Zdravim,mám E36ku a volant obyč 3 ramennej a mám takovej problém.Ukroutili se mi kabely u konektoru ke kroužku.Nejdřív to byly kabely od airbagu,to mě ani moc netrápilo,ale ted se ukroutili i od klaksonu,což mě docela štve.Vím,že mi nezbejvá než koupit novej funkční,ale potřeboval bych vědět,jak je možný,že se ukroutili?Nechci,aby ten novej kroužek zase nebyl za pár měsícu K.O.
No, nejspíš se v tom někdo hrabal, "nějak" to složil zpět a kroužek už se netočil tak lehce, nebo se přetáčel a časem se to ukroutilo, já to mám taky, už mám ale nachystanej novej
Nový určitě kuoivat nemusíě, stačí drátky spájet dohromady a kroužek bude zase fungovat. Mohl se otočit kvůli tomu že ho tam někd špatně před tebou dal, je tam takový výlesek kam kroužek zapadne a pak se otáčí jen ta část která má
kdyby to šlo spájet,tak už troubim,ale je to ukroucený hned u toho plastovýho konektoru a tam to napájet nejde.zkoušel jsem to,když se mi to ukroutilo u toho airbagu a nevydrželo to ani jedno otočení.ví někdo,jak se cenově pohybuje jetý kroužek?
i taková je možnost.... , s nejistým cílem. Použitý kroužek je riziko, nicméně pár se jich tu vyskytlo, cena byla myslim do tisíce, já sehnal nový za 2
Kupoval jsem kroužek od člena Bagoo za 500kč + pošta.
Jinak teda opravit jde všechno, já jsem jeden taky opravil a rozebíral jsem ten oranžový konektor co jde do airbagu.
Mě to u e36 rok 98 zas ukrutně skřípe když zatáčim-už teda docela dlouho ale když to čtu tak ten kroužek asi taky budu potřebovat???Je možný že tam skřípe něco jinýho co potřebuje namazat nebo je tohle příznak že odejde ten kroužek??
Pokud volant vrže, chce to namastit styčné plochy, i origo je tam nějaká pasta.
A pokud ve volantu chroupe, tak je možná jen uvolněný konektor, který se při pohybu volantu pohybuje což by neměl, je tam na nj v plastu pod volantem takový háček ve kterém spojený konektro drží.
Ještě mne napadlo proč se může ukroutit - přiznám barvu, že jsem měl audi a tam stačilo sundat volant a nechat nějakého nemravu aby si z kroužkem točil doprava doleva tam a zpět jak se mu zachtělo a pak když se nasadil volant zpět na místo, vše fungovalo dokud se nedal plný rejd.
Prý je to nějak vystředěné aby šlo točit doleva i doprava aniž by se něco stalo, pokud však pomyslný střed bude posunut budou dráty na jednu starnu nadbývat a druhou chybět. Akorát mne napadá, že u e36 je myslím aretace.