Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Pár rad e36 - topení a zapojení výhřevů sedaček

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od zavarenec »

Ahojte klubáci,

mám dvě prosby :

1, e36 sedan z roku 96 - topení mi jede na 1-2-3 rychlostí pořád stejně a až teprve na 4ku nastane změna? Co s tím? Co může být v háji?

2, sehnal jsem si vyhřívané sedačky (náhodou) a napadlo mě, že když už mají výhřevy, že bych je mohl zapojit. Zatím k tomu nemám nic, kable, čudliky apod. Ale jde mi o to, co je vše zapotřebí k tomu a kam to zapojit, zda-li pojistkovnice má připravenou pojistku na to apod...

Děkuji za každé rady a tipy :wink:
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zavarenec »

:!:
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Leveler »

Auto je bez klimy?Manuál klima?Digoš klima?
Pokud bez klimy, tak je v háji předřadnej odpor viz fotky co jsem ti nahrál viz odkaz..

http://img524.imageshack.us/gal.php?g=26062008266.jpg
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zavarenec »

Leveler píše:Auto je bez klimy?Manuál klima?Digoš klima?
Pokud bez klimy, tak je v háji předřadnej odpor viz fotky co jsem ti nahrál viz odkaz..

http://img524.imageshack.us/gal.php?g=26062008266.jpg
Má to manuál klimu a díky za foto - s klimou to bude asi jiný co?
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Leveler »

U manuál klimy to může být stejný, ale ruku do ohně za to nedám..Jinak u digi klimy za to může Ježek..Ale toho ježka má možná i manuál klima..
Každopádně to bude todlecten problém..
Někdo ti písne a poradí.Já mám auto bez klimy takže nevím...Každopádně u auta bez klimy to je ta koska jak je na foto..Je to pod přihrádkou spolujezdce na levé straně :wink:
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zavarenec »

Díky za tip. Až se k tomu dostanu zkusím si vzít z dárce tu kostku jestli nastane změna (dárce je bez klimy, resp. má nějakou dodělánavou).

Nicméně má ještě někdo zkušenost ? Nebo třeba to zapojení výhřevů ?
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zavarenec »

Něco jsem pročítal na netu a je několik variant různých bastl zapojení.

Origo zapojení vypadá celkem složitě.

Nicméně chtěl bych vědět, kolik drátu vede pod sedačku do konektoru. Něco bude možná i airbag, nevim?

Kolik jich vede do spínače a kam.

Dočetl jsem se, že jednoduchá varianta je sehnat konektory pod sedačky a čudlíky. Natáhnout kabely ke spínačům od sedaček a dále to zapojit na + a - do zapalovače, který je pod pojistkou...

To zní sice jednodušše a logicky, ale? Co se stane až se zapnou oboje sedačky na max výhřev a budu si do toho chtít zapálit cígáro nebo nabít telefon? vyhodí to pojistku, logicky odběr bude asi větší než je původní pojistky určena...

Je tohle zapojení možný?
Kindl0sch
Klubové ID: 2788

#8 Příspěvek od Kindl0sch »

já jsem minulý týden dodělával do auta výhřevy,ale měl jsem k tomu origo svazek(kterej jsem rozmotával z celýho el.svazku z auta)+jsem to dělal podle origo BMW návodu jak dodělat vyhřívání sedaček
-15A pojistka v pojistkový skříni
-relátko nad opěrkou na nohu
-všechny kabely jsem natáhl do svorkovnice pod kastlíkem
-udělat jednu pořádnou kostru pro celej tenhle okruh

-k sedačce vedou 4 kabely(2x plus 2x mínus pro každou dečku zvlášt) + u spolujezdce jsou ještě 3 k zátěžové dečce airbagu
-ještě si ty dečky proměř na odpor jestli jsou vůbec funkční,mně třeba na řidičovo sedadle topí jen záda - odpory by měli vycházet 6-7 a 9-10 ohmů

-nevim co to udělá,když to zapojíš na zapalovač,ale já bych to udělal radši pořádně,aby sis neohřejval jen ruce u auta v plamenech :) jestli chceš ten návod pošli mi mail a já ti to pošlu
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od capri »

když na ty dečky vyšleš stálejch +12 tak budou akorát topit furt na maximum :) takže pokud se ti s tim nechce srát tak to jde udělat i na klasickej vypínač :) jinak návod zde

http://www.bmwe36blog.com/2006/12/21/in ... r-bmw-e36/

překládám to do čj abych to pak hodil do FAQ ale ještě to nejakej čas potrvá
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od zavarenec »

Abych řekl pravdu, moc se mi s tim srát nechce. Můžu si sehnat origo spínače na výhřevy a konektory pod sedačku, takže s tim asi nebude problém.

Jde mi jen o to, kam to prostě napojit aby to fungovalo.

Ten návod je celkem pěknej, ale bohužel polovině moc nerozumim :?
Kindl0sch
Klubové ID: 2788

#11 Příspěvek od Kindl0sch »

capri píše:když na ty dečky vyšleš stálejch +12 tak budou akorát topit furt na maximum :) takže pokud se ti s tim nechce srát tak to jde udělat i na klasickej vypínač :) jinak návod zde

http://www.bmwe36blog.com/2006/12/21/in ... r-bmw-e36/

překládám to do čj abych to pak hodil do FAQ ale ještě to nejakej čas potrvá

přesně podle tohoto návodu jsem to dělal,jen ho mám v pdf a s el.schématem,bez návodu bych byl nahranej :)
capri
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od capri »

schema někde mohu vyšašit pokud by někdo chtěl :) jinak ja tahal origo svazek takže to mám téměř bez práce jen dneska jsem koupil 5 pinů na pojistky do pojistkový skříně a stáli mě 300kč :D
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _peper »

2 Capri: Tak to je raketa, to jsem teda nečekal, myslel jsem že bude jeden třeba za 10kč.
2 zavarenec: Neřekl bych že je to něco složitého, když se podíváš na origo zapojení a budeš mít originál konektory a tlačítka + relátko. jsou to čtyři dráty ke každé sedačce ( opěrák a sedadlo je zvlášť ) Dráty z rélátka k tlačítkum, a na relátko drátky z pojistkovky.
capri
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od capri »

jo je to raketa jak sviňa :D takže jak sme to páčili z ty skříně tak sme vlastně zničili asi 150kč :D:D:D:D
Maysner
Klubové ID: 2503

#15 Příspěvek od Maysner »

zapojeni vyhrevu. potreba origo tlacitka s kusem kabelaze, konektory k sedackam. pak se vse nataha bez chyby.
napajeni k tlacitkum, ze silnyho fialovyho dratu od spinacky (+ po otoceni klicku na radio), pripadne zelenej drat (klic na kontrolkach), privest napajeni pres cca 15A pojistku. kostra pod sedacku na kostrici bod, nebo kamkoli vodive pod sroubek, moznost taky napojit na silnej hnedej drat pod volantem. tim je vyreseno napajeni. ted uz jen napojit osvetleni na zapalovac, nebo tlacitka od el.oken a je to hotovy
barvy dratu si krom kostry nevybavuju, ale na osvetleni sedi s dratama k tlacitkum/zapalovaci, a draty k sedackam se natahaji podle konektoru. zbyde pak jen napajeci. snad by mel byt cerveno zlutej
takhle mi to fungovalo do doby, nez jsem z auta vyhrivany sedacky zas vytahl
capri
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od capri »

barvy drátů se myslim lišily podle roku výroby ale jako zapojení neni nijak složitý :)
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od zavarenec »

Jo tak to bych snad mohl zkusit :wink:
Masaa

#18 Příspěvek od Masaa »

Ozivim téma,chci zapojit vyhrivani sedacek do auta kde nebylo. Sehnal jsem origo svazek dratu s konektorama a panelem s vypinacema. Jedine co nevim,jake jsou potřeba relátka na vyhrivani? :roll:
Odpovědět