Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
start-stop
to samozřejmě funguje i při vyplém motoru, ale kdyby už nestíhalo (prostě delší popojíždění v mrazu třeba) tak to nechcípne. Stejně tak kdyby bylo vedro a nestíhala klima. Tam to bude rozhodně častěji.
Hlídá se tam více parametrů, možná dřív než kvůli topení by se ten systém deaktivoval kvůli stavu baterie. Pokud by se mělo jednat o takové dlouhé popojíždění
Hlídá se tam více parametrů, možná dřív než kvůli topení by se ten systém deaktivoval kvůli stavu baterie. Pokud by se mělo jednat o takové dlouhé popojíždění
frank325i píše:po stredecnim stani v kolone cca 4hod me zajima jak to vyresilo bmw kdyz si koupim nove bmw s start-stop startovanim kdyz stojim v kolone a musim prece topit ale kdyz mate vypnuty motor???dekuji za odpoved
jj ve stredu jsem v kolone stal taky 4 hodiny, se start-stopem, tentokrat ale neprisel ke slovu, protoze pokud je venku 3 stupne a mene, tak se automaticky deaktivuje. bylo asi minus 10

jinak ale muzu potvrdit, ze je to na prd system a vypinam ho. zatim jsem to bliz nezkoumal, ale pokud by sel vypnout trvale, asi bych to udelal
i kdyz bmw tvrdi jak to ma promysleny, stejne mam (zatim nepodlozeny) pocit, ze auto tim trpi nebo alespon vic opotrebovava - starter, motor etc. mam 320d
-
- Člen Klubu
- icecold
- Kontaktovat uživatele:
MattyX píše:no když s 320D napr s timto systemem pojedes karate po dalnici , pak sjedes z dalnice tak to na prvni krizovatce zdechne ? to by byl asi docela fail
to by mohl rovnou vozit i náhradní turbo v kufru

e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
-
- Kontaktovat uživatele:
MattyX píše:no když s 320D napr s timto systemem pojedes karate po dalnici , pak sjedes z dalnice tak to na prvni krizovatce zdechne ? to by byl asi docela fail
nevím jaký je přesný význam, v automobilovém odvětví, slova karate, ale vím že jednou sem to uháněl 160 nějakou tu min....sekundu a pak jsem dojel světla a chcíp.... To bylo poprvé a to jsem valil kukadla... Když motor točím, nebo jedu konstantněji nad nějakých 120km/h systém vypínám, dokud se nedostanu do jemnějšího provozu a auto si trošku nevydechne. Jinak ten systém funguje obecně dobře, když je v autě teplo a chladíš tak tě to nenechá chcípnout, když je zima a topíš taky ne, když je venku zima jak bylo psáno nevypne se vůbec a jinak teda se vypne a nahodí vždy když zmáčkneš spojku, nebo auto potřebuje upravit vzduch uvnitř, nebo potřebuje šťávu. Startér je nějak opatřen, teď si nejsem jistý, jestli je jen nějaký odolnější nebo se to startuje nějak jinak. Obecně mi nejvíc vadí jak sem psal, při větším zatíženi i přesto vypne a někdy dojíždím světla už vyřadím chci zastavit, nebo dokonce zastavím, hopsne oranžová, mezitím se motor vypne, já mačkám spojku a tak sekunda prodleva než to hned naskočí.... Ale to opravdu jen když se vypne a chci ho hned zapnout. Osobně jsem zvědav jakou budoucnost čeká tuhle 320d a kdy se budou měnit věci, které by mohly svoji funkčnost ukončit dřív díky této f-ci....
-
- Kontaktovat uživatele:
je to sranda to takhle cist, jak vam to po "karate" vypne horsi uz je co to dela turbu(hlavne teda asi oleji v nem)
jeste vetsi sranda je kdyz si uvedomis ze tenhle cely cirkus je tu kvuli tomu aby jsi mel o 0,2l mensi spotrebu, to kdyz si clovek uvedomi kolik toho dela prunerov a jine uhelne elektrarny(a proti nim ekologove velice nic nemaj, protoze jejich uhlavni nepritel je paradoxne jadro) tak uz to neni sranda ale trapas. porad pevne verim ze cely ten cirkus neni kvuli 0,2l/100km ale kvuli necemu rozumnejsimu treba aby tyhle automobilky nevytlacili nejaci "cinani" z trhu nebo tak...
jeste vetsi sranda je kdyz si uvedomis ze tenhle cely cirkus je tu kvuli tomu aby jsi mel o 0,2l mensi spotrebu, to kdyz si clovek uvedomi kolik toho dela prunerov a jine uhelne elektrarny(a proti nim ekologove velice nic nemaj, protoze jejich uhlavni nepritel je paradoxne jadro) tak uz to neni sranda ale trapas. porad pevne verim ze cely ten cirkus neni kvuli 0,2l/100km ale kvuli necemu rozumnejsimu treba aby tyhle automobilky nevytlacili nejaci "cinani" z trhu nebo tak...
RomanSvach píše:porad pevne verim ze cely ten cirkus neni kvuli 0,2l/100km ale kvuli necemu rozumnejsimu treba aby tyhle automobilky nevytlacili nejaci "cinani" z trhu nebo tak...
podle me je to presne kvuli temhle 0,2 l/km. oceni to ekologove a urednici v bruselu a zateteli se jaky konaji dobro a jak jsou duleziti, kdyz zprisnuji emisni normy.
jak jsem rikal, vyradil bych start-stop z provozu v mym aute, akorat nevim kdo by to udelal. Nevi nekdo? v origo servisech to budou mit urcite zakazany