Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Postřeh - zhoupnutí otáček u E36
-
CBR1000F
- Klubové ID: 2649
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, už si asi všímám blbin, ale všiml jsem si jednoho jevu u svého kupátka 325i.
Na motor si numůžu stěžovat, šlape, jak hodinky. Ale postřehl jsem, že když zavírám při vystupování z auta dveře s nastartovaným motorem, tak po zabouchnutí dveří se kráce zhoupnou otáčky motoru při volnoběhu. Zajímavé je, že při pootevřeném okně to neudělá. Jako by to způsobila tlaková vlna při zabouchnutí. A dělá to u obou dveří. Jinak samo motor ve volnoběhu jen stejnoměrně přede, bez houpání.
Napadlo mě, že to udělá v závislosti s dojezdem okna, ale když zmáčku manuálně spínač pojezdu oken, tak to neudělá. Tak jem přemýšlím, čím to?
Ale není to nic podstatného.
Na motor si numůžu stěžovat, šlape, jak hodinky. Ale postřehl jsem, že když zavírám při vystupování z auta dveře s nastartovaným motorem, tak po zabouchnutí dveří se kráce zhoupnou otáčky motoru při volnoběhu. Zajímavé je, že při pootevřeném okně to neudělá. Jako by to způsobila tlaková vlna při zabouchnutí. A dělá to u obou dveří. Jinak samo motor ve volnoběhu jen stejnoměrně přede, bez houpání.
Napadlo mě, že to udělá v závislosti s dojezdem okna, ale když zmáčku manuálně spínač pojezdu oken, tak to neudělá. Tak jem přemýšlím, čím to?
Ale není to nic podstatného.
-
CBR1000F
- Klubové ID: 2649
- Kontaktovat uživatele:
Stím odběrem motoru dovření okna mě to taky napadlo jako první věc, Ale když sedím v autě, zmáčku zavření okna spínačem, tak to neudělá. Proto se mi pohon okna zdá vylučitelný.kourk píše:dělá to všem. jak se dovírají okna.. bere to proud.. tím pádem se víc zatíží altík a dá na chvilku větší odpor a s motorem to houpne.