Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 Přední ramena-Meyle HD

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bibikuba

#1 Příspěvek od bibikuba »

Tak přidávám zkušenost s př.rameny od fir.Meyle-dnes jsem namontoval kompl.ramena Meyle HD na E36 325 a musím uznat že kvalita zpracování a cena je výborná..Nevím teda jak dlouho vydrží ale změna po montáži je obrovská-vozidlo je najednou velice stabilní,žádné bouchání..Nevím jestli se mi to zdá ale na můj vkus je ted až moc citlivé a přesné řízení.Takže Meyle podv.díly-velké plus... a za mě doporučuju.... :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Já mám s nimi najeto zatím 12t km a žádný problém. Jen horní uložení tlumičů mi posledně v dešti trochu vrzalo na jedné straně, uvidím, co to bude dělat na jaře...
Honza325

#3 Příspěvek od Honza325 »

hmm a stránka kde jsi objednával?? Taky je tam hodim + ještě zkombinuju se silentblokama e36 M3 a pak jestli to nebude super ultra paráda, tak nevim. ( mám na mysli občasný chování auta s 18" kolama...) :)
bibikuba

#4 Příspěvek od bibikuba »

Nabral jsem je normálně v MJ AUTO levnější kvalitu nemaj ani v Elitu a to mám třicet procent :wink: Myslím ale že osumnáctky nepoberou žádný ramena ani HD :P Myslím tím vyjeté koleje atd...s tím se budeš muset smířit-je to dan :lol: http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?
Honza325

#5 Příspěvek od Honza325 »

jj, to jo no, bohužel... Ale mám dost vymlácený ty silenty a už právě načínaj i čepy, tak tam ty kola trochu lítaj... Díky za tip :wink:
Honza325

#6 Příspěvek od Honza325 »

ještě prosimtě, oni tam maji na obrázku jen ten čep od Meyle. Jedná se ale o celý rameno ne? Za těch 2270,-
bibikuba

#7 Příspěvek od bibikuba »

Já nabral celou sadu ramen i ze siláčema za 6 560 ale určitě tam najdeš jen čepy a můžeš to přelisovat..Zvláštností je že já v rychlosti nad sedumdesát jsem honil volant po všech čertech a když jsem to zvednul tak nikde žádná vůle!!Poznal jsem to až když jsem ten kulák odpáčil montýrkou od kastle a po demontáži ramen všechny KO!!!Nevim jestli na to má někdo nějakou fintu ale určitě nepoznáš u BMW špatnej kulák jen když to zvedneš jako u jiných aut-asi jak se to rameno vyvěsí tak se ten kulák zkříží.. a jsi v řiti... http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?k ... windowid=1
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Já kupoval kompletní set v Německu - Autoteile 55. Na německém Ebay prodejce SaGuSport (Sascha Guhl Sport). Celá sada ramen vč. nalisovaného podélného silentbloku a jeho domečku s novými šrouby, tyček stabilizátorů a tyček řízení s vnějším čepem mě vyšla na bratru nějakých 254 Eur (necelých 6500 Kč).

Jen pozor, tento shop nevím proč, ale už na Ebay nenabízí dopravu do ČR. Nebyl ale nikdy problém se s nimi domluvit na dopravě (u této sady vycházela na 18,90 Eur) před zakoupením přes Ebay.
Honza325

#9 Příspěvek od Honza325 »

To: FX
Hmm, zajímavé... Předpokládám, že se taky jednalo o Meyle? Se na ten Ebay taky mrknu... Mě právě vždycky od německýho Ebaye odradilo to, že já bych jim asi peníze předem neposlal -
( máme s tátou zkušenost - jeli jsme pro e36 do německa, ale těsně před odjezdem jsem našel ještě jinou. Tu první jsme vzali a jeli se mrknout i na tu druhou. Tu jsme chtěli taky jenže já tenkrát ještě bez papírů, tak jsme mu jí zaplatili, napsali smlouvy, nechali okopírovat TP i občanky... No, už je to pěknejch pár let a soud se ještě táhne...) no a tak jsem si říkal, jestli jsou schopni posílat na dobírku...? Sice mi to nezaručí správný obsah balíku, ale aspoň by se museli otravovat to sem poslat... :wink:

Nevíš teda jestli to jde nechat si poslat ze zahraničí na dobírku a jestli to oni dělají? Hle a na Ebay to je jako aukro - myslim tim, že ještě čekám, než mi doručí dopis s kódem? :idea: :oops:
Honza325

#10 Příspěvek od Honza325 »

To: bibikuba

Aha, no mě by se jednalo o ramena s čepama. Silenty vezmu jiný.
Jinak já nemám grip jak to zjistit, jen když mi přezouvali gumy, tak jsem pokukoval v jakym stavu jsou kotouče a desky a oni, že se mi mrknou, jak je na tom zbytek. No a po namontování kola a spuštění na zem, jenom klasicky zakopal zepředu do kola a to se dost pohlo, ale auto nikoliv. Tohle jsme dělali tenkrát na praxi - taková rychlo asi né dvakrát přesná zkouška silentů ( a nevim jestli ještě něčeho ) no a oni, že teda silenty jsou v pr... ( což už jsem dávno věděl ) a že prý půjsou za chvíli do kelu i čepy... Tak nevim z čeho to usoudili, ale já dělám postupně celej podvozek atd, tak to stejně dám nový, ať to chce nebo ne. Koupil jsem dobrý gumy, tlumiče a pružiny atd.,tak si toho chci užít naplno... Určo chápeš :)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ano, bylo to Meyle HD.

Dobírka ze zahraničí je nesmysl, rozhodně platba předem. Ebay má tu výhodu, že při platbě do zahraničí se dá platit Paypalem, který má ochranu plateb. Nemusíš se toho bát. Pokud ti to nepřijde v určité lhůtě, nebo to přijde poškozené, otevřeš si tam stížnost a buď si to vyřešíš s prodejcem, nebo ti Paypal vrátí peníze.

Založení Paypal účtu chvilku trvá a musíš mít odpovídající nastavení bankovního účtu, ale stojí to za to.

Konkrétně tenhle prodejce má na Ebay provedeno 67 622 obchodů a má 99,99 % pozitivních hodnocení. Já tam nakupoval celkem 4x, vždy jsem zboží obdržel do týdne od objednání a zaplacení a vždy v odpovídající kvalitě.

EDIT: Kompletně nový podvozek jsem dělal na jaře 2009. S E36 už nejezdím tolik, jako dřív, takže od té doby mám najeto nějakých 12 000 km. Dělal jsem nově kompletně všechny čepy, silentbloky, ramena, tyčky stabilizátoru, horní uložení tlumičů, tlumiče, pružiny. Prostě všechno. I když staré díly ještě nebyly úplně v píp, teď ta jízda prostě stojí za to...
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Leveler »

Mám to stejný co FX a přední náprava mě příde total mrtvá..Za mě velká nespokojenost..Měl jsem problém už po měsíci provozu :? Nevymetl jsem žádnou díru, a přesto se ozývaj rány zase jako před výměnou.. :?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tyjo, tak to musím zaklepat, ale u mě fakt žádný problém. Před uložením do garáže v listopadu jsem to ještě shválně nechával kontrolovat.
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od paveld »

Mě ty Meyle HD taky nevydržely tolik jak se všude chválí že jsou lepší jak origo. První Meyle čepy jsem z auta sundaval cca po roce a půl - cca 50tkm - a sice byli ještě bez vůle ale už dost vyměklý a moc dlouho bych jim nedával. Stejně dlouho jsem tam měl i "mkový" silentbloky předních ramen a taky už byly natrhlý. Pak jsem dal celý nový ramena, taky Meyle HD, letos cca v srpnu, od té doby jsem najel cca 10tkm a zatím ok.
Honza325

#15 Příspěvek od Honza325 »

To: FX
Díky moc za rady... Nějak se teda podívám všude co jsi mi poradil a něco vyberu. Škoda, že teď na to zatim nejsou prachy. Teď mám objednanou zakázku od Harryho002 na světla, ty budou za raketu, teď jsem musel koupit celou spojku, no a prachy došli :cry:
Díkec :wink:
Odpovědět