Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 bezpecnost

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
patriot
Klubové ID: 1556
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od patriot »

Někde jsem četl, že relativně malá e36, není zrovna 2 x bezpečná - tedy dle crash testů.

No takový Trhhy by asi mohl vyprávět, na to jak jí loni zbořil a z auto vylezl ready....
kozic

#22 Příspěvek od kozic »

Můj blízký známý taky vyleťel s E36 325i(předface) z dálnice. Tvrdil, že jel tak 100km/h, což jak jej znám lze věřit stěží. Auto se koulelo a koulelo- těžká totálka. Ostatní s hrůzou zastavovali očekávajíc nejhorší, když on jen vylezl a zapálil si... Míním, že taky hlavně záleží na štěstí, shodě okolností a na samotné tělesné konstrukci daného jedince... Bylo by bláhové bourat s tím, že si to člověk může vpodstatě dovolit.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#23 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jako těch změn v E36 postupem doby proběhlo víc, jen jednou byl oficální facelift. Co obsahovaly a kdy se snad opravdu dočtete ve FAQ.

Já bych řekl..
Nejdřív přišla změna na podvozku okolo´91 s tím uchycením stabíku na tlumič, potažmo na rameno, přibyl blinkr. 8)
Pak změny interiéru cirka´93, změna tvaru na palubce spolujezdce kdy tam přibyl SRS a úprava kastlíku. Jiná konstrukce tunelu i loketky a co do bezpečnosti prý jiná pevnější konstrukce předních sedaček.
S tím se taky nějak pod kapotou objevil Vanos.. a M52 motory

Pak ofiko facelift (exterier: maska, blinkry atd.).
´96 zvýšená protikorozní ochrana, pozink. Ochrání déle = pevnější a bezpečnější karoserie, ale taky jednou zrezne. viz: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... 63&start=0

Donedávna jsem třeba netušil, že jsou v kapotě motoru tlumiče nárazu při čelní srážce.. :idea:
stenlie
Klubové ID: 2449
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od stenlie »

jj tlumiče tam jsou zajimalo by mě jakej to zvládne tlak nárazu co poberou čistě jen tlumiče tohle mi zachránilo auto motorový prostor při ťukecu
kozic

#25 Příspěvek od kozic »

´96 zvýšená protikorozní ochrana, pozink. Ochrání déle = pevnější a bezpečnější karoserie,
Toticu dík, to mi vpodstatě stačí a je to myslím i to, proč Figa toto téma zakládal...
Prostě poface=bezpečnější(relativně)
ALE TOHLE DOMA ROZHODNĚ NEZKOUŠTE! :lol:
zverbo

#26 Příspěvek od zverbo »

Vsetko zavisy od samotnej nehody!!! Rozbil som e36 318is coupe http://udalosti.noviny.sk/z-domova/15-1 ... l-bmw.html
vazne tvrde auto viem svoje!!!, bit to nieco ine sme mrtvy vsetci.
E46 320d papierove auto sice totalka ale nikomu nic!
Mazlik E36 coupe 325i r.v.1992 na krizovatke mi nedali prednost mazlik poskodeny: svetlo kapota naraznik a fabia totalka 3ludia tazko zraneni vo fabii.
Preto to vzdy bude iba BMW!!! Bezpecnost predovsetkym!!!
Piddas
Klubové ID: 3631

#27 Příspěvek od Piddas »

zverbo píše:Vsetko zavisy od samotnej nehody!!! Rozbil som e36 318is coupe http://udalosti.noviny.sk/z-domova/15-1 ... l-bmw.html
Mazlik E36 coupe 325i r.v.1992 na krizovatke mi nedali prednost mazlik poskodeny: svetlo kapota naraznik a fabia totalka 3ludia tazko zraneni vo fabii.
no to se máš výceméně čím chlubit. na druhou stranu, je fakt že z BMW se (většinou) vystupuje...
zverbo

#28 Příspěvek od zverbo »

Piddas píše:
zverbo píše:Vsetko zavisy od samotnej nehody!!! Rozbil som e36 318is coupe http://udalosti.noviny.sk/z-domova/15-1 ... l-bmw.html
no to se máš výceméně čím chlubit. na druhou stranu, je fakt že z BMW se (většinou) vystupuje...
Nechlubim se - je to k placi, clovek sa uci na vlastnych chybach bohuzial! Sami dobre viete ako to je ked je clovek mlady!!! A navise som nebol navine ani vjednom pripade!!!
CZAirwolf

#29 Příspěvek od CZAirwolf »

Nechlubim se - je to k placi, clovek sa uci na vlastnych chybach bohuzial! Sami dobre viete ako to je ked je clovek mlady!!! A navise som nebol navine ani vjednom pripade!!!
Najprv sa rútil centrom z Topoľčian a potom narazil do ostrovčeka .

Auto vyletelo do vzduchu, niekoľkokrát sa prevrátilo aj s dvoma spolucestujúcimi ženami.

Jedna z nich utrpela ťažké zranenia. Muž ktorý šoféroval, nemal vodičský preukaz.
Aha, nebyl jsi na vine... :idea:
zverbo

#30 Příspěvek od zverbo »

To bola verzia novin!!!
Bol som tam ja, manzelka a moj syn - ani to neuvadzaju!
/Myslis ze by som riskoval so svojou rodinou v aute?/

Poslem ti policajnu spravu! No bohuzial TV tam neuvadza preco sa to stalo!!!
A manzelke sa nic nestalo sla do nemocnice na pozorovanie, my sme isli domou!!!

Dovod havarie - vyhybal som sa na krizovatke autu /tupej krave/ cuvala ANO CUVALA v krizovatke, bolo to v zime a bol lad - pri manevry som dostal smyk a bolo!!! Smola je ze ta kryzovatka je pred mostom a zialbohu som zneho zletel do stromou.

Poistovna mi preplatila cele auto, dalej sme vsetci dostali z VOTUMU odskodne za havariu...

Este nieco???
Johnys

#31 Příspěvek od Johnys »

Tak to je mazec co ty TV vymýšlí za bludy :D hlavní je sledovanost :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#32 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

zverbo píše:To bola verzia novin!!!
Este nieco???
ANO, náhubkový zákon !! :lol:
Afri
Klubové ID: 2734

#33 Příspěvek od Afri »

ja se zastavam nazoru, ze lepsi nez potkat BMW je trefit zed, ale o e36 jsem mel trochu pochybnosti, zvlast kvuli ncupu.. auto je solidne rozstreleny, takze pecka, ze se nikomu nic nestalo..
zverbo

#34 Příspěvek od zverbo »

Zda sa mi ze E36 je pevnejsie ako E46 bohuzial mam skusenost na vlastnej kozi. Ale ako som hore uviedol vsetko zavisi od samotnej nehody. Kamaratovy som pozisal manzelkyn kabriolet lebo siel za nejakou zenou a tiez ho rozstrelil nastastie nebol na vine tak som dostal peniaze ale A6- vodic v kritickom stave motor mal na kolenach a 206- dvaja tazko zraneni kufor maly za hlavami. Kamos vystupil jediny sam!!! BMW - bezpecne motorove wozidlo
jarda
Klubové ID: 1426

#35 Příspěvek od jarda »

wozidlo...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
zverbo

#36 Příspěvek od zverbo »

jarda píše:wozidlo...
JJ THX
viktorotec

#37 Příspěvek od viktorotec »

Totic píše:Jako těch změn v E36 postupem doby proběhlo víc, jen jednou byl oficální facelift. Co obsahovaly a kdy se snad opravdu dočtete ve FAQ.

Já bych řekl..
Nejdřív přišla změna na podvozku okolo´91 s tím uchycením stabíku na tlumič, potažmo na rameno, přibyl blinkr. 8)
Pak změny interiéru cirka´93, změna tvaru na palubce spolujezdce kdy tam přibyl SRS a úprava kastlíku. Jiná konstrukce tunelu i loketky a co do bezpečnosti prý jiná pevnější konstrukce předních sedaček.
S tím se taky nějak pod kapotou objevil Vanos.. a M52 motory

Pak ofiko facelift (exterier: maska, blinkry atd.).
´96 zvýšená protikorozní ochrana, pozink. Ochrání déle = pevnější a bezpečnější karoserie, ale taky jednou zrezne. viz: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... 63&start=0

Donedávna jsem třeba netušil, že jsou v kapotě motoru tlumiče nárazu při čelní srážce.. :idea:
Poface zruba od 96 měli navíc 3tí brzdový světlo za sklem a tomu i přizpůsobený okno,jinak dost často narážim na poface anglický e36 a nemající airbag spolujezdce,asi to měli v anglii za příplatek
zverbo

#38 Příspěvek od zverbo »

Mam Coupe r.v.92 a mam tiez 3-brzdove svetlo, sice je dvojradove diodove ale to origo co tam bolo je BMW a dokonca mam aj sklo zadne s podrezom pre osvetlenie.
Odpovědět