Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kvalitní horní uložení

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od paveld »

Jo vlastně, vyjet by měl...mi to už takhle večer nemyslí :-D. Tak to budou KO.
liza

#22 Příspěvek od liza »

Dejme tomu, že by tlumič byl v háji. Znamená to, že by tlumič zalítnul do sebe a tím vylítlo to uložení? Když jsem měnil ty starý tlumiče v servisu mi řekli že dělaji na hodně málo procent a stejně se tohle nestalo, byli tam sachs a to uložení bylo hooodně popraskaný a stejně se to prostě nestalo.
bibikuba

#23 Příspěvek od bibikuba »

Ikdyby ten tlumič byl přidřenej tak to uložení to myslím musí vydržet a navíc to poznáš za jízdy...Asi bych se zaměřil na to jak to máš poskládaný,nevim jak je to tady konkrétně ale většinou jsou tam vymezovací podložky a na pístnici od tlumiče je osazení které se opře o to uložení a pak to pevně drží..Jestli tomu dibře rozumím tak Ti ta pístnice proleze vždycky tím uložením??Bud je teda špatně udělané to osazení v pístnici tlumiče nebo Ti tam něco chybí,uvolní se Ti to a proklepe do uložení které pak povolí..bych asi na vrakárně koupil funkční tlumič i s uložením za pár kaček a zkusil to namontovat,co to bude dělat nebo jestli Ti blbne jen jedna strana tak ty tlumiče prohod a když to bude pak dělat na druhé straně tak je to tím osazením..Každopádně to osazení okoukni a podívej se jestli Ti tam něco nechybí-třeba podložka o kterou se to opírá... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
bibikuba

#24 Příspěvek od bibikuba »

Obrázek
liza

#25 Příspěvek od liza »

bibikuba píše:Ikdyby ten tlumič byl přidřenej tak to uložení to myslím musí vydržet a navíc to poznáš za jízdy...Asi bych se zaměřil na to jak to máš poskládaný,nevim jak je to tady konkrétně ale většinou jsou tam vymezovací podložky a na pístnici od tlumiče je osazení které se opře o to uložení a pak to pevně drží..Jestli tomu dibře rozumím tak Ti ta pístnice proleze vždycky tím uložením??Bud je teda špatně udělané to osazení v pístnici tlumiče nebo Ti tam něco chybí,uvolní se Ti to a proklepe do uložení které pak povolí..bych asi na vrakárně koupil funkční tlumič i s uložením za pár kaček a zkusil to namontovat,co to bude dělat nebo jestli Ti blbne jen jedna strana tak ty tlumiče prohod a když to bude pak dělat na druhé straně tak je to tím osazením..Každopádně to osazení okoukni a podívej se jestli Ti tam něco nechybí-třeba podložka o kterou se to opírá... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45

Taky si myslím, že na to vliv tlumič mít nebude (funkční X nefunkční). Abychom si rozuměli, uložení nahoře drží ke kastli a to drží v pohodě, ale vyklouzne pokaždý ta guma(silentblok) z toho uložení. A udělalo mi to na obou stranách. Neměl by někdo fotku nebo obrázek, jak velký je doraz v pružině? A nevěděl by někdo barvu tý pružiny na iso? Tam bych chtěl začít na to kouknout, a pak mi napadlo zkrátit doraz co je na tlumiči. Jinak vím jak přesně to má být zeskládáný, protože jsem to dělal podle toho původního. Jinak na to osazení by měla doléhat podložka díl č.6 je to tak? Co by se stalo kdyby tam nebyla, tak by to prošlo skrz jo?! Myslíš že to osazení vydrží takovou sílu, vždyt je tam tak 1-2mm. A díl č.18 a 17 patří do pružin? Jestli je tam takhle velký doraz tak to už ted vím, že já ho tam nemám, alespon co si z hlavy pamatuju.
bibikuba

#26 Příspěvek od bibikuba »

když tam nebude díl č.6 tj.ta podložka či osazení tak ten tlumič bude volnej a při prohoupnutí Ti to rozfláká to uložení.Jestli ty podložky máš vyžvejkaný a neopírají se o to osazení pístnice tlumiče-resp.je máš napadané dole-mají větší díru než je ta zeslabená část té pístnice tak je to pak volné..Nevím jestli si rozumíme :D Jinak tenhle obrázek je 325 tds ale budou e36 určo stejný protože takhle to funguje na všech autech.Koukal jsi na ty tlumiče jestli nejsou vyteklý a nebo přidřený???
liza

#27 Příspěvek od liza »

Jj rozumíme si, kouknu na to pořádně až o víkend. Ted musím šrotit na zkoušky :? Ale měnil sem to uložení cca 3týdny zpět, takže si to pamatuju. Hlavně jsem to měnil asi už 5x a pokaždý v zimě, když jezdím se závažím a plný auto věcí. Tlumiče přidřený nejsou a ani netečou. Pořád přemýšlím, nadtím jestli na tom tlumiči mám tu spodní podložku na tom osazení, protože co jsem znovu koukal na starý tlumič tak mám za to, že tam byla. Tudíž logicky nemůže být na autě :( Ale na tom druhým určitě je, a vylítlo to jednou taky, takže bych problém ještě hledal trochu jinde. Každopádně, až to znovu rozeberu, tak pořádně kouknu a kdyžtak doplním o podložku. A myslíš, že je blbost trochu zkrátit ten doraz na tlumiči? A co ten doraz na tý pružině, to má být ten díl č.17 a 18?
bibikuba

#28 Příspěvek od bibikuba »

Ty dorazy bych asi nezkracoval,jednak Ti to pak při propérování půjde níž a pak když ho třeba uřízneš tak ho myslím narušíš a celej se Ti pak rožvejká..Jestli ale jezdíš tak naloženej že ty tlumiče se ani nehnou tak to uložení je první na ráně..Taky jsou dorazy mezi pružinama-gumové podložky-hříbky,ty tam máš,nebo Ti to klečí jen na tlumičích??Díl č. 15 a16 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Airwolfovi se tohle stalo několikrát na kabriu. Nevím už, na co nakonec přišel, ale můžeš se ho na to zeptat...
liza

#30 Příspěvek od liza »

bibikuba píše:Ty dorazy bych asi nezkracoval,jednak Ti to pak při propérování půjde níž a pak když ho třeba uřízneš tak ho myslím narušíš a celej se Ti pak rožvejká..Jestli ale jezdíš tak naloženej že ty tlumiče se ani nehnou tak to uložení je první na ráně..Taky jsou dorazy mezi pružinama-gumové podložky-hříbky,ty tam máš,nebo Ti to klečí jen na tlumičích??Díl č. 15 a16 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
Naložený moc nejezdím prostě jen občas, když jedu na hory. Každopádně jak jsem psal, měl sem v autě cca 400kg s věcma a lidma, to by mělo normálně uvézt ne?! Jinak díl č. 15-16 tam mám, na to sem koukal.
bibikuba

#31 Příspěvek od bibikuba »

Potom to teda vidím v tom že to máš špatně poskládaný-určo dej vědět jak jsi to pořešil...
liza

#32 Příspěvek od liza »

ok zatím díky :wink:
radekc

#33 Příspěvek od radekc »

Takhle to musí bejt poskládáný, pohyblivej je jenom doraz s prachovkou - vsimni si 2 velkejch podlozek z obou stran horního uložení...
Obrázek
bibikuba

#34 Příspěvek od bibikuba »

jj má pravdu-to je ono,nejdůležitější je aby ta velká podložka co je hned nad dorazem seděla v zeslabené části pístnice tzn.že ta podložka musí mít stejnej vnitřní průměr jako to zeslabení a nesmí se dostat přes tu nezeslabenou část pístnice -směrem dolů k tělu tlumiče jinak Ti to rozebere každý uložení...na obr.to není vidět ale snad tomu rozumíš :lol:
liza

#35 Příspěvek od liza »

bibikuba píše:jj má pravdu-to je ono,nejdůležitější je aby ta velká podložka co je hned nad dorazem seděla v zeslabené části pístnice tzn.že ta podložka musí mít stejnej vnitřní průměr jako to zeslabení a nesmí se dostat přes tu nezeslabenou část pístnice -směrem dolů k tělu tlumiče jinak Ti to rozebere každý uložení...na obr.to není vidět ale snad tomu rozumíš :lol:
Jestli to dobře chápu, myslíš, že ta podložka( mistička) má sedět na tom osazení jo?! Jinak jsem přišel nejspíš na příčinu, a to, že ta podložka tam uplně chyběla, takže jsem to špatně s montoval.Dnes jsem to rozebral a vyměnil uložení a dal tam tu podložku, tudíž by to mělo držet (doufám) :wink:
Alexru

#36 Příspěvek od Alexru »

Zdravim vsechny,nenasel jsem jine tema,tak se zeptam tu.Muj problem je vrzani z predni napravy u ridice,vytocim kola do prava tak nic,ale kdyz vracim zpet do leva,vrze to-kovovej zvuk,to same pri nerovnostech na silnici.Muj dotaz tedy zni je to urcite ulozeni tlumice horni?predem diky vsem za odpovedi Alex
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od paveld »

Buď horní uložení nebo čep někde dole, lepší ať ti někdo zatočí volantem a ty si to zkusíš poslechnout a ošahat.
bibikuba

#38 Příspěvek od bibikuba »

paveld píše:Buď horní uložení nebo čep někde dole, lepší ať ti někdo zatočí volantem a ty si to zkusíš poslechnout a ošahat.
OŠAHAT :beautiful:
Odpovědět