Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Napojení DO ovládání centrálu-dojezd oken E36-pni?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
elgroso
Klubové ID: 2462

#21 Příspěvek od elgroso »

Ja jenom popisuji situaci, jak se to ma chovat nebo kde hledat problem netusim, coz je moje skoda bohuzel. Kazdopadne moc diky i tak, ze se mi to snazis vysvetlit! Preji pevne zdravi a treba prilezitostne pokud neco zjistis budu rad, pokud das vedet.. diky!
bibikuba

#22 Příspěvek od bibikuba »

Je to tak jak jsem napsal,ta ochrana je v motorkách stahovačky.A myslím že to bude nainstalované jen u origo DO které ovládá ty okna.Mám E36 rok 98 v komplet výbavě tak to zkusím jestli mi to bude fungovat..Bmw je možná odlišný ale princip bude stejnej,co jsem měl Calibru tak jem dvakrát měnil kvůli té ochraně motorek-je to ale auto bez vrchního rámu dveří a proto to tam odcházelo-malinko vyběhanej pant a už to blbne....Co jsem ale četl manuál od E36 tak o té ochraně tam tušim píšou-bude to ale asi in výbava nebo se to dá možná jen aktivovat přes diagnostiku.
bibikuba

#23 Příspěvek od bibikuba »

Tak jsem se Ti na to koukal a pro upřesnění mám E36 TOURING ROK 98 a mám origo centrál na DO a origo el.okna přední i zadní..Na předních oknech mám dojezdy nahoru i dolu tzn.vypínač je promačkávací jak na zvedání okna tak i na sundavání okna a přední okna ochranu mají.Na zadních oknech mám dojezd pouze dolů tzn.vypínač je promačkávací pouze dolů na sundavání okna a při zvedání se musí držet vypínač-zadní okna ochranu nemají.Je to zvláštní ale je to tak. :wink: Pokud má tedy okno promačkávací vypínač alespon nahoru tak tam ta ochrana asi bude.Vyzkoušíš to pouze tak že pustíš okno zcela dolů,promačkneš vypínač aby jelo samo nahoru a když ho podržíš tak se zastaví a popojede o kus dolů.Nezkoušel jsem ale ty zadky od řidiče ale na zadních dveřích tak je možné že od vypínačů z tunelu od řidiče ta ochrana taky bude fungovat-nemám tak dlouhý ruce :D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mno, to by mělo odpovídat mému popisu :-)
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Fatal Design »

Mě se to na Coupe 4/98 chová vepředu stejně jak popisuje bikubikula. Někdy dokonce když zmáčknu a držím tlačítko nahoru, tak se to semnou pohádá a prostě ho musím pomalu vycukat nahoru. Vím, že to je nějaký error, ale prostě ta ochtana tam je.

Jinak na DO můžu držet zamčeno i hodinu a nic se neděje, ale když dám klíč doprava tak pěkně zavře předek, zadek i střechu. Škoda, že to nefachčí i na dálku :(

Na firemním Jaguaru to frčí oběmi směry. Když otevřu auto přes DO a podržím, tak stáhne všechny okna (střešní to nemá) a zase naopak když zamknu a podržím tak vyjedou nahoru. Tenhle stav by mi opravdu sednul i u mého auta. Třeba v létě když jdu k autu tak na dálku otevřu okna a než tam dorazím, tak ten největší hnus je pryč ... je to prima ...
bibikuba

#26 Příspěvek od bibikuba »

Jestli Ti to cuká při zavírání-nefunkční dojezd nahoru,okno po promáčknutí vypínače popojede jen kus nahoru a zase malinko sjede ,takhle několikrát za sebou tak máš špatnej právě ten dojezd a budeš muset vyměnit ten motorek nebo tu elektroniku u motorku-nevím jak je to přesně dělané..Může to ale klidně způsobovat špatně nandanej motorek,špatně usazené okno či skřížené okno nebo něco jiného co brání hladkému zavírání okna-většinou je ale už špatná-slabá ta ochrana..Jinak to ovládání oken přes DO mě taky štve-že to nemaká..Mám sice klimu ale tohle se vždycky hodí-kdyžtak můžem alespon se starou paštikou zamachrovat :lol: :lol: :lol: :lol: TO: FX určo to zjistí jak to je a jestli se to dá předělat-stejně nemůže ven a nemá co dělat :onfire: :banan: :banan:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Fatal Design »

bibikuba píše:kdyžtak můžem alespon se starou paštikou zamachrovat :lol: :lol: :lol: :lol:
To sis dovolil moc !!! :sly: :lol: :lol:

Jinak jo. Něco tam bude špatně, ale zatím se peru a nějak extra mi to zase nevadí. Většinou to vyjede pěkně. Jak bude teplo tak to rozhodím a uvidím ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Bibikuba: Většinou je problém v silonovém jezdci za 50 Kč (2 ks na jedny dveře), kvůli kterému není třeba sundavat motorek, ke kterému je nejdebilnější přístup na světě :). Začal bych tím jezdcem, samozřejmě i vyčistit a promazat kolejnice.

Obrázek

Motorkem to samozřejmě taky může být, ale začal bych tímhle. Na tom motorku se nechá krásně navztekat.

Koukám teď do těch schémat a zas takovej elektronik nejsem, nicméně neobjevil jsem tam zatím nic pro nás zajímavého. Vzhledem k tomu, že tu jednotku nemám na stole na hraní, ani moc nehrozí, že bych to vyzkoumal na jednotce přímo. V podstatě by stačilo, pokud by z nějakého výstupu šlo vzít výstup, který by odpovídal délce stlačení tlačítka na ovladači. Pak by to šlo napojit na pin pro double lock na konektoru X13253 modulu ZKE IV.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Bibikuba: Většinou je problém v silonovém jezdci za 50 Kč (2 ks na jedny dveře), kvůli kterému není třeba sundavat motorek, ke kterému je nejdebilnější přístup na světě :). Začal bych tím jezdcem, samozřejmě i vyčistit a promazat kolejnice.

Obrázek
O tom jsem už taky cosi slyšel. Má to vliv i na "hýbavost" oken na coupe ? Kamarád má iSo a když otevře dveře, tak se mu to sklo zaklepe výrazně méně než mě. To by mohlo s tím souviset, ne ?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Můžou to být třeba i uvolněné nýty na stahovačce, ale tyhle silonové jezdce drží celé okno ve stahovačce. Jak je vycvakneš oba, okno ti slítne dolů. Takže ano, může to být tím a většinou to tím je, protože je to nejslabší (nejměkčí) článek mechanismu.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Můžou to být třeba i uvolněné nýty na stahovačce, ale tyhle silonové jezdce drží celé okno ve stahovačce. Jak je vycvakneš oba, okno ti slítne dolů. Takže ano, může to být tím a většinou to tím je, protože je to nejslabší (nejměkčí) článek mechanismu.
OK, díky. Jak pojedu kolem BMW tak si je koupím a jak bude teplo tak vyměním. Buď to bude OK, nebo třeba zjistím v čem je chyba.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Číslo dílu 51 32 1 938 884, závlačka je součástí. Když už to budeš dělat, doporučuju vyměnit i čudle na tapci, když ho budeš sundavat, a udělat to na obou stranách.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Číslo dílu 51 32 1 938 884, závlačka je součástí. Když už to budeš dělat, doporučuju vyměnit i čudle na tapci, když ho budeš sundavat, a udělat to na obou stranách.
:Poklona: ó děkuji pane, zrovna jsem se jal to hledat :) "Čudle" ... to budou mít v CarTecu zase veselo :) posledně jsem chtěl "silikonovou dírku" (kloub na řadičku) :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Proboha, silikonová dírka, to je už spíš na sexshop... :lol:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Proboha, silikonová dírka, to je už spíš na sexshop... :lol:
Tak to dopadá, když si to nenajdu dopředu v ETK :) Byli tam mrtví smíchy :)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Fatal Design »

Ještě k tomu kamarádovu autu. Je to E36 318iS 4/1996 auto má centrál bez DO + auto je bez BC (analogové hodiny). Má k tomu bohužel jen jeden klíč. Jsi schopný mu k tomu dodělat druhý ? Co je k tomu třeba a kolik by to +/- stálo ?
bibikuba

#37 Příspěvek od bibikuba »

:Poklona: ó děkuji pane, zrovna jsem se jal to hledat :) "Čudle" ... to budou mít v CarTecu zase veselo :) posledně jsem chtěl "silikonovou dírku" (kloub na řadičku) :lol:[/quote]Když jsi u toho hledání-dájí se najít na netu origo díly s cenama třeba v BMW INVELT či jinde?Krom teda ETK On-line- nebo tam ty ceny dílů odpovídají???Myslím na E36
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Fatal Design »

bibikuba píše:
Fatal Design píše::Poklona: ó děkuji pane, zrovna jsem se jal to hledat :) "Čudle" ... to budou mít v CarTecu zase veselo :) posledně jsem chtěl "silikonovou dírku" (kloub na řadičku) :lol:
Když jsi u toho hledání-dájí se najít na netu origo díly s cenama třeba v BMW INVELT či jinde?Krom teda ETK On-line- nebo tam ty ceny dílů odpovídají???
Připadalo mi to jako ETK, ale už si nevzpomenu. Kupoval jsem tam už asi 20 věcí a u většiny dílů ty ceny +/- seděly. Pamatuju si ale jeden co mi vyšel na 60,- a platil jsem 250,- ... Když se ale zeptáš e-mailem tak ti odpoví i s cenou (alespoň v OV) konkrétně p.Ševčík ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Je to sice opruz, ale na http://www.bmwkrotil.cz se dá podle čísla dílu zjistit cena. Jen se to číslo musí přepsat, vkládání nefunguje.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Je to sice opruz, ale na http://www.bmwkrotil.cz se dá podle čísla dílu zjistit cena. Jen se to číslo musí přepsat, vkládání nefunguje.
To je to nejmenší, díky !
Odpovědět