Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

US DRL - denní svícení po americku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
StepanMatl

#301 Příspěvek od StepanMatl »

Přesto děkuji za snahu ;-)
StepanMatl

#302 Příspěvek od StepanMatl »

Povedlo se ti to někdy nastavit na autě které nemá xenony?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#303 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jaho píše:Jj, je tam jen bixenon + AE (parkovačka). Světelná houkačka funguje tak, že vypálí xenon naplno (bez té clonky na tlumená světla)...

"vypálí" je zavádějící, odehrává se tam to, že k cívce (jejíž jádro je táhlo od clony, kryjící parabolu) vedou 3 dráty: minus , slabé-udržovací plus a silné plus, sloužící k rychlému přitažení clony při světelné houkačce a primárnímu přitažení clony vůbec, pak se to přepne na to udržovací napětí... takže xenon svítí celou dobu stejně, jen se "odkryje"...

jinak řešil bych to navrtáním té zaslepené parabolky a vlepil do ní pod úhlem několik led, připojených k AE, případně je napájet zvlášť jako pravé DRL
“Ability is what you're capable of doing.”
KamilFKH

#304 Příspěvek od KamilFKH »

StepanMatl píše:Povedlo se ti to někdy nastavit na autě které nemá xenony?

Ano, několikrát. Poprvé u Maslisty jsem zapomněl vypnout automatické nastavování sklonu světel, tak to svítilo do země, jak to čekalo na signál z čidel na nápravách a musel jsem mu zpátky to vypnout, ale u dalšího jsem si to už uvědomil a přepnul to správně na manuální nastavování a fungovalo to pak všechno bez problémů.
StepanMatl

#305 Příspěvek od StepanMatl »

Já právě byl u Snejka, ten mohl normálně do lichtmodulu zapisovat, ale říkal že to nejde nastavit, protože nemám xenony...
KamilFKH

#306 Příspěvek od KamilFKH »

Našel jsem jediný rozdíl mezi Tvým LSZ modulem a ostatními, na kterých to funguje a to v kódovacím indexu. I u Maslisty to byl totiž CI:27, ikdyž jsem si původně myslel, že ten starší CI:26, jako je u Tebe. Je možné, že v první generaci LSZ nebyla pro US DRL podpora. Zatím jsem o tom v dokumentaci ale nic nenašel.

Zdá se, že první LSZ s podporou pro US DRL bude až LSZ CI:27. Kvůli tomu, že jsem předtím starší verzi modulu nezkoušel (ačkoli jsem si teď myslel, že ano), je taky podpora pro US DRL psaná v prvním příspěvku až od ozkoušeného CI:27.

KamilFKH
kosti

#307 Příspěvek od kosti »

takze, na mojom e46 predfacelift je mozne v LSZ pomocou NCS Expert zmenit hodnoty u FERNLICHT_DRL a TAGFAHRLICHT z nicht_aktiv na aktiv a nasledne zmenit rovnako cez NCS Expert kodovanie modulu z ECE na US a tak zapnut US DRL s tym, ze miesto obrysoviek svietia smerovky. Fungovalo manualne nastavovanie svetiel (mam halogeny). Nebolo potrebne robit nic cez DIS ani prekodovat cele auto na US. Otazka teda je, ako presne vypnem smerovky a zapnem obrysovky? To je posledny krok co ma deli od US DRL. Pomoc?
StepanMatl

#308 Příspěvek od StepanMatl »

A svítí ti tlumeně dálková světla?
kosti

#309 Příspěvek od kosti »

ano, na nule svietia dialkove ako denne, s nizsim vykonom, na jednotke sa k nim pridaju smerovky ako obrysovky a v druhej polohe savypnu dialkove, zapnu sretavacie a smerovky dalek svietia ako obrysovky. ako ich vypnem a zapnem normalne obrysovky?
StepanMatl

#310 Příspěvek od StepanMatl »

Obávám se že tohle právě nejde, ale dostal ses dál než já. Odkud jsi? Jaký máš kódovací index?
kosti

#311 Příspěvek od kosti »

Ale ide, len neviem ako. CI mam 28 a som z dalekeho vychodu slovenska.

Este spomeniem ze som si dnes rano spravil vypis z EEPROM z LSZ a zaujima ma hlavne ktory bit kde a ako zmenit aby sa smerovky vypli a zapli obrysovky.
StepanMatl

#312 Příspěvek od StepanMatl »

Pošli mi prosímtě na mail tu konfiguraci, dík moc.
kosti

#313 Příspěvek od kosti »

aku konfiguraciu?
StepanMatl

#314 Příspěvek od StepanMatl »

Mno ty textové soubory s nastavením DRL ;-)
kosti

#315 Příspěvek od kosti »

V prvom prispevku som pisal ze na to aby slo zapnut DRL na LSZ s CI:28 staci zapnut s NCS Expert Tagfahrlish a FERNLISCHT_DRL, plus zmenit vsetky "ece" na "us". EEPROM s tymto nastavenim nemam, samozrejme ze s tym takto nechodim. Mam len vypis z LSZ tak ako ho mam v aute normalne.
kosti

#316 Příspěvek od kosti »

takze: po odporucani z bimmerforums.com sme skusali prepinat aj SL_VO_ANSTEURUNG co nemalo ziaden efekt. Potom sme skusali s modulom v US rezime po jednom prepinat do ECE rezimu vsetych 11 PROGRAMMPARAMETER_LSZ, co malo za nasledok len nefunkcnost modulu uplne. Takze uz vobec neviem...pekne prosim ludi ktori to vedia spravit pre LSZ s CI:28..ako to robite? ako vypinate smerovky a zapinate obrysovky??
Koovi
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od Koovi »

Se zájmem jsem si přečetl tohle vlákno a napadla mě jedna věc. Bude se to týkat E36 compact.
Bylo by možné použít US-DRL (relátko) místo na ztlumení dálkových světel ke stejné funkci pro mlhovky. Tzn. po nastartování to automaticky rozsvítí mlhovky s omezením svítivosti a při zapnutí vypínače světel do polohy č. 1 popř. 2 to mlhovky s omezenou svítívosti vypne a rozsvítí klasicky potkávací světla.
Problém podle mě bude v tom, že k origo rožnutí mlhovek to chce zapnout vypínač světel a tento by byl v tomto případě v poloze 0 (možná by se to eliminovalo právě tím přepojení pár drátů jak se píše v návodu) a nevím jak je to se zapojením relátka mlhovek...jestli je princip zapojení pinů stejný s tím dálkovým.

díky za názory...=o)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#318 Příspěvek od JaraX »

určitě by to šlo, ale mlhovkama máš hovno co svitit, tak nevymýšlej
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Slavisimo »

JaraX píše:určitě by to šlo, ale mlhovkama máš hovno co svitit, tak nevymýšlej
Az dostane za mlhovky 1 bod jako ja tak ho to prejde...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od JaraX »

Slavisimo píše:
JaraX píše:určitě by to šlo, ale mlhovkama máš hovno co svitit, tak nevymýšlej
Az dostane za mlhovky 1 bod jako ja tak ho to prejde...

ty potřebuješ body za fabii, ne za mlhovky :D
Odpovědět