Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ohřev motoru - nedoohřívá

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#21 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Vložil se mě dvakrát stejnej příspěvěk tak tentok změním když nešel smazat..

V podstatě když to není lineární stupnice, nevíte kolik je teda rozmezí mezi těma bílýma čárkama, ty značí třetiny. Protože i když máš termostat dobrej, někdy to kolem středu kolísá (ne tolik). Ale myslel jsem, že ty značky ukazujou zahřátej motor na provoz, ne?

Ps: jinak vim, že na nějaký to vytáčení je potřeba zahřát aj volej, tj. ujet min. 10km.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Hlavně bacha na to, že u E36 nemá ručička teploty lineární charakteristiku. Není to tak, že by uprostřed bylo 90, tak čtvrtka je 45 stupňů.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mno tak spraveno, ohřívá to bleskově ačkoliv se oteplilo a je +8°c. Jinak cena pro e36 323i - Wahler 92°c ... 373,- Kč (jen) hehe
Mishak

#24 Příspěvek od Mishak »

Totic píše:Vložil se mě dvakrát stejnej příspěvěk tak tentok změním když nešel smazat..

V podstatě když to není lineární stupnice, nevíte kolik je teda rozmezí mezi těma bílýma čárkama, ty značí třetiny. Protože i když máš termostat dobrej, někdy to kolem středu kolísá (ne tolik). Ale myslel jsem, že ty značky ukazujou zahřátej motor na provoz, ne?

Ps: jinak vim, že na nějaký to vytáčení je potřeba zahřát aj volej, tj. ujet min. 10km.

Tohle bych trochu opravil...
Kdysi jsme si s kamarádem pořídili na 14kilokorun neskutečně dobrý auto na blbnutí ato Pažouta 309 GTi (1,9 8V 120hp v tunovým autě) A to se vyznačovalo mimo jiné kvatlitní baterií budíku a mezi nima teploty obou motorovejch kapalin. A ten olej se zahřívá teda kua pomalu. Na 20 km do práce se dostal na ideální teplotu až když jsem parkoval:)
Odpovědět