Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
CD Changer
-
Petinek
- Klubové ID: 2628
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, koupil jsem M3 a v kufru mám cd changer, ale neumím ho zprovoznit. Chci se zeptat jak je tam připojený a jak se obsluhuje ? Jestli se někde musí zapnout a tak. Zkoušel jsem totiž mačkat to tlačítko aby mi vyjel ten zásobník na cd, ale vůbec to nereaguje jak kdyby to bylo vyplý. A musí být zaplý motor nebo stačí klíček v zapalování ? A na rádiu to musim nejdříve přepnout někde aby to funguvalo ?
Děkuji,
je to tenhle:
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... 20&bih=874
Děkuji,
je to tenhle:
-
Fatal Design
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
Jakou M3Petinek píše:Zdravím, koupil jsem M3 a v kufru mám cd changer, ale neumím ho zprovoznit. Chci se zeptat jak je tam připojený a jak se obsluhuje ? Jestli se někde musí zapnout a tak. Zkoušel jsem totiž mačkat to tlačítko aby mi vyjel ten zásobník na cd, ale vůbec to nereaguje jak kdyby to bylo vyplý. A musí být zaplý motor nebo stačí klíček v zapalování ? A na rádiu to musim nejdříve přepnout někde aby to funguvalo ?
Děkuji,
je to tenhle:
Jestli E36 tak CD měnič je napájený přes podobný konektor jako je v PC napájení třeba CD romky. Je to kablík vytáhnutý mimo měnič. Najdeš to při pohledu zepředu na měnič po jeho levé straně. Zezadu je taky jedna pojistka, to by taky mohl být problém ...
Měl jsem to taky odpojené, protože jsem tam měl připojený Dension na Ipod, ale ten nechci tak šel ven a po trablech jsem zase zapojil CD měnič a už mi to nějaký ten pátek frčí ...
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli máš stejný měnič jako já, ale na tom mém když zmáčknu čudlík na vysunutí CD tak mi tuším ten čudlík svítí, nebo bliká zeleně.Petinek píše:Ok, zítra zkusím a dám vědět. Teď pokaždý když sem k tomu přišel a zmáčkl to tak to vůbec nereagovalo... zkusim zčeknout ty kabely...
Taky jde o to, jestli tam máš ten zásobník na CD aby ti mělo co vylézt ven
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
Druhý je tlustý černý je na něm kulatá spojka ať se dá CD měnič odpojit a vede zezadu do CD měniče. Tohle je ale datový kabel (10 žil). Jestli ti to nevyhazuje tu kravinu kam se strkají CD tak v tomhle problém nebude. Na tom CD měniči je ještě zezadu docela pitomě pojistka. Dá se to nahmatat, je pod takovým vycvakávacím deklem ...Petinek píše:Takže jeden kabel je klasicky takovej bílej jako v pc, ten sem viděl a jak vypadá ten druhej a kde je zapojenej ? někde ze zadu ?
-
Petinek
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem se teď byl na to kouknout a našel jsem pojistku tak jsem jí zkontroloval a byla v pořádku. Ale žádnej černej kabel jsem tam nenašel. Jedinej černej kabel co sem našel, tak ten tam volně vysel a byl zakončenej socketem 12V. Stejnej jako je u řadičky klasicky na zapálení cigára... Ten je tam mimochodem dobastlenej nebo se tam dával normálně ?
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že normálně tam 12V není, ale tím si nejsem jistý jak u jiných verzí ...Petinek píše:Tak sem se teď byl na to kouknout a našel jsem pojistku tak jsem jí zkontroloval a byla v pořádku. Ale žádnej černej kabel jsem tam nenašel. Jedinej černej kabel co sem našel, tak ten tam volně vysel a byl zakončenej socketem 12V. Stejnej jako je u řadičky klasicky na zapálení cigára... Ten je tam mimochodem dobastlenej nebo se tam dával normálně ?
Zezadu u CD měniče musí vést černý kulatý kabel. On je tam normálně poskládaný a zaháknutý, takže není vidět. I kdyby potom nebyl zapojený do toho co vede autem k rádiu tak by tam musel kousek viset s kulatou koncovkou X pinovou. Vypadá to jako měly kdysi staré gramce
Druhý napájecí kabel vede do toho napájení, to je ten jakoby PC ...
Když zmáčkneš ten čudlík, tak to něco dělá ? Svítí ?
Ten zásobník na CD je vidět ?
-
Petinek
- Kontaktovat uživatele:
Neměl jsem teda nastartovaný auto a ani klíček v zapalování, ale když to zmáčknu tak to vůbec nereaguje.
Pojistka a ten jakoby PC kabel je zapojený to je v pořádku.
Já sem spíše nahmatal víc menších drátků, ale to když sem po tom jel prstem tak to vedlo do toho jakoby pc.
Takže ten černej tam buď vůbec neni a nebo sem ho nahmátl a spletl sem si ho s tim pc.
Ptal jsem se předchozího majitele a prý to normálně fungovalo, čili si myslim,že bude nějaká chyba u mě. Ale jaká ?
Jinak to teda vůbec na nic nereaguje, nic se nerosvítí, nic v tom ani nezahučí, prostě nic...
Já sem spíše nahmatal víc menších drátků, ale to když sem po tom jel prstem tak to vedlo do toho jakoby pc.
Takže ten černej tam buď vůbec neni a nebo sem ho nahmátl a spletl sem si ho s tim pc.
Ptal jsem se předchozího majitele a prý to normálně fungovalo, čili si myslim,že bude nějaká chyba u mě. Ale jaká ?
Jinak to teda vůbec na nic nereaguje, nic se nerosvítí, nic v tom ani nezahučí, prostě nic...
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych odpojit tu PC a změřil to jestli tam jde +12V ... Jestli ano, tak bude asi problém v CD měniči ...Petinek píše:Neměl jsem teda nastartovaný auto a ani klíček v zapalování, ale když to zmáčknu tak to vůbec nereaguje.
Ptal jsem se předchozího majitele a prý to normálně fungovalo, čili si myslim,že bude nějaká chyba u mě. Ale jaká ?![]()
Co tam máš za rádio ?
-
Petinek
- Kontaktovat uživatele:
Já sem teda nebyl schopnej ani odpojit ten pc, protože má ze strany ty cvočky, který se zmáčknou a vytáhne se to, ale je to tam tak blbě dostupný,že sem se k tomu nemohl dostat, ale to nějak snad pořešim.
Jinak rádio je Business ale to kazetový ! To mi přijde taky divný, že je rádio na kazety a v zádu má cd changer... Ten asi je dodělávanej co ?
Jinak rádio je Business ale to kazetový ! To mi přijde taky divný, že je rádio na kazety a v zádu má cd changer... Ten asi je dodělávanej co ?
-
Fatal Design
- Kontaktovat uživatele:
No ten PC jde trochu z tuha, ale jde to ... taky jsem s tím laboroval ...Petinek píše:Já sem teda nebyl schopnej ani odpojit ten pc, protože má ze strany ty cvočky, který se zmáčknou a vytáhne se to, ale je to tam tak blbě dostupný,že sem se k tomu nemohl dostat, ale to nějak snad pořešim.
Které ? http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... f01175.htm
Jinak je v pohodě, že má kazetu. Kdyby mělo CD tak asi nepotřebuješ měnič ne ?
-
Petinek
- Kontaktovat uživatele:
Mám to BMW Business RDS (Hersteller: Philips) čtvrtý ze shora. Jinak kazetu jsem zkoušel takovou tu s připojením jack 3,5 mm. A vždycky až třeba na po 10-tý jí to skousne, jinak se vždycky vysune, ale de to 
A i kdybych měl to rádio s cd tak potřebuju taky cd měnič je přeci lepší za jízdy na něco jenom cvaknout než vyndavat cd a hledat jiný a zase zandavat tu druhý
Do prčic já to asi nevyřešim s tim rádiem
neni někdo z Prahy kdo si to čte teď a byl by schopnej mi to zprovoznit ? 
A i kdybych měl to rádio s cd tak potřebuju taky cd měnič je přeci lepší za jízdy na něco jenom cvaknout než vyndavat cd a hledat jiný a zase zandavat tu druhý
Do prčic já to asi nevyřešim s tim rádiem