Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
koupit tuhle E46 330i M-packet????
-
Ahoj,
mám na vás prosbu...respektive žádost o radu...naskytla se mi následující koupě:
bmw E46 330I m-packet za cenu 115.000,--
rok výrob\: 2002 (tzn. po faceliftu)
výbava:
M-paket včetně podvozku, kol, vzhledu atd
xenony
m-alu kola
sport. sedačky - vyhřívané
polokožené sedačky
orig. malá navigace + cd
multifunkční volat s tempomatem atd
4x el. okna
el. + vyhřívaná zrcátka
černý strop
alarm
samozatmavovací zpětný zrcátko
klima
esp
atd..
Auto je koupeno v čr, byl bych 3 majitel, serviska vedena pouze do určitého počtu kilometrů. Aktuálně na budíku: 280.000 km
PROBLÉM je v tom, že je nutné na autě udělat spojka (když se sešlápne až na podlahu, začne chrčet), dále se mi zdá, že motor netáhne (nemá výkon) jaký by měl mít. Diagnostika po připojení nahlásila závadu na váze vzduchu (při kontrole u prodávajícího), je potřeba investovat do brzdových destiček, kotoučů, samozřejmě do výměny veškerých náplní a dalších základních věcí. Bude nutné také zainvestovat do podvozku.
Otázka zní, zda koupit za této situace či nekoupit? Prodávající dost pospíchá s prodejem a prý má několik zájemců, takže je potřeba se rychle rozhodnout.
Díky za rady
mám na vás prosbu...respektive žádost o radu...naskytla se mi následující koupě:
bmw E46 330I m-packet za cenu 115.000,--
rok výrob\: 2002 (tzn. po faceliftu)
výbava:
M-paket včetně podvozku, kol, vzhledu atd
xenony
m-alu kola
sport. sedačky - vyhřívané
polokožené sedačky
orig. malá navigace + cd
multifunkční volat s tempomatem atd
4x el. okna
el. + vyhřívaná zrcátka
černý strop
alarm
samozatmavovací zpětný zrcátko
klima
esp
atd..
Auto je koupeno v čr, byl bych 3 majitel, serviska vedena pouze do určitého počtu kilometrů. Aktuálně na budíku: 280.000 km
PROBLÉM je v tom, že je nutné na autě udělat spojka (když se sešlápne až na podlahu, začne chrčet), dále se mi zdá, že motor netáhne (nemá výkon) jaký by měl mít. Diagnostika po připojení nahlásila závadu na váze vzduchu (při kontrole u prodávajícího), je potřeba investovat do brzdových destiček, kotoučů, samozřejmě do výměny veškerých náplní a dalších základních věcí. Bude nutné také zainvestovat do podvozku.
Otázka zní, zda koupit za této situace či nekoupit? Prodávající dost pospíchá s prodejem a prý má několik zájemců, takže je potřeba se rychle rozhodnout.
Díky za rady
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
To to budeš upovat každých 20 minut?
Ale dobře:
U jakýhokoliv auta budeš "investovat" do provozních kapalin apod.
U jakýhokoliv auta budeš dřív nebo později dělat podvozek.
To jsou prostě provozní náklady.
Ten nájezd je celkem vysoko, ale nemusí nic moc znamenat. Dal bych na prohlídku v servisu, změření kompresí, diagnostiku...
Cena mi přijde zajímavá, ať už jde o jakoukoliv karosářskou variantu. Zjisti si ale, na kolik tě vyjde výměna spojky vč. setrvačníku, abys pak nebyl překvapen, na jakou částku se dostaneš.
Ale dobře:
U jakýhokoliv auta budeš "investovat" do provozních kapalin apod.
U jakýhokoliv auta budeš dřív nebo později dělat podvozek.
To jsou prostě provozní náklady.
Ten nájezd je celkem vysoko, ale nemusí nic moc znamenat. Dal bych na prohlídku v servisu, změření kompresí, diagnostiku...
Cena mi přijde zajímavá, ať už jde o jakoukoliv karosářskou variantu. Zjisti si ale, na kolik tě vyjde výměna spojky vč. setrvačníku, abys pak nebyl překvapen, na jakou částku se dostaneš.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to tak jak rikas tak pocitej s investici cca 50ti tisic, v pripade origo brzd a spojky+setrvaku z druhovyroby. Nevim co je potreba na podvozku, tam to pak skace pomerne dost.
napr.
brzdy+desticky- 16k
setrvak+spojka- 18k
a zbytek mas na novou vahu vzduchu a nejaky to rameno (meyle HD) nebo tlumci (billstein). Vahu vzduchu kup origo. Pokud to ovsem bude vahou vzduchu..
To jsi na nejakych 165ti + - a pokud je to origo mpaket, tak je to pak fajn cena, i vzhledem k tomu najezdu.
Pocital bych ale jeste s vymenou vodni pumpy + kladek, to je dalsi desetnik + - ... tak to zvaz
... Fajn na tom je ze budes vedet ze tyhle dily jsou novy a kdyby jsi nasel jiny auto ktery by je melo treba OK, tak pokud nebude prodavajici pred prodejem menit (tezko), tak by te to stejne driv nebo pozdeji cekalo.
napr.
brzdy+desticky- 16k
setrvak+spojka- 18k
a zbytek mas na novou vahu vzduchu a nejaky to rameno (meyle HD) nebo tlumci (billstein). Vahu vzduchu kup origo. Pokud to ovsem bude vahou vzduchu..
To jsi na nejakych 165ti + - a pokud je to origo mpaket, tak je to pak fajn cena, i vzhledem k tomu najezdu.
Pocital bych ale jeste s vymenou vodni pumpy + kladek, to je dalsi desetnik + - ... tak to zvaz

Také si myslím, že cena je fajn i se závadama. Oaobně bych do toho šel. A jak kluci píší výše, každé auto bude tento servis časem potřebovat, tak si to odbydeš rovnou a budeš v klidu, že víš, co v tom autě máš. Otázkou je, jestli máš řádově těch pade na dodělání, aby ti báwo pak nestálo další rok v garáži, nedej bože před barákem 

-
-
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné putovní autíčko . http://auto.bazos.cz/inzerat/8799345/BM ... ift-CR.php Zajímavé je, že na tachometru je již 230tis . Pravda, vypadá to lépe jak 280tis