Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nastavení volantu e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Monty_CZ

#1 Příspěvek od Monty_CZ »

Mám takovej menší problém. Pořídíl jsem si e36 compact s M volantem. Jsem poměrně většího vzrůstu a zjistil jsem, že se těžko vejdu pod volant. Respektive polohu za volantem si celkem dobře najdu, ale při otáčení volantem doprava se mi pravá ruka zasekne o pravou nohu.

Řešením by bylo určitě pořídit menší volant, ale do toho se mi moc nechce. Spíš by mi vyhovovalo mít volant blíže k sobě, třeba tak o cca 5cm.

Jde to nějak vyřešit prosím?
mequi

#2 Příspěvek od mequi »

Nepomohlo by dát sedačku celkem dole? Jestli už není.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Bohužel u E36 byla možnost snad jen výškově nastavitelného volantu, ne podélně. Takže asi leda nějakej sportovní volant s delší nábou. Sedačka úplně dolů ti nepomůže? Asi ne, jinak by ses tu neptal...
Monty_CZ

#4 Příspěvek od Monty_CZ »

sedacku mam dole nejvic jak to jde. Na pedaly dosahnu uplne akorat. Jen ten volant mam nejak dal nez je mi prijemne. Holt mam dlouhe nohy asi.
Hlavne mi tam ta noha vadi kdyz mam preslapnuto na brzdu.
Monty_CZ

#5 Příspěvek od Monty_CZ »

jeste me napadlo zkusit snizit brzdovy pedal. Nekde jsem se tu docetl ze by to melo jit. Ale kloudnej srozumitelnej navod jsem bohuzel nenasel
Tompo

#6 Příspěvek od Tompo »

Když jsi habán, kup si 7er :D
kjuba

#7 Příspěvek od kjuba »

Mám malej volant victor i s nábou,vyměnil bych za eMkovej a doplatim :D
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Sedačky máš turistické nebo sportovní? Ty druhé mají lepší možnosti seřízení a celkově se sedí o kousek níž.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Monty_CZ

#9 Příspěvek od Monty_CZ »

mam sportovni a mam je uplne nejniz. Kdyz podsunu zadek tak se to skoro da. Ale ten volant bliz by se proste hodil. Nejaka redukce na to, nebo tak neco, by byla skvela.
kozic

#10 Příspěvek od kozic »

Monty, seděls vůbec v tom autě, než jsi ho koupil? Možná jo, ale asi jsi nepotkal pravou zatáčku :lol: Já nejsem taky zrovna nejmenší a tento problém jsem měl taky. Síla zvyku zvítězila. Origo volant neměň, bylo by to jak kdybysis koupil oblek a naschvál si udělal ďůru na gaťách. No a nebo pomni na Hightauera s Policejní akademie :lol:
Monty_CZ

#11 Příspěvek od Monty_CZ »

jasne ze jsem v tom sedel. Ale pri zkusebni jizde jsem se moc nemotal a zacalo mi to vadit az pri projizdce v oblibenych serpentynach. Ale mas pravdu je to asi dost o zvyku. Se tam poradne rozvalim a nejak to pujde. :-)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fatal Design »

Taky nejsem zrovna trpaslík a trvalo mi asi měsíc, než jsem si zvyknul ... eMkové sedačky se dají hodně nastavit, ale úplně hyper super pozice to taky není. Už jsem si ale zvyknul. Jinak má stejný problém jako v tom, že když si dám sedadlo dozadu a bych měl fleka pro nohy, tak už mám krátké ruce na volant ... ale je to fakt o zvyku ... :)

Jediné na co si asi hned tak nezvyknu je, že nejdou nastavit bederky a na ty moje kulaté záda vs prohnuté sedadlo to je jak dva melouny vedle sebe ...
Gothic

#13 Příspěvek od Gothic »

Jelikoz mam podobny problem, mel bych k tomu otazku - neda se z "nenastavitelneho" pevneho volantu udelat "nastavitelny", to jest, neni tam nejaka predpriprava ci neco podobneho, co by v servisu rychle (a pokud mozno levne) zvladli? Jelikoz jsem bohuzel vyfasoval volant napevno, tak to zkousim jestli by to nejak neslo.... :)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od xSAFA »

Gothic: Ale ano jde všechno, jen je potřeba sehnat vše potřebné a přehodit to. Celá trubka pro volantovou tyč je jiná a pak celý ten systém polohování a pravděpodobně i plasty nějaké. Otázkou je zda to má pro tebe tak velký smysl a jak moc jseš zručný. Servisy na tyto "přestavby" nejsou to pravé. Příprava tam žádná není...
Gothic

#15 Příspěvek od Gothic »

xSAFA, diky. Zrucnost, ehm, to nebude to prave, ani si nemam kde s tim hrat. To byla spis otazka jestli to nedelali jednoduse (nemas polohovani a chces ho, fajn, tak jen pridelame nejaky ten dil, ovladaci packu a podobne), ale to asi nebude ten pripad. Vyznam snad ten, ze bych se citil pohodlneji a nezasekaval bych si volant o nohu, jak uz tady zaznelo. Ale mam to jen kratce, tak si musim najit casem vhodnou polohu, jak uz tady taky zaznelo :)
blesk666

#16 Příspěvek od blesk666 »

pokial nemas pandero skus operadlo naklopit viac dopredu - dost ludi co vidavam nedociahne poriadne lebo ho ma moc zaklonene, ja ho mavam vzdy skoro kolmo
blesk666

#17 Příspěvek od blesk666 »

pokial nemas pandero skus operadlo naklopit viac dopredu - dost ludi co vidavam nedociahne poriadne lebo ho ma moc zaklonene, ja ho mavam vzdy skoro kolmo
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fatal Design »

blesk666 píše:pokial nemas pandero skus operadlo naklopit viac dopredu - dost ludi co vidavam nedociahne poriadne lebo ho ma moc zaklonene, ja ho mavam vzdy skoro kolmo

To zase beru čepkou střechu :)
kozic

#19 Příspěvek od kozic »

Tak otevři šíbr. :lol: ...... Já ho bohužel na nynější E 36nemám. Nebo další zaručeně konstruktivní řešení: nechte se vozit. Já jsem se tímto tématem zabýval opravdu prakticky a odhalil jsem to, co jsem zmínil pod pojmem síla zvyku. Načapal jsem se, že řídím vpodstatě jen levou a pokuď víc kroutím (pomalejší rychlosti, parkování, město) kroužím prakticky dlaní po čele volantu, takže proto už na problém hledím jen v humoru, i když jsem také habán. Ve větších dejme tomu cestovních či zábavnějších rychlostech svírám již volant dvěma, ale to zas není třeba kroutit tak dramaticky. :lol:
Monty_CZ

#20 Příspěvek od Monty_CZ »

Odpovědět