Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
problematika 325i M50 vanos
frank325i píše:mel jsem uplne stejny problem jen mam bezvanos a muj problem skoncil tim ze jsem vymenil palivovy filt a pozdeji pal.cerpadlo ... je to otazka par korun a svicky bych doporucil vymenit taky...
cerpadlo jen hucelo a netlacilo,filtr skoro nesel profouknout a byl k temu pristup jak k penezom...
jo a dělalo ti to když jsi nastartoval,že ty otáčky zezačátku tak joko by zahaprovali? 500rpm až 1000rpm a potom se to běkem 2sec astálilo? dělalo ti to taky?
ta guma je v pořádku...prasklá není,otázka jestli na to mám peníze nebo ne není pro tebe nijak zvlášt komentující!!! prostě to chci dát do kupy aby to jelo tak jak má...a ne že nakoupím pičovin a potom zjístím že to bylo třeba relátkem (příklad) a co potom chytnu se za hlavu a řeknu si že jsem debil že jsem ty věci kupoval...filtr jo,ale čerpadlo nebudu kupovat do ty doby než nezjístím že je v hajzlu,...nechci dělat věci zbytečně víš...radši se poradím co a jak sváma jestli se to už někomu nestalo atd... než vyhazovat prachy z okna!!!díky za komentáře a rady,potom dám vědět jak to dopadlo!!! Čau Jára
ahoj,mam další poznatky,měřil jsem co dava benz. čerpadlo i s filtrem,tlak dává velkej a množství mě napumpovalo během 15sec. 1litr benzinu takže to je v cajku,dalá svíšky sem se koukal no žádná novota každopádně na šestým válci jsem měl svíčku plnou oleje,tak jsem to vyčistil a jel projet cca 20km koukl jsem se na tu svíčku znova a ani kapka oleje a to jsem nešetřil,myslel jsem si že je prasklá hlava nebo co a nejspíš ten kdo tam lil předemnou olej tak se asi nestrefil a nalil to vedle a ono to zteklo na svíčku...
tak a ted jsem čistil váhu a ta mě při čištění praskla žádnej plíšek ani membrána je to takovej proužek ze skla:( tak musím váhu vzduchu koupit jinou mnoo
ted ju mam vypojenou a chová se to strašně to auto hapruje to až chcípá
tot co jsem zjístil dneska budu to dávat do kupy dál a budu psát další poznatky,kdyby měl někdo váhu vzd. navíc nabídněte díky Jára

tak jsem našel na netu video jak odskoušet vanos,jestli funguje:)
http://www.myvideo.de/watch/1521596/BMW_Vanos_Einheit
http://www.myvideo.de/watch/1521596/BMW_Vanos_Einheit