Dnes jsem byl v myčce a když jsem po umytí chtěl nastartovat, startér točil motorem jak blázen, ale nechytlo to. Zkusil jsem nahodit jizdou z kopce na dvojku, ale nudržel se dyl jak pár vteřin. Po asi 30ti minutách stání v garáži, kde je asi +5°C a foukáni fenem ruzně do oblasti hlavy ke svíčkám a ke snímači otáček se podařilo motor natočit, ale zřejmě jen některé válce - otáčky kolísaly mezi 300-1200ot/min (podpořeno plynem), chod byl dost nepravidelný, ozývaly se rány (asi jak se nespálený benzín z těch neběžících válců někde ve výfuku zapálil) a asi po 20-30ti sekundách to zas chcíplo. Byl pak cítit zápach benzínu (asi ne všechen benzín shořel ve výfuku). Krom toho se ozývá i při vypnutém zapalování (klíček venku, klidně může být i zamčeno) klapání od nějakých relé - 1) je to relé pro zapalování v pojistkové skříni a 2) další klepání se ozývá z prostoru hlavy. Když vyndám to relé z pojistkový skříně, přestane to. Tyhle zvuky už jsem zřejmě párkrát slyšel předtim, kdy auto šlapalo, je tedy možný, že to s tim špatnym startovánim nesouvisí. Stejně to ale může znamenat, že to ta vlhkost jen dodělala.
Ještě tři poznámky - myčka to byla laserová v Praze na Šafránce, takže je tam opravdu velkej tlak, takže se mohly kapičky vody dostat fakt daleko. Druhá - nějaký klapání se mi ozývá i po nastartování, ale měl jsem za to, že to je typická bolístka těhle motorů - zanášení ventilů uhlíkem, nicméně teď si nejsem jistej, jeslti to třeba nesouvisí spíš s timhle. Třetí - kdybyste se někdo ptal na řídící jednotku, tak jsem neměl k dispozici dost nářadí ani prostor, takže jsem jí nevyndal, ale malinko jsem to pootevřel a voda tam nestojí, nicméně nevidim jí celou, takže nějak malou loužičku nemůžu vyloučit, i když jí nic nenasvědčuje.
Máte někdo podobné zkušenosti nebo nápady, co by to mohlo být? Díky.
EDIT: je to vyrobený 07/92, takže M50 bez VANOSu
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 320i po myčce nestartuje a ozýva se klepání z motoru
tak dnes ráno jsem k tomu přišel, zkusil jsem to nastartovat, motor se tak 3x otočil, pak se ozvalo hlasité klapnutí a konec. To samé klapnutí se teď ozve kdykoli se pokusim nastartovat - zkoušeli jsme podpořit baterku přes kabely (měla by po včerejším častém startování nárok na to být vybitá, i když je ani ne rok stará a předevčírem jsem dorazil z hor, takže 500km na 2 starty, takže by měla být plně nabitá), nicméně žádná změna. Takže se k tomu možná eště přidal startér
...

dneska přes noc už stojí ve vytápěný garáži a nabíjíme baterku, tak uvidíme - je fakt, že podobný klapaní se ozývalo i když mi stará baterka dodělávala, takže to nakonec fakt možná bude tim, včera dostala fakt zabrat. Zadřenej motor to nebude, protože včera tim startér točil jako divej, akorát to nechytlo (z tý myčky jsem se odkutálel právě přes startér) - ten problém je spíš někde v zapalování. Uvidíme, co zítra s nabitou baterkou a proschlym motorem.
Jo a off-topic perlička na závěr - když jsem dneska chtěl použít svoje druhý auto - Feldu - na odtah, tak se mi rozsvítila kontrolka oleje, auto po 20s chcíplo a už se ani nehne :/ ..eště že nemám třetí auto, zítra bych řešil další závadu...
Jo a off-topic perlička na závěr - když jsem dneska chtěl použít svoje druhý auto - Feldu - na odtah, tak se mi rozsvítila kontrolka oleje, auto po 20s chcíplo a už se ani nehne :/ ..eště že nemám třetí auto, zítra bych řešil další závadu...
nakonec sem vyhledal pomoc znameho servisu kvuli nedostatku elektrikarskeho vybaveni i zkusenosti s elektrinou - vysledek je, ze po kompletnim rozebrani, vysuseni a ocisteni zapalovani se vsechny svicky kabely a relatka promerily a ozkousely a vsechno se zda vpohode, takze sme nic nemenili. Je teda ale otazka, co to udela pri pristi mycce - protoze to, ze to po mycce nestartovalo rozhodne neni normalni. Kdyz sem to pak projizdel, tak se mi zdalo, ze cca mezi 2-3tis otacek se obcas objevila na zlomek sekundy takova mala dira ve vykonu - nic, co by spolujezdec zaregistroval, ale takovy maly zaskobrtnuti. Myslite, ze to muze byt tim, ze ridici jednotka byla pri ty oprave bez proudu a tim padem se smazaly data o aktualnim stavu motoru a nemela este nasbirano dost udaju a tudis nezapalovala este uplne idealne? Jezdil sem asi 20min a v druhe pulce mi prislo, ze se to stavalo vyrazne min casto - druha pulka uz ale taky byla jizda po dalnici - i kdyz sem se snazil menit rychlosti a rezimy motoru, abych ozkousel reakce v ruznych situacich.