Ahoj.... moje iso me zaclo zlobit..nechce startovat, napojili jsme tedy na baterku booster a zkusili nastartovat a nic... čím to může být ?? že by byly opotřebované uhlíky?? nebo ? nestalo se to uz taky nekomu z vás?
popřípadně prosím přesně všechno nářadí co potřebuju k tomu, abych vymontoval startér... nemám doma dílnu s nářadím tak si to potřebuju opatřit předem.
tak mě taky po delší době zradilo startování, do dneška po výměně baterie víc jak rok bez problému. Tak uvažuju co to je, startér točí ale nenaskočí to. Má někdo zkušenost jestli se nějak projevuje špatné čerpadlo ještě před tím než umře úplně? Nebo jestli poznám že je ko ještě než ho vyměním.
Jestli otočíš klíčkem a vůbec netočí(prakticky se nic neděje), bude to pravděpodobně startér. Dočasně to můžeš řešit "poklepáním" na startér a můžeš se ještě nějaký čas vozit (sem tam ještě natočíš normálně podle polohy ve které startér zůstane), než uhlíky vypálíš úplně. Pak už jen good luck, jak psal Kami1.
Promiň Bzukere, že jsem tě opomněl, byť by se spíš mohlo zdát, že neumím číst(to samosebou ještě nevyvrací, že můžu být stejně hlupák) ale, reagoval jsem na příspěvěk toto téma zakládající(Keviiin).
Také reaguji na první post: Rok výroby auta podle VINka? Pokud neotočí startér, je to na 99% baterka, startér nebo imobilizér. Byla - li při posledním startování slabá baterka nebo je auto výrobou mezi lednem a listopadem 95, může to být s velkou pravděpodobností i imobilizér.
EDIT: Ještě jsem si v ETK ověřoval, dokdy se vyráběly iS s M42 motory, aby byla celá rada platná...
Bzukere, máš recht. Ani mě tak nemrzí, že jsem si opravdu nevšimnul, že téma "oživuješ", jako mě spíš mrzí to, že ti v tomto případě nemohu dát plnohodnotnou odpověď, kterou bych si mohl být jistý...