Ahoj, vsichni vime, ze E36 nedosahla v testu NCAP valneho uspechu. Nedavno jsem se vsak doslechl, ze po faceliftu z roku 1997 se pry bezpecnost vyrazne zvedla. Co je na tom pravdy? Co se vlastne facelift zmenil krome ledvinek a bocnich blinkru? Predem dekuji za odpoved.
Tak mimo jiné třeba jinak koncipované výztuhy a airbagy v předních dveřích, atd...
No a popravdě ony ty testy NCAP kolikrát moc se skutečností společného nemají, respektive modelují nějakou situaci ovšem při skutečné havárce je všechno jinak, čili ten počet hvězdiček tam moc neznamená. Např. ztráta jedné hvězdičky je třeba jen když chybí nálepka o zákazu umístění dětské sedačky na předním sedadle s bagem, čili věc, která má jen informační funkci již každý myslící jedinec respektuje a nikoli aktivní či pasivní ochranný prvek, takže asi toliko k objektivnosti testů NCAP...
Facelift=doslovně oživení tváře(vzhledu)..... Nevím nic o tom, že by byly prováděny nějaké konstrukční změny, které by mohly mít v tomto ohledu navrch oproti "předfejs".
PS: Jestli ano, nechť mě někdo fundovanou zmínkou opraví, abych danou výhodu mohl ihned prakticky prověřit
EDIT: BMWfile, dík, já už třeba ty bagy ve dveřích beru jako samozřejmost, ale byly opravdu ve všech poface? (pokud ne, nemůžem tuto výhodu přiřknout faceliftu)
Airbagy ve dveřích byly za příplatek. Jde to poznat na první pohled a podle mě tam trošku ty dveře hyzdí Automaticky byly řidič+spolujezdec=facelift palubky (potažmo interiéru). E36 jich pak měla celkem 4x SRS.
Toticu, za mě taky Ď. Ne, že bych na tom lpěl, ale chci si taktéž rozšířit technickou uvědomělost, tak prosím chlapi, nestyďte se a jestli má někdo chvilku rozepište to konkrétně... Nebo je to opravdu vše???
mám pocit že jiný tvar palubky,boční blinkry a já mám na 98Tour i jiný nárazníky-někde ty změny tady byly popsaný přímo od odborníka i s obrázkama před a po f......
Bibíku, měl jsem namysli bezbečnostní prvky poface... To že byl poface dostupný třeba Mpacket nesouvisí, protože nebyl autom. součástí faceliftu, nebo si myslel něco jiného??? Fakt mi jde o konkrétní sériové úpravy karoserie- proto to chci, že jsem vskutku nenašel...
kozic píše:Bibíku, měl jsem namysli bebečnostní prvky poface... To že byl poface dostupný třeba Mpacket nesouvisí, protože nebyl autom. součástí faceliftu, nebo si myslel něco jiného??? Fakt mi jde o konkrétní sériové úpravy karoserie- proto to chci, že jsem vskutku nenašel...
Já bych tento ročník jako slabší neviděl. Myslím, že to nerezne víc, jak kterákoli STEJNĚ provozovaná E36. Je výhodnější dát do laku "pár dveří", než dodělávat plno věcí, o kterých si kusy ze začátku řady mohly nechat zdát...
kozic píše:Já bych tento ročník jako slabší neviděl. Myslím, že to nerezne víc, jak kterákoli STEJNĚ provozovaná E36. Je výhodnější dát do laku "pár dveří", než dodělávat plno věcí, o kterých si kusy ze začátku řady mohly nechat zdát...
no, mě osobně už lak nepomůže ak seženu jiný a nechám je rovnou stříknout A mojí další nevýhodou je že mám TDS a užívám si s tím spoustu srandy
bibikuba: ne v pohode. jde nam jen o to aby jsme sepsali vsechny zmeny ktere po facu byly zakladni vybavou, ci zmeny vybavy volitelne. Doufam, ze jeste nejsme u konce panove a pod kapotou se skryvaji dalsi zmeny
Mě jde o KONKRÉTNÍ KONSTRUKČNÍ POFACE ZMĚNY - vše ostatní zde jde najít, příkladem budiž FAQ- E36///Mpacket, nebo nejčastější dotazy - Než vyrazím koupit svoje první báwo E36....