Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 320d nejde nastartovat,prosim poradte

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tiracek72
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Tiracek72 »

Zdravím.Potřeboval bych poradit.Auto odemknu centalem,otočím klíčem rozsvítí se mi kontrolky ale nejde nastartovat,ani to necvakne a ani kontrolky nepohasnou.Někde jsem četl že by asi moh byt zablokovany imobilizer ale jak ho odblokovat nebo jak zjistím jestli mi "odešel" a jestli mam v haji ten pod spínackou nebo jen ten čip v klíči.Přestalo mi to fungovat v těch mrazech kdyz se mi pri pokusu o nastartovaní vybila totalne baterka.A pokud by byl špatny ten čip v kliči nebo imobilizer pod spínačkou jestli se to da zatim nejak odpojit a sehnat nové.Mam ten starý klíč (gumák ) s čipem PCF 79730S.Dík za odpovědi.PS:Dneska jsem to nastartoval nahradním klíčem ale tím umnělohmotnym pak ještě asi 5x už normalním a zase nic,vytahl jsem baterku z klíče,nechal ji asi 15 minut venku dal zpatky a sparoval auto s kličem a zase se povedlo nastartovat jenže opět jenom 5x
LosBizardos

#2 Příspěvek od LosBizardos »

to same me mj. ted taky potkalo, na stejnem aute..... postup: 1) baterka 2)promer starter 3)immo, popr. spin. skrinka....u me to byl opotrebeny starter....vecer jsem prijel, zaparkoval u hospy, pak prijdu, otocim klicem, zhavim, vse ok...chci nastartovat a...vubec nic....auto slo do BOSH car servisu , kde to promerili a starter opravili (a zapomneli pritahnout dekl, pak to chrastilo, uz jsem to resil v jine sekci)...byly to uhliky a davali novej pastorek, pac byl kously.... 3500,-.....muzes to zkusit tak ze nechas vyple auto, das 3, potlacis tak 20cm - jenom staci zezadu drcnout, a pak normalne zkusit natocit...pokud chytne je to starter (uhliky).
Tiracek72
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Tiracek72 »

Jj,dik za radu,vyzkoušim hned jak se dostanu domu.Jen mi pořád vrtá hlavou,že to natočím tím umnělohmotným klíčem a pak normálním s dalkačem ale jen pětkrat a pak musim počkat a postup opakovat (umnělohmotný-s dálkačem)
Odpovědět