina)
Právěže na origo rameně jde prý přelisovat pouze vnější čep, vnitřní ne. Takže se to řeší koupí ramen značky Meyle u kterého jdou následně přelisovat oba čepy.
JJ tyhle musis koupit tak aby sa dali prelisovat oba cepy, sou mensi, mas to i do buducna pro pripadnou vymnenu.
no e46 ramena na e36 by byli na nejaky sranda auto jeste excentr v zadu aby se vic posunulo kolo do rohu e36 rameno na e46 vubec , kolo dovnitr jako prase sic trochu dopredu ale o hodne dovnitr by slo...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Takze jo napasuje nekdo tak nekdo tak - realita je pekna - vazny rozdil. Jak to vidim tak dufam ze nebudem mat problemi s ramenami, mam uz ramena doma su podobne dost tym z E46 /hlinikove,zosilene/! Este pockam na pevne silentbloky a nahadzujem. --bude velkej jizdni rozdil medzi tema co tam mam a tema novejma? Nechci zakladat nove tema koly jednej odpovedi. Dakujem