Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Topná nafta do tds
-
-
Já bych to do TDS nelil, už jenom z principu (ale proti gustu žádný dišputát). Nebo si kupoval báwo, abys následně šetřil na naftě? Jinak míním, že ti to pojede (ono to pojede i fritovací olej). Záleží ale, jak dlouho, než se něco posere. Poněvadž selským rozumem vzato určitě topná nafta nemusí splňovat tak vysoké nároky třeba na čistotu... Navíc, když se něco posere konkrétně kvůli palivu, nemáš se v tomto případě kam odvolat...
EDIT: Tak jako je denaturák znehodnocený, aby se nepil, protože proto není určen, stejně jej někteří pijí... Myslíte, že je to OK???
EDIT: Tak jako je denaturák znehodnocený, aby se nepil, protože proto není určen, stejně jej někteří pijí... Myslíte, že je to OK???
tak ted jsem ta dutá hlava já
sorčo, když jsem vkládal příspěvek tak mi tam předtím ten tvůj ještě neskočil, jinak bych se nezeptal... a můj dotaz byl čistě jen z velké zvědavosti, osobně preferuji benzínové motory, ale od mnoha uživatelů naftových motorů jsem slyšel že tam lejou "všechno"
dokonce jednou jsem viděl reportáž v tv, že jeden maník lil friták do volva z roku 97-98, což mě teda hooodně udivilo, myslel jsem že jsou to schopný schroupat jen starý naftáky

sorčo, když jsem vkládal příspěvek tak mi tam předtím ten tvůj ještě neskočil, jinak bych se nezeptal... a můj dotaz byl čistě jen z velké zvědavosti, osobně preferuji benzínové motory, ale od mnoha uživatelů naftových motorů jsem slyšel že tam lejou "všechno"
dokonce jednou jsem viděl reportáž v tv, že jeden maník lil friták do volva z roku 97-98, což mě teda hooodně udivilo, myslel jsem že jsou to schopný schroupat jen starý naftáky
Je to taky o tom, že někteří lidi chcou báwo (ať již jakékoli) a pro korunu si koleno nechají vrtat (tohle nesloučíš). Tím vůbec nemyslím, že musí být každý boháč a mít rok starý model. Jen míním, že většina uvědomělých, co BMW má, jej nebere jako obyčejné vozidlo. Proč by se tedy měli k němu chovat jako kdejaký darebák, co má děti, ale krmí je chlebem a vodou (však ony taky přežijou, ale jak???)
no když se člověk podívá do jakékoliv inzerce na prodej e36, tak každý auto do 30tis je hrozná plečka, která prošla rukama člověku, který na to úplně dlabal a nebo rukama mladýho kluka kterej si v tom jen honil ego
můj mladší brácha takhle zdědil e36 318, za dva roky z toho udělal plečku, loni jsme to nechali dát komplet dokupy, znovu to bylo krásné auto, technicky moc dobré a do pár měsíců to zrušil úplně, prostě některým lidem bmw nepatří do ruky.... naštěstí jsem mu dal takovej kouř, a ted už jezdí e36 320 a auto si hýčká

můj mladší brácha takhle zdědil e36 318, za dva roky z toho udělal plečku, loni jsme to nechali dát komplet dokupy, znovu to bylo krásné auto, technicky moc dobré a do pár měsíců to zrušil úplně, prostě některým lidem bmw nepatří do ruky.... naštěstí jsem mu dal takovej kouř, a ted už jezdí e36 320 a auto si hýčká

Je to skutečně normální běžná nafta do aut. Pouze obarvená neškodným barvivem. Common rail to vezme bez problémů. Jsou známy common raily, které na to jezdí už dlouho a naprosto bez problémů.
Edit: jedině problém může nastat na německých hranicích, kde to prý občas namátkou kontrolují a pak to pěkně osolej.....nevím, nemluvím z vlastní zkušenosti, ale neriskoval bych to....
Edit: jedině problém může nastat na německých hranicích, kde to prý občas namátkou kontrolují a pak to pěkně osolej.....nevím, nemluvím z vlastní zkušenosti, ale neriskoval bych to....
E46 330D Touring FL 2004 Individual
Ex Honda Integra Type R
Ex Škoda Fabia 1.4 Mpi
Ex Škoda Rapid 135
Ex Honda Integra Type R
Ex Škoda Fabia 1.4 Mpi
Ex Škoda Rapid 135
Forest píše:Je to skutečně normální běžná nafta do aut. Pouze obarvená neškodným barvivem. Common rail to vezme bez problémů. Jsou známy common raily, které na to jezdí už dlouho a naprosto bez problémů.
Musím jen souhlasit! O této problematice s obarvenou naftou osobně vím víc, než dost, ale z pochopitelných důvodů to nebudem do deatilu rozebírat

Je to naprosto normální nafta, obarvená, kvůli dani. Naopak, některé společnosti, které ji využívají pro značkové velké motory např. Volvo, Kaminsk atd.. - jsou to agregáty za miliony a tudíž se tam rozhodně neleje nějaký odpadkový šit. Popravdě se tam mnohdy lejí navíc aditiva pro ošetření motoru, tak že bývá paradoxně kvalitnější, než od pumpy
neni se ceho bat, je to opravdu jen obarvena nafta na cerveno kvuli dani jak uz tu padlo nekolikrat. Naopak v pripade nekterych vzorku i s lepsimi hodnotami v laborce nez vzorky s cerpacek. Zase zalezi co a kde. Problem muze nastav v zime pri mrazech -15 a vice kdy parafinuje a jakoby houstne i kdyz nezmrzne. Jen bacha na slovensku, rakousku ci nemecku tam bych s ni nevyrazel a predtim pekne prolil hrdloondrasetka píše:Zdravim.
Možná je to hloupej dotaz, ale cena nafty roste a roste....
Mám možnost mít topnou naftu z rakouska.
Pár lidí mi řeklo,že je to normální nafta bez aditiv.
A moje otázka je, jestli byste si jí nalili to svého bmw TDS ? Samozřejmě s přidáním aditiv.

Tehu píše:neni se ceho bat, je to opravdu jen obarvena nafta na cerveno kvuli dani jak uz tu padlo nekolikrat. Naopak v pripade nekterych vzorku i s lepsimi hodnotami v laborce nez vzorky s cerpacek. Zase zalezi co a kde. Problem muze nastav v zime pri mrazech -15 a vice kdy parafinuje a jakoby houstne i kdyz nezmrzne. Jen bacha na slovensku, rakousku ci nemecku tam bych s ni nevyrazel a predtim pekne prolil hrdloondrasetka píše:Zdravim.
Možná je to hloupej dotaz, ale cena nafty roste a roste....
Mám možnost mít topnou naftu z rakouska.
Pár lidí mi řeklo,že je to normální nafta bez aditiv.
A moje otázka je, jestli byste si jí nalili to svého bmw TDS ? Samozřejmě s přidáním aditiv.
Přesně tak. A kdo se pojí po červené naftě jed za hranice (což se nedivím), tak předtím podle testů se doporučuje pro 100% jistotu negativního nálezu při případné kontrole, vyjed 2 plné nádrže normální nafty a je veškteré barvivo pryč a nic se nenajde.