Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nastavení volantu e36
Mám takovej menší problém. Pořídíl jsem si e36 compact s M volantem. Jsem poměrně většího vzrůstu a zjistil jsem, že se těžko vejdu pod volant. Respektive polohu za volantem si celkem dobře najdu, ale při otáčení volantem doprava se mi pravá ruka zasekne o pravou nohu.
Řešením by bylo určitě pořídit menší volant, ale do toho se mi moc nechce. Spíš by mi vyhovovalo mít volant blíže k sobě, třeba tak o cca 5cm.
Jde to nějak vyřešit prosím?
Řešením by bylo určitě pořídit menší volant, ale do toho se mi moc nechce. Spíš by mi vyhovovalo mít volant blíže k sobě, třeba tak o cca 5cm.
Jde to nějak vyřešit prosím?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Sedačky máš turistické nebo sportovní? Ty druhé mají lepší možnosti seřízení a celkově se sedí o kousek níž.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Monty, seděls vůbec v tom autě, než jsi ho koupil? Možná jo, ale asi jsi nepotkal pravou zatáčku
Já nejsem taky zrovna nejmenší a tento problém jsem měl taky. Síla zvyku zvítězila. Origo volant neměň, bylo by to jak kdybysis koupil oblek a naschvál si udělal ďůru na gaťách. No a nebo pomni na Hightauera s Policejní akademie 

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky nejsem zrovna trpaslík a trvalo mi asi měsíc, než jsem si zvyknul ... eMkové sedačky se dají hodně nastavit, ale úplně hyper super pozice to taky není. Už jsem si ale zvyknul. Jinak má stejný problém jako v tom, že když si dám sedadlo dozadu a bych měl fleka pro nohy, tak už mám krátké ruce na volant ... ale je to fakt o zvyku ...
Jediné na co si asi hned tak nezvyknu je, že nejdou nastavit bederky a na ty moje kulaté záda vs prohnuté sedadlo to je jak dva melouny vedle sebe ...

Jediné na co si asi hned tak nezvyknu je, že nejdou nastavit bederky a na ty moje kulaté záda vs prohnuté sedadlo to je jak dva melouny vedle sebe ...
Jelikoz mam podobny problem, mel bych k tomu otazku - neda se z "nenastavitelneho" pevneho volantu udelat "nastavitelny", to jest, neni tam nejaka predpriprava ci neco podobneho, co by v servisu rychle (a pokud mozno levne) zvladli? Jelikoz jsem bohuzel vyfasoval volant napevno, tak to zkousim jestli by to nejak neslo.... 

-
- Kontaktovat uživatele:
Gothic: Ale ano jde všechno, jen je potřeba sehnat vše potřebné a přehodit to. Celá trubka pro volantovou tyč je jiná a pak celý ten systém polohování a pravděpodobně i plasty nějaké. Otázkou je zda to má pro tebe tak velký smysl a jak moc jseš zručný. Servisy na tyto "přestavby" nejsou to pravé. Příprava tam žádná není...
xSAFA, diky. Zrucnost, ehm, to nebude to prave, ani si nemam kde s tim hrat. To byla spis otazka jestli to nedelali jednoduse (nemas polohovani a chces ho, fajn, tak jen pridelame nejaky ten dil, ovladaci packu a podobne), ale to asi nebude ten pripad. Vyznam snad ten, ze bych se citil pohodlneji a nezasekaval bych si volant o nohu, jak uz tady zaznelo. Ale mam to jen kratce, tak si musim najit casem vhodnou polohu, jak uz tady taky zaznelo 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak otevři šíbr.
...... Já ho bohužel na nynější E 36nemám. Nebo další zaručeně konstruktivní řešení: nechte se vozit. Já jsem se tímto tématem zabýval opravdu prakticky a odhalil jsem to, co jsem zmínil pod pojmem síla zvyku. Načapal jsem se, že řídím vpodstatě jen levou a pokuď víc kroutím (pomalejší rychlosti, parkování, město) kroužím prakticky dlaní po čele volantu, takže proto už na problém hledím jen v humoru, i když jsem také habán. Ve větších dejme tomu cestovních či zábavnějších rychlostech svírám již volant dvěma, ale to zas není třeba kroutit tak dramaticky. 

http://www.myhotbimmer.com/bmw/4_Car_Option/Steering_Wheel_Hub_Adaptors/Universal_4_Car_Option_Steering_Wheel_-_Extension_-_Red_-_HUB-32RD/774389#
neco takoveho by bylo super. Ale to nepujde k origo M volantu
neco takoveho by bylo super. Ale to nepujde k origo M volantu