Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Rachtání v motoru E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
m_itanc

#1 Příspěvek od m_itanc »

Mam malej problém.
Mam E36 318tds Touring 98´
Něco mi v motoru rachtá. Ty divný zvuky dou jakoby někde od konce motoru, jakoby od setrváku, tam někde z těch mist.. Je to takový kovový cvakání. Pár lidí mi tvrdí, že to jsou vstřiky, tak mám trošku strach o motor. Je mi divný, že to "cvakání" nesouhlasí s otáčkama. Sice s otáčkama stoupá, ale v poměru k otáčkám se to ozývá asi tak s každou 10-15 otáčkou. To cvaknutí je na volnoběhu cca 1x za vteřinu. Dokonce je to občas poznat i na řadičce.
Neví někdo co by to mohlo být?
Díky
bibikuba

#2 Příspěvek od bibikuba »

Velkej problém-jsi chtěl napsat....Bud vadný setrvák-určitě je tam dvouhmota nebo se tady o tom někde píše že to způsobují axiální ložiska kliky a když vyšlápneš spojku tak to tuším přestane nebo se ten zvuk změní...
m_itanc

#3 Příspěvek od m_itanc »

bibikuba píše:Velkej problém-jsi chtěl napsat....Bud vadný setrvák-určitě je tam dvouhmota nebo se tady o tom někde píše že to způsobují axiální ložiska kliky a když vyšlápneš spojku tak to tuším přestane nebo se ten zvuk změní...
Ne. Spojka na to vliv nemá. Je to takový divný cvakání. Bejt to gumovej zvuk, tak bych typoval natrženej klíňák, kterej o něco mlátí, jenže je to na druhý straně motoru a je to kovovej zvuk. Zkusim to nahrát a pak hodit někam na web.
m_itanc

#4 Příspěvek od m_itanc »

Ještě bych chtěl dodat, že s tím takhle jezdil děda cca půl roku. Mam to teď pár dní a sem z toho trošku divokej. Nerad bych tam něco ještě víc domršil. Jinak pro představu, děda byl totální antitalent. Doslova žádná údržba. Těch chybyček je tam víc, ale to sou drobnosti spíš jenom "kosmetický" vady.
Ještě sem si vzpoměl. Dědovi tam furt svítilo ABS. Teď nesvítí ani při zapnutí klíčku a ABS neběží. Pojistky sou v poho. Netuší někdo čím to může být?
Tompo
Klubové ID: 1762

#5 Příspěvek od Tompo »

Co se toho ABS týče, zajeď na diagnostiku
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

Pokud je ABS nefunkční tak svítí pořád kontrolka-jestli nesvítí tak bud praskla žárovka což je málo pravděpodobné nebo někdo udělal úpravu aby zhasla-třeba na STK je to totiž někdy problém..
Odpovědět