Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 320d 100kw, chrastí VYŘEŠENO
-
Zdravím, mám následující problém: když jedu a přidávám plyn, tak někde jakoby zprava dole (z pohledu řidiče uvnitř vozu) se ozyva jakoby drnceni nebo chrasteni, dela to jen s kvaltem a je jedno se kterym. Projevuje se to JEN v okoli 2tis ot a pod plynem, ale když jsem jel 80 a měl tam 4, tak při zhoupnutí auta to dělalo jakoby s větší intenzitou právě při tom zhoupnutí. Na neutrál při protúrování nic. Oleje je dost a je na něm cca 12000 najetých, je nová řemenice a startér. Tudíž mě napadly kryty pod autem nebo výfuk, ale zaráží mě že když auto stojí tak nic... Dále KAT ale myslím že ten by mlátil při stojícím autě...
Máte někdo s tímto zkušenost nebo nápad čí by to mohlo být? Nechci zase vyrazit do servisu, jelikož jsem tam v poslední době nechal hodně love a tohle by mohla bejt snad jen prkotina.
Děkuji předem za jakékoliv nápady.
Máte někdo s tímto zkušenost nebo nápad čí by to mohlo být? Nechci zase vyrazit do servisu, jelikož jsem tam v poslední době nechal hodně love a tohle by mohla bejt snad jen prkotina.
Děkuji předem za jakékoliv nápady.
-
-
-
Kterou pružinu máš na mysli, pls napiš přesně. Díky.
Jinak mám podezření na něco od výfuku, jel se mnou brácha a seděl vzadu za spolujezdcem a říkal že to je vzadu a zkoušel pořád něco kolem dveří, ale myslím že to zkresluje. Když ale sundávaj plechy pod motorem, popř. startér přece nelezou do půlky auta až za katy ne? (nevím ve kterém místě je přesně ten vlnovec)
Jinak mám podezření na něco od výfuku, jel se mnou brácha a seděl vzadu za spolujezdcem a říkal že to je vzadu a zkoušel pořád něco kolem dveří, ale myslím že to zkresluje. Když ale sundávaj plechy pod motorem, popř. startér přece nelezou do půlky auta až za katy ne? (nevím ve kterém místě je přesně ten vlnovec)
-
-
ahoj nevim jestli pomuzu, ale resil jsem uplne stejny problem..... nejak mi zacalo auto rezonovat kolem 1900ot/min a pak zase utichlo..... kdyz jsem delsi dobu stal na miste ......citil jsem uvnitr vyfukove plyny..... tak jsem sel pod auto a zjistil jsem ze odesel vlnovec. tak jsem po demontazi a navareni noveho vlnovce vyfuk hodil na auto. byl jsem spokojen, ale porad se mi to nejak nezdalo. sel jsem znovu pod auto a hledal kde to muze byt...nebo co se mi tam nejak nebude zdat. No a nasel jsem prasklinu na vyfukovem potrubi. presneji hned za katem.... je potrubi tvarove upravene, prochazi nad takovyma dvouma pricnikama a nad nema je to takove splostele.... a tam byla prasklina. tak jsem to sundal zavaril COckem a ted je to pecka. auto slape tise..... snizila se spotreba, prestalo rezonovat a konecne uz v aute nic nesmrdi. mam 320D....touring.
-
Zvedneš auto normálně heverem vpravo vpředu a jak se ti prověsí kolo, tak bys mel vidět nahoře vyskočenou pružinu. Prostě nesedí v tom uložení jak by měla. Alespoň já to tak mám a jsem si téměř jistý že to bude původ toho zvuku, i projevům to odpovídá (zvýšena intenzita při točení doprava). Ale možná to je celý blbost a mám taky v háji vlnovec, stát se může všechno
.

-
-
-
-